W moim ogródku - IWONA1311
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Magda koniec tematu!!!
Wczoraj rano byłam na zakupach i zajechalismy na Choiny, jest tam juz w czym wybierać i piękne duże roślinki kupiłam sobie modrzewnicę różową, białego wrzośca, jakąś firletkę (ale nie pamiętam jaką) i trójsklepkę (ma mieć żółte kwiaty) a później trochę pracy w ogrodzie, wszystkie roślinki od razu posadzone i spacery z maluchem.
Dzisiaj popracowałam ale u babci - skopałam jej ogródek pod warzywa i wykopałam sobie kilka roślinek które u niej zostały, też już posadzone. zdjęcia będą wieczorem jak się troszkę słoneczko schowa.
Wczoraj rano byłam na zakupach i zajechalismy na Choiny, jest tam juz w czym wybierać i piękne duże roślinki kupiłam sobie modrzewnicę różową, białego wrzośca, jakąś firletkę (ale nie pamiętam jaką) i trójsklepkę (ma mieć żółte kwiaty) a później trochę pracy w ogrodzie, wszystkie roślinki od razu posadzone i spacery z maluchem.
Dzisiaj popracowałam ale u babci - skopałam jej ogródek pod warzywa i wykopałam sobie kilka roślinek które u niej zostały, też już posadzone. zdjęcia będą wieczorem jak się troszkę słoneczko schowa.
- IWONA1311
Witam, dziś obiecane zdjęcia
zakupy na Choinach: modrzewnica różowa

wrzosiec biały

trójsklepka

rabatka robiona w piątek, zostało jeszcze tylko dołożyć kory i dosypać szyszek

Tulipanki

Rococo

Bonsoir

jedyny hiacynt i do tego jeszcze taki byle jaki

zakupy na Choinach: modrzewnica różowa

wrzosiec biały

trójsklepka

rabatka robiona w piątek, zostało jeszcze tylko dołożyć kory i dosypać szyszek

Tulipanki

Rococo

Bonsoir

jedyny hiacynt i do tego jeszcze taki byle jaki

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko nie mogę napatrzeć się na Twoje żółte tulipany.....są cudowne, a w takiej masie wyglądają nieziemsko
Nowa rabatka świetnie się prezentuje, będzie piękna jak zapełni się roślinkami
.....zakupy super 

Nowa rabatka świetnie się prezentuje, będzie piękna jak zapełni się roślinkami

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko , dzięki za fotkę. Z moimi czerwonymi , to dopiero będzie mieszanka piorunująca
O takie mi chodziło

- IWONA1311
Agnieszko witaj i dziękuję za pochwały, nowa rabatka jest małą częścią dużej rabaty, dzisiaj oddzielilam jeszcze trzy - jedna to taka mieszanina różnych roślin sadzonych wcześniej, drugą szykuję na hosty, a trzecią robiłam dzisiaj i jutro powinnam ją skończyć więc fotka jutro.
Tadziu cieszę się że podobaja Ci sie te tulipany w takim razie musze zaznaczyć które są żółte i te będą dla Ciebie
A to jeszcze dzisiejsze tulipanki

jeden żółty się trafił taki, jak gwiazdka

a ten jak kupowałam to miał być Wirosa, ale to chyba nie to?

Tadziu cieszę się że podobaja Ci sie te tulipany w takim razie musze zaznaczyć które są żółte i te będą dla Ciebie

A to jeszcze dzisiejsze tulipanki

jeden żółty się trafił taki, jak gwiazdka

a ten jak kupowałam to miał być Wirosa, ale to chyba nie to?

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko przepiękne te tulipanki bordowo, żółto ,białe....ależ mieszanka kolorków...cudne
Takich jeszcze nie widziałam 

- IWONA1311
Dzisiaj świeci piękne
na dworze jest tak gorąco że trudno wytrzymać, szczególnie u mnie bo tu gdzie muszę coś zrobić to tylko słoneczko
rozkwitł juz prawie cały migdałek, niestety w ubiegłym roku go nie przycięłam i teraz nie ma za wiele kwiatków, ale jak przekwitnie to go ciachnę troszkę

serducho też zaczyna kwitnąć choć ono jakoś słabo u mnie rośnie, pewnie ma za słonecznie trzeba go przesadzić, by miało choć trochę cienia w ciągu dnia

rozkwitł jeszcze jeden tulipanek, to jest chyba botaniczny, wcześniej nie zdążyłam zrobić mu fotki...

i na koniec coś takiego

doradźcie proszę co moglabym w tym posadzić, jest w takim miejscu że przez większość dnia ma
Aga dzięki, te tulipanki to przywiozła mi koleżanka z Holandii, zresztą większość moich tulipanków to z cebulek z tamtąd przywiezionych, trochę rozdałam, a trochę zostało i co najlepsze to najładniejsze poszły do ludzi bo nie wiedziałam co w tych cebulkach się kryje wtedy, zobaczyłam jak zakwitły u sąsiadek

rozkwitł juz prawie cały migdałek, niestety w ubiegłym roku go nie przycięłam i teraz nie ma za wiele kwiatków, ale jak przekwitnie to go ciachnę troszkę

serducho też zaczyna kwitnąć choć ono jakoś słabo u mnie rośnie, pewnie ma za słonecznie trzeba go przesadzić, by miało choć trochę cienia w ciągu dnia

rozkwitł jeszcze jeden tulipanek, to jest chyba botaniczny, wcześniej nie zdążyłam zrobić mu fotki...

i na koniec coś takiego

doradźcie proszę co moglabym w tym posadzić, jest w takim miejscu że przez większość dnia ma

Aga dzięki, te tulipanki to przywiozła mi koleżanka z Holandii, zresztą większość moich tulipanków to z cebulek z tamtąd przywiezionych, trochę rozdałam, a trochę zostało i co najlepsze to najładniejsze poszły do ludzi bo nie wiedziałam co w tych cebulkach się kryje wtedy, zobaczyłam jak zakwitły u sąsiadek

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
serducho nie rośnie bo ma konkurencje....ty masz za wielkie serducho i je zawstydzasz....
śliczy ten konarek
to i ja klecę do ogrodu na te słoneczko...potem się bedziemy jakos chłodzić
śliczy ten konarek
to i ja klecę do ogrodu na te słoneczko...potem się bedziemy jakos chłodzić

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- IWONA1311
Aga
i dziękuję
Serducho to jednak chyba nie rośnie ładnie z nadmiaru słońca. Ten konarek i mi się spodobał, teraz myslę co w nim zasadzić i czekam na jakieś sugestie.
Magda znów się czepiasz, mój M to może się wypowiadać ale w sprawie malin i truskawek!!! a nie moich kwiatków.

Serducho to jednak chyba nie rośnie ładnie z nadmiaru słońca. Ten konarek i mi się spodobał, teraz myslę co w nim zasadzić i czekam na jakieś sugestie.
Magda znów się czepiasz, mój M to może się wypowiadać ale w sprawie malin i truskawek!!! a nie moich kwiatków.
Iwonka ja się nie czepiam,podziwiam Twoje metody wychowawcze.
- IWONA1311
U mnie jak zwykle dzisiaj gorąco, a przez chwilę wydawało się, że coś się zmieni.ić się ciemniej, wiatr się rozchulał, zrobiło się chłodniej, z dala było słychać grzmoty i nawet się błysnęło kilka razy... ale niestety na tym się skończyło... burza przeszła bokiemi znów świeci
, a już myślałam że choc troszkę popada
Od tego skwaru prawie wszystkie prymulki albo przekwitają albo leżą podwiędnięte, tylko ta jedna się trzyma jako tako

Zakwitł jeszcze taki postrzępiony tulipanek

Epimedium też zaczyna kwitnąć, a juz myślałam że nic z niego nie będzie

I rozkwitły pierwsze iryski niskie

dzisiaj odkryłam że zgniły mi tej zimy obie kępy inkarwilli
a były juz takie duże, dobrze że mam nasionka...
--22:36--
Nareszcie PADA DESZCZ, a raczej leje
ale moim roślinkom potrzeba było juz wody z nieba, podlewanie konewką to za mało...

Od tego skwaru prawie wszystkie prymulki albo przekwitają albo leżą podwiędnięte, tylko ta jedna się trzyma jako tako

Zakwitł jeszcze taki postrzępiony tulipanek

Epimedium też zaczyna kwitnąć, a juz myślałam że nic z niego nie będzie

I rozkwitły pierwsze iryski niskie

dzisiaj odkryłam że zgniły mi tej zimy obie kępy inkarwilli

--22:36--
Nareszcie PADA DESZCZ, a raczej leje

- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Kontakt:
Witaj Iwonko.
Ja w tej karpie posadziła bym rozchodniki ,albo rojniki w moich karpach najlepiej radzą sobie rozchodniki.Fajny ten różowy tulipanek.

- IWONA1311
Marto witaj u mnie i dziękuję za odwiedzinki. Szczerze mówiąc to ja też myśłałam o posadzeniu tam rojników bo one dobrze sobie radzą w takich miejscach i nie potrzebują zbyt duzo ziemi, dziękuję za radę 

Iwonko tulipanki przepiękne i rabatki takie wypieszczone, aż miło popatrzyć
Bardzo mi się podobają te tulipany różnokolorowe, nie wiedziałam, że takie też są. Prymulka też cudeńko, też nigdy takiej nie spotkałam, śliczna 

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia