Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Duśka ależ zaszalałaś razem z rodzicami
imponująca ilość storczyków, dbaj o nie, ale nie przesadzaj z nadgorliwością
aż się boję co to będzie jak ja pojadę na wystawę

mój mąż też na początku mi tak mówił, a teraz sam wybiera ze mną storczyki i jeszcze za nie płaci i nawet wie, jakie juź mam, a czego nie mammiaaa pisze:Pozazdrościć tylko pięknych kwiatów i kochanych rodziców![]()
![]()
Ja jak chcę kupić kolejnego storczyka to wszyscy (rodzice + chłopak ) mi mówią : po co Ci tyle ??? przecież już masz storczyka(i)
- Storczykowa

Wystawa w Sosnowcu
A szkoda!!!
Przy najbliższej okazji warto namówić całą rodzinkę na wyprawę do Zaczarowanego Ogrodu jakim na czas wystawy staje się Egzotarium.
Nie brakuje tam widoków, które cieszą oko....
I nie mówię tu tylko o storczykach...
Niejeden storczykarz bardzo chętnie podzieli się swoimi uwagami na temat uprawy tych orientalnych kwiatów.
O tym, że jest to miejsce doskonałe na zakupy nie muszę Cię przekonywać (choć to nie sprzedaż jest głównym powodem organizowania takich wystaw).
Z każdą wystawą profil sprzedawanych storczyków poszerza się i ubogaca.
(od popularnych Phalaenopsisów, przez Cambrie, Paphiopedila, Dendrobia, Cattleye do okazów "botaniczno-gatunkowych").
Przy najbliższej okazji warto namówić całą rodzinkę na wyprawę do Zaczarowanego Ogrodu jakim na czas wystawy staje się Egzotarium.
Nie brakuje tam widoków, które cieszą oko....
I nie mówię tu tylko o storczykach...
Niejeden storczykarz bardzo chętnie podzieli się swoimi uwagami na temat uprawy tych orientalnych kwiatów.
O tym, że jest to miejsce doskonałe na zakupy nie muszę Cię przekonywać (choć to nie sprzedaż jest głównym powodem organizowania takich wystaw).
Z każdą wystawą profil sprzedawanych storczyków poszerza się i ubogaca.
(od popularnych Phalaenopsisów, przez Cambrie, Paphiopedila, Dendrobia, Cattleye do okazów "botaniczno-gatunkowych").
Pozdrawiam 
- Storczykowa

-
volumineux
- 500p

- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Storczykowa

- Storczykowa

o wszystkie dbam, niezależnie czy o nich marzyłam czy nie. planowałam niebieską Vandę od dawna, a mam fioletową w kropki, żółtą i rózową w kratkę. tak marze o tej niebieskiej... ta na wystawie była tak piękna... piękniejszej nigdy nie widziałam. ta wystawa była piękna, ale największe marzenie wciąż pozostało niespełnione, a na wspomnienie tej Vandy jest mi bardzo smutno, że jej nie mam... na wystawie byłam bardzo nieszcześliwa z powodutego, że nie mogłam jej kupić i z trudem powstrzymywałam łzy... długo o niej marzę, a jestem osobą bardzo, bardzo niecierpliwą, która by od razu chciała mieć wszystko i nie potrafię czekać... jak widzę na fotkach niebieskie Vandy, to marzę, by taką mieć...
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Hmmm tak powtarzasz że Ci było (i jest) smutno... ja na Twoim miejscu kupiłabym w takim wypadku tą wymarzoną Vandę a phalaenopsis innym razem 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa

- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
No coś o tym wiem, jaki urok potrafią na nas rzucić
dlatego ja jak jechałam na wystawę, CELOWO wzięłam tylko 60 zł z myślą ze jadę po sabotka i już
a falenopsisy były przepiękne, z wielkimi kwiatami....może w maju na jakiegoś się skuszę
dlatego ja jak jechałam na wystawę, CELOWO wzięłam tylko 60 zł z myślą ze jadę po sabotka i już
a falenopsisy były przepiękne, z wielkimi kwiatami....może w maju na jakiegoś się skuszę
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki