Marysiu, oto przepis z wątku kulinarnego Agi :
PANI WALEWSKA
* 2,5 szkl mąki
* 20 dag masła
* 4 żółtka
* 1 cukier wanilinowy
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
* 4 białka i 10 dag cukru pudru- ubić na sztywną pianę
Zagnieść ciasto, podzielić na 2 placki. Wylepić 2 duże, natłuszczone blachy.
Każdy z placków posmarować dżemem, wylać po połowie piany, posypać obficie orzechami włoskimi, laskowymi, migdałami ( wg upodobań) - upiec.
Masa:
* 2 budynie waniliowe , cukier jeśli budyń bez cukru
* 3 szkl mleka
* 1 masło
Ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć masło i po łyżce dodawać budyń dokładnie ucierając.
Kremem przełożyć wystudzone placki.
Polecam, pyszne.Zrobiłam je, bo jutro mam spotkanie u Danusi

już nie moge się doczekać.
Ciacho musiałam schować przed rodzinką, bo by już go nie było

Jutro jeszcze jakieś muffinki zrobie i czeka mnie popołudnie w super towarzystwie i w pięknym ogrodzie
