Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Post »

Irenko, napisałam tylko tak dla porządku o tym przemarznięciu. Wcale nie były takie ładne. Mam miejsce na ładniejsze. ;:333
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko kaczeńce cudowne, uwielbiam je :D I szachownica ogromna piękna kępa, mam nadzieję, ze i moja z czasem tak wspaniale rozrośnie się, koniecznie muszę zapolować jeszcze na białą :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy ta piękna serduszka przypadkiem się nie rozsiewa? 8-) Przy okazałej, jeśli nie zetnę kwiatostanów, pojawiają się siewki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Pamiętam jak jeździłam do dziadków na wieś to tam z kuzynostwem jak chodziliśmy po polach to rosło tam całe mnustwo tych kaczeńców, zawsze żółto było od nich...
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Mi się żadne zdjęcie nie otworzyło już trzeci raz z rzędu :( :evil:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witajcie mili goście, przez ostatnie cudowne i piękne dni mam coraz mniej czasu ale wpadam żeby choć z wami się przywitać. Widoki na działkach niesamowite, kwitnące drzewa, trochę ocalałych tulipanów oraz brzęk pszczół tworzą klimat o którym marzy się cały rok. W tej chwili temperatura u nas wynosi 30 C, życzę wam również takiej wspaniałej niedzieli. :D

Jadziu sama jestem ciekawa jak ta róża będzie kwitła. Z nazwami róż to już tobie można zaufać, świetnie znasz się na odmianach ;:138, dziękuję za miłe słowa. ;:196

Jacku dziękuję :D, kupiłam dość dużo skalniakowych, są wśród nich te bardziej popularne, które lubię a mi wymarzły oraz mniej znane ale mam nadzieję, że będą ładne.

Adrianko mnie każdej roślinki żal ale kiedy udało ci się kupić jeszcze ładniejsze to świetnie. Mam nadzieję, że nam pokażesz jak kwitną. :D

Agusiu kaczeńce zawsze lubiłam, kojarzą mi się z młodością, pamiętam strumień płynący wśród łąk i nad nim mnóstwo kaczeńców i niezapominajek. Widziałam szachownicę białą i żółtą, również mam na nie ochotę. :D

Ewuniu serduszka zaczyna kwitnąć w całej pełni, nie wiem czy się wysiewa, na razie nie widzę, żeby coś wokół niej wschodziło, kępka też się powiększyła ale żadnych odrostów nie ma, sama jestem ciekawa jak się ją rozmnaża.

Elizo również lubię kaczeńce, też kojarzą mi się z młodością i pięknymi widokami.

Gosiu zastanawiam się dlaczego nie otwierają się fotki, nie wiem skąd ten problem, może to była chwilowa awaria, u mnie się otwierają.

Wczorajsze zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Irenko pięknie kwitną drzewa.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kwitnące drzewa Irenko wyglądają zjawiskowo .U nas rosnie wielki migdałek i wygląda bajecznie obsypany kwiatami , to samo takie dzikie owocowe ,których jest tutaj dużo .Coraz wiecej kwitnie tulipanów i nie tylko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko na szachownicę białą poluję i ja, moja okazała się bordowa, ale żółtej nie widziałam....musi też być piękna :D
Przeróżne tulipanki zakwitają na wyścigi...pięknie kolorowo jest teraz w ogródku :D Szkoda tylko, że przez te upały tak niesamowicie szybko przekwitają......nie pozwolą się sobą nacieszyć....
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Irenko.. serduszka piękna. Jeszcze takiej nie widziałam. To poletko szachownic do pozazdroszczenia. ;:138 . Także dokupiłam kilka bylinek. Podmarzły mi nawet floksy płożące. U ciebie tak pięknie kolorowo. Moja wiosna w tym roku skromniutka. Najważniejsze że mieszkam już na działeczce... :heja
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Pieris jest niesamowity :!: Jego czerwone listki są ułożone jakby były kwiatami.
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Już jest ok :wink: Tylko jedno zdjęcie mi umyka , resztę obejrzałam :D Szalejesz zakupowo , też krzewy jak ja ;:215 Tulipanki śliczne , mi niestety popaliło słońce , resztę ścięłam do wazonu . Czereśnię za to potargał wiatr i nie wiadomo ile zostało zapylone kwiatu . Wiśnie w tym roku szaleją prawda :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Geniu kwitnące drzewa a jest ich dużo na działkach tworzą niesamowite widoki, jest się czym zachwycać. :D

Jadziu rzeczywiście kwitnące drzewa można podziwiać z zapartym tchem ale zaczynają już przekwitać, w ogóle to ostre i palące słońce przyspiesza przekwitanie wszystkich kwiatów. :(

Agusiu moje szachownice oczywiście bordowe bardzo w tym roku obrodziły ale szybko przekwitły tak jak zresztą inne kwiaty. Tulipanów nie dość, że mało to jeszcze szybko przekwitają. Temperatury u nas są wysokie 27 - 30 C. ;:3

Zeniu serduszka zaczyna coraz bardziej kwitnąć, jest rzeczywiście ładna. U mnie również dużo roślin wymarzło, ciągle coś znajduję co nic nie wypuszcza, ostatnio zauważyłam, że floksy wysokie pachnące też wyginęły a miałam je od bardzo dawna. Na mojej działce również skromnie z kwiatami ale trzeba cieszyć się tym co się ma. Mieszkanie i przebywanie na działce to sama przyjemność, oby tylko pogoda dopisywała. :D

Jacku dziękuję :D pieris to ładna roślinka, czerwone listki zrobiły się białe a z biegiem czasu pewnie zrobią się zielone.

Gosiu dobrze, że już fotki otwierają się. Co do zakupów to jest przeciętnie, nie wszystko mogę dostać to co chciałam ale stopniowo sklepy ogrodnicze otrzymują różne rośliny i coś można wybrać. Drzewa owocowe kwitły i kwitną wyjątkowo obficie tak, że widoki są przepiękne. :D

Kilka fotek z ostatnich dni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Irenko :wit Piękne tulipany .Ten lekko żółtawy śmiesznie wygląda :D .Widzę serduszka w pełni kwitnienia .U mnie dopiero zaczynają .Mam trzy rózne ,ale takiej pięknotki jeszcze nie... :roll: .Moje rh mają już mocno nabrzmiałe pąki ,ale do kwitnienia jeszcze trochę im brakuje.
Piękny ten twój białasek chciałem kupić identycznego ,ale rasputin mi wlazł w ręce :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko serduszka jest przepiękna, te kwiatuszki jak klejnociki :shock:
Czy te śliczne białe gwiazdeczki to naradka rojnikowata? jest śliczna :D
Tulipanki mimo upału też pięknie sobie radzą, super jest ten cieniowany z fiolecikiem na 1 fotce :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”