Tak jak pisał Krzychoo, przy silnych opadach mogą być problemy, a konstrukcja fajna
Tunel jaki kupić
- grosik
- 200p

- Od: 30 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tunel
A oto mój tunel.....nie jest to mistrzostwo świata ale mam nadzieję że spełni swoje funkcje (przynajmniej w tym roku)...zdjęcia robione z okna
https://picasaweb.google.com/1068447444 ... 6779824786
https://picasaweb.google.com/1068447444 ... 6109962562
dość spore tam były nierówności terenu a i okna też nie miały tych samych wymiarów i trochę wyglada jakby było krzywe ale trzyma się solidnie....halny go nie zmiecie...chyba
https://picasaweb.google.com/1068447444 ... 6779824786
https://picasaweb.google.com/1068447444 ... 6109962562
dość spore tam były nierówności terenu a i okna też nie miały tych samych wymiarów i trochę wyglada jakby było krzywe ale trzyma się solidnie....halny go nie zmiecie...chyba
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
- grosik
- 200p

krykiet66 teoretycznie się rozpędza ale w praktyce łamie wszystko co stanie mu na drodze
na razie przekopałam pod nim trawę i zasiliłam obornikiem...będę musiała jeszcze raz trochę pokopać i potem dopiero zaczynam sadzenie....złą porę wybrałam na przykrycie bo ziemia teraz jest całkowicie sucha w tunelu...mogłam poczekać chyba na trochę deszczu i dopiero przykrywać, no nie?
Nigdy nie wypróbowywałam tuneli, jednak moja znajoma się tym para i kombinuje z takimi rzeczami. Miała tunel ze stelażem z pcv i wiecznie psioczyła na niego. Następnego sezonu kupiła tunel z aluminiowym stelażem i twierdziła, że już o niebo lepiej. W zeszłym sezonie tunel zmieniła na szklarnie ogrodową ze ściankami z poliwęglanu i jest zachwycona i jak na razie w tym sezonie pozostała przy tej szklarni ogrodowej i nic nie kombinuje. Ale pluła sobie w brodę, bo ten poprzedni tunel ze stelażem aluminiowym był droższy niż ta szklarnia, którą tak sobie chwali. Mówi, że w końcu jej wszystko stoi na miejscu, nic nie fruwa, nie pompuje się, nie zlatuje i nie musi się bać, że jak wiatr zahula, to jej tunel szlag trafi 
- grosik
- 200p

darbo
wielkie dzięki
mam nadzieję że z pomidorami też sobie poradzę jakoś 
- gosiakmala
- 500p

- Od: 9 sty 2011, o 14:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Folia poprawiona i wykończona.Dół z agrowłókniny z podtoczoną do góry folią, w razie przymrozków folia z obu stron ląduje na dole

zenmach folia na zimę będzie zdejmowana.

zenmach folia na zimę będzie zdejmowana.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Mam zamiar zrobić sobie tunel z prętów zbrojeniowych i mam problem z wyjściem i wejściem jak go wykonać? Jak zaprasować folię ( czytałem że zelazkiem) ale.ile to wytrzyma. Boki tunelu umiem zrobić i wiem jak naciągnąłć folię lecz jak te wejscie. wyjście? Proszę o szybką odpowiedź. Z gory Dzięki.
- zenmach
- 200p

- Od: 11 lip 2011, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgrzewanie nawet zelazkiem daje trwale polaczenie, bardziej bym sie obawial przetarcia foli na pretach, zacznij robic tunel a drzwi opanujesz na koniec, wyjdzie w praniu jakie zastosujecz rozwiazanie...
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Nie jestem przekonana czy prześcieradło to dobra rzecz. Wszak to szmata = trzymanie wilgoci.
A nasz w końcu pokryty. Ale styrana tym jestem tak straszliwie, że nawet chwalić mi się nie chce.
A nasz w końcu pokryty. Ale styrana tym jestem tak straszliwie, że nawet chwalić mi się nie chce.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
jerry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Grosik ten Twój tunel to niezły kawał szklarni
, moja to tak 1/3 Twojej.
Teraz tylko powodzenia w uprawie.
Gosiakmala teraz jest ok, i jeszcze masz "ercondyszyn" na dole no to full wypas