Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Halinko bardzo się cieszę, że podoba Ci się i dziękuję za miłe słowa ;:196

Małgoś u mnie też przy koszeniu drżałam, żeby M nie uszkodził mi lilii, one jeszcze malutkie, łatwo nie zauważyć....ale pilnowałam jak cerber a M się wkurzał :;230 Szkoda Twoich tulipanków, mam nadzieję, ze więcej jest z tej odmiany i nacieszysz się nimi...

Aniu koniecznie....zaglądam do Ciebie , zaglądam, a tam skąpo w fotkach 8-)

Jolu zgadza się, wiosna jest piękna. A po długiej zimie każdy kwiatuszek cieszy bardzo mocno :D

Igorku dziękuję :D to strasznie miłe co piszesz :D Ty sadzisz ogromne ilości roślin, zobaczysz za 2 lata co będzie się działo.....będzie kolorowy zawrót głowy , ja uwielbiam takie barwne widoczki :D
U mnie tulipany też ładnie przezimowały, hiacynty marne, ale są , szafirki też te zwykłe są, zginęły te pięknoty o pełnych kwiatach żałuję, bo były naprawdę śliczne no i w krokusach pogrom :?

Batko dziękuję, mam nadzieję, ze troszkę się ochłodzi i kwiaty będą mogły długo cieszyć swoją urodą, bo w tym upale dosłownie się gotują :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bajecznie...a wiesz, ten jałowiec Blue Star (?) ma świetny kolor, wspaniale się komponuje z kwitnącymi roslinami.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stokrotko to faktycznie Blue Star , jest piękny, faktycznie te jego niebieskie igiełki wspaniale wyglądają wśród kwiatów, jest ciekawie nawet jak kwiaty nie kwitną. Rośnie u mnie na szczycie skalniaka i ostatnio musiałam obciąć mu kilka gałązek na spodzie, bo za bardzo się rozszalał :D Już znalazłam miejsce na 2 kolejne, tak bardzo je lubię :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agness, Twoj ogród każdego dnIa pokazuje nowe kolory i roslinki, a na rabatkach piękne kompozycje i zestawienia kolorystyczne ;:173 szkoda, ze tulipanki tak szybko przekwitna przez mocne słońce ;:3
Zastanawam się co nowego zakwita (i przekwita) u mnie, pod moją nieobecność... ;:224 trochę sie boje o ogród i te upały...ale to i tak lepsze niż mrozy w ubiegłoroczną majowke... ;:218 chyba "normalnej" wiosny nigdy sie nie doczekamy... ;:219
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jesienią chyba wsadzę więcej cebulek żeby mieć bardziej kolorową wiosne ;:167 Co prawda sporo doprodukowały ubiegłoroczne tulipanki, ale to tylko jedna strona, a co z drugą? Coś pokombinuję :D
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Agnes , kolorowo , pięknie na twoich rabatkach , moje tulipany chyba jakieś opóźnione bo dopiero pokazują główki.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aga te zdjęcia cudo, piękne kolorowe rabaty, moje w porównaniu do Twoich to sama ziemia i gdzieniegdzie jakaś roslinka, ale mam nadzieje że za jakiś czas i u mnie będzie tak kolorowo... A skalniaka w tym roku chyba raczej nie będzie...zmieniła mi się koncepcja...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, Twoje rabaty zapierają dech w piersiach :!: Kolorów i świetnych zestawień multum :!:
Czy pokazywałaś jasnoróżową sasankę, z której miałem nasionka? Bo widzę 'Papageno', a moja jest zwykła i dużo jaśniejsza (prawie biała). I donoszę, że rośnie kolejne pokolenie Twoich sasanek :) Całkiem dobrze się rozsiały.
Migdałek - super :!:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Te sasanki i tulipany wczoraj widziałam ale nie wiem czemu nic nie napisałam ;:131 pewnie mi ten upał zaszkodził. ;:3
Parę razy usiłowałam oswoić sasanki i nic z tego nie wyszło. Teraz wymarzły mi kukliki i trytomy, czyli kolejne kwiatki które nie chcą u mnie rosnąć więc ich już do siebie nie zaproszę, pozostanie mi podziwiać je u innych. Do Ciebie będę zaglądać na sasanki bo są cudne. ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku dziękuję , bardzo się cieszę że podobają Ci się moje rabatki :D
Migdałek kwitł bardzo krótko, te upały go dosłownie przypaliły, nie gubi płatków jak każdego roku, tylko się dosłownie usmażył.....na rumiano ;:202
Bardzo się cieszę , że sasanki tak wspaniale zadomowiły się u Ciebie.,...jest im po prostu dobrze :D Blado -różowej nie wstawiałam jeszcze, ale właśnie cyknęłam jej fotkę i już pokazuję :D

Obrazek

Majeczko nie zniechęcaj się po tej zimie do tych roślinek, teraz wypadło mnóstwo takich, które do tej pory wspaniale dawały sobie radę w naszych ogrodach....ja straciłam mnóstwo prymulek, krokusów, lawendę, róże- roślinki, które nigdy wcześniej mi nie wypadały....rosły i rosły bez okrywania, różom czasami robiłam kopce,a bywało też że nie i wszystko było dobrze, po prostu nisko cięłam....a teraz pogrom :? Sasanki lubią leciutką, ubogą, piaszczystą ziemię, może u Ciebie jest im po prostu zbyt dobrze...Cieszę się bardzo , że moje ulubienice podobają Ci się :D

Portrety tulipanków..... trzeba pokazać, bo przez te upały momentalnie przekwitają :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Tulipanowy szał w najlepsze.U mnie niestety już po szale.Dzisiaj będę je ścinał.Migdałek pięknie kwitł ale też krótko.Czy tulipany
wykopujesz co roku po kwitnieniu ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku aż wstyd się przyznać do takiego lenistwa....ale ja nigdy ich nie wykopuję :oops:
Przez tegoroczne wiosenne upały nie dane nam nacieszyć się kwiatami....przekwitają w mgnieniu oka...u mnie Tarda kwitły dosłownie kilka dni.....
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

No właśnie te upały całkiem nie w porę. Płatki tulipków się przypalają, pierwiosnki dosłownie mdleją od tego słońca. A cienia jeszcze mało- ehhh zapowiada sie znowu dziwna pogoda.....
Tulipanki masz śliczne, ja swoich też nie wykopuję, ale ostatnio wszystkie posadziłam w koszyczkach lub doniczkach- jesienią to była mordęga ale przynajmniej w tym roku nic mi ich nie zjadło. :D
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś ja mam to szczęście , ze u mnie nie ma nornic, ani innych zębatych żarłoków, więc mogę sadzić bezpośrednio do ziemi :D Wyobrażam sobie ile miałaś pracy z wysadzaniem wszystkich cebul do donic i koszyczków. ale wspaniały efekt wynagrodzi cały wysiłek :D
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

koncertowe twoje tulipanki ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
jak zwykle tak kolorowo i pieknie ;:196
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga