Powoli, ale wszystkie brzegi rabat przytnę.
 Powoli, ale wszystkie brzegi rabat przytnę.Gosia, swoim różom poświęciłam całą jedną sobotę-nic więcej nie zdążyłam zrobić. Tereski się nie przycina, bo po co, skoro nie zmarzła?
 Spotkania zazdroszczę, na pewno miło spędzisz czas.
 Powoli, ale wszystkie brzegi rabat przytnę.
 Powoli, ale wszystkie brzegi rabat przytnę. Spotkania zazdroszczę, na pewno miło spędzisz czas.
 Ewciu, czy ja dobrze wyczytałam, że powojnik się łaskawie obudził  po przeprowadzce
 Ewciu, czy ja dobrze wyczytałam, że powojnik się łaskawie obudził  po przeprowadzce  

, a teraz widzę, że chyba samo się podlewa.
     , a teraz widzę, że chyba samo się podlewa.

U mnie jabłonka ma wielkie pąki kwiatowe.
 U mnie jabłonka ma wielkie pąki kwiatowe.

. Wiesz, one mi wstydu nie mogą przynieść
 . Wiesz, one mi wstydu nie mogą przynieść  

Trochę mnie zmartwiło, że ogromne pąki padły po przymrozkach, ale powojnik odżywa. To był dla niego ogromny szok termiczny
 Trochę mnie zmartwiło, że ogromne pąki padły po przymrozkach, ale powojnik odżywa. To był dla niego ogromny szok termiczny  U mnie cały dzień leje albo pada
 U mnie cały dzień leje albo pada  

Moje owocowe zakwitną jakieś dwa tygodnie później niż Twoje. Pąki są, ale do kwitnienia jeszcze daleko. Tylko agrest ma pąki prawie rozwinięte. Niech jeszcze parę dni popada, a będę zbierać grzyby, nie owoce
 Moje owocowe zakwitną jakieś dwa tygodnie później niż Twoje. Pąki są, ale do kwitnienia jeszcze daleko. Tylko agrest ma pąki prawie rozwinięte. Niech jeszcze parę dni popada, a będę zbierać grzyby, nie owoce  

).
). 

Teraz w ogóle zaczął się ogród i wszędzie będę miała tyły
 Teraz w ogóle zaczął się ogród i wszędzie będę miała tyły  

Ale szczegóły mnie gubią
 Ale szczegóły mnie gubią  
  Z lewej strony miliony fiołków.
 Z lewej strony miliony fiołków.
 zaraziła mnie tym Danusia.
  zaraziła mnie tym Danusia.
 Za miedzą...i troszkę dalej.
     Za miedzą...i troszkę dalej.