Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las

Post »

Aguniu, tragedia, nie mam haka przy autku na przyczepkę. Mój M chciał mnie zawieźć ale zrezygnowałam. Wezmę swoje "maleństwo" jest większe od samochodu M i ma takie sprytne szybki do otwierania jakby coś musiało wystawać ;:224 Moja lista to gruby zeszyt, muszę teraz z bólem i na środkach uspokajajacych dokonać selekcji. ;:145 W weekend było ciężko ale przede wszystkim przy ogrodzeniu zewnętrznym, metalowym. Sama je maluję i pomagam w mocowaniu. Kopię też pod fundament z betonowych elementów. Wczoraj musiałam jechać do L.M. wymienić podkład do farby bo gapa kupiłam nie taki. Sterczałam pół godziny przy zwrotach i omal nie było porażki bo bank właśnie wymienił mi kartę na nową i nie mogli zrobić zwrotu bo stara nieaktywna. Ale wykazali się zrozumieniem. ;:131

peonia od mamy, chyba biała walczy o swoje miejsce w ogrodzie choć ma konkurencję konwaliową w środku :;230 Niestety druga chyba się nie przyjęła. Zostały same konwalie ;:202
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu ta kompozycje, to chyba u Agus widzialas albo gdzies indziej, bo ja zurawek na pewno nie mam :twisted:
Swoja piwonie przytargalam od siostry z czerwonymi tulipanami w srodku :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule masz rację pomyliłam Bliźniaczkę. :oops: U niej też w donicy kompozycja ze skalnicą i druga z żurawką. Tak dużo dziś obejrzałam że mi się mąci. Pokaż więc też swoje kompozycje, ciekawe co do nich dołożyłaś.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo lubię konwalie, kojarzą mi się z dzieciństwem. Na działce u dziadków były dziko rosnące i zawsze z siostrą robiłyśmy z nich bukieciki ;:170 Teraz nie mam ani jednej, ale myślę nad zakupem :D A lilie nieźle wystrzeliły w górę ;:172
Labradory jak dojrzeją są bardzo mądre (wcześniej to łobuzy). Róża na szczęście przezyła atak szczęk :;230
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Jolu, ale u Ciebie piękna wiosna ! W porównaniu z moją, która dopiero raczkuje, a chyba mieszkamy niedaleko siebie :shock: Moje peonie dopiero co wypuściły kiełki, a kalina szczepiona na pniu ani myśli się ożywić... Jak Ty to robisz ? :)
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo ja też lubię konwalie. Wszystkie które mam to przywiezione z mamy działki. Jej się tak rozrosły że chciała się pozbyć a ja chętnie przyjęłam. Lilie wcześniej rosły w domu w donicach, dlatego tak szybko :tan Golden podobny do labradora to może i dlatego mój duży mądrzejszy od tego białego brzdąca. A może jak wszedzie młodość ma swoje prawa i wszystkie zmądrzeją niezależnie od rasy ;:131
Gat, peonie sadzone w zeszłym roku w sierpniu. Oczywiście od mamy. Niestety tylko jedna kępa wzeszła, druga się wacha.Może jeszcze da radę. One tam mają cały czas słońce. A kalina kupiona z pączkami i zakwitła zanim ją zdążyłam wsadzić. :uszy
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu Twoje lilie już bardzo wyrośnięte.
Moim noski dopiero z ziemi wychodzą, w dodatku nie wszystkim.
Moim zdaniem, powinnaś usunąć konwalię z piwonii i przesadzić gdzie indziej, gdyż może zagłodzić piwonię, a jak się bardziej rozrośnie będzie praktycznie nie do wykopania.
U mnie rośnie razem z barwinkiem, ale są siebie warci, więc sobie krzywdy nie zrobią, obie ekspansywne. :)
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Jolu

Furtka z krateczkami suuupppeeerrr...Już widzę tam bujną zieleń,kaskady kwiatów, chmary barwnych motyli, upojny zapach... ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, nie martw się. W razie czego juz przeszłam szkołę pakowania roślin jak byłam na Lubelszczyźnie. Przywiozłyśmy wtedy z Izą Tamaryszkiem ponad 100 roslin z drzewem włącznie. Samochód był osobowy. :D
spiderdog
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 2 lut 2012, o 05:08

Post »

Super pomysł z płotkiem i odgrodzeniem ogrodu od 'łobuziakczków' ;:138 Świetnie Ci wszystko rośnie. Ja mam dzikie konwalie, ale jeszcze nosków nie wyściubiły. ;:223 U mnie rosną kaliny, które przez 5 lat nie były nawożone, nikt o nie nie dbał i rosną bezproblemowo, oprócz tej zimozielonej sztywnolistnej, która co roku przymarza i jeszcze nigdy nie kwitła. W tym roku też przymarzła :( Takiej jak Twoja nie mamy, muszę się nią bliżej zainteresować. Oj ja nie powinnam wchodzić na to forum, bo potem mam ból głowy pt. 'chciałabym, chciała'... :wink:
Pozdrawiam wszystkich :)
Marzena
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Marzenko, dzięki za pochwały ale akcja była wymuszona szkodnikami ;:224 Teraz trochę popadało, burze i deszcze nocą oraz piękne słońce w dzień powinno pobudzić roślinność. Wczoraj wszystko nawoziłam azofoską co chwila patrząc w niebo czy nie lunie. Grzmiało ale burza przeszła bokiem. Jakoś coraz mniej je lubię, szczególnie jak głośno trzaska. Bardzo dużo się pojawiło kleszczy przez to ciepełko i musiałam zastosować Frontline na moje pociechy coby za szybko nie zeszły. Już w zeszłym roku Goldena ledwie odratowaliśmy. Musisz założyć wątek i pokazać swoje kaliny. Ja też jak wchodzę na F0 to kończę bólem głowy. A w sobotę na szkółkingu dopiero się będzie działo :tan
Gosiu będę więc korzystać z Twoich umiejętności. :;230 Choć zabieram ze sobą hamulec w postaci M. Ja niestety też osobowym ale damy radę :uszy Listę przeglądam i wyznaczam priorytety. Ale nie byłabym sobą gdybym nie zachowała się na miejscu lekko histerycznie na zasadzie "i to i to i tamto bo mi się podoba.." ;:223
Jolcia dziękuję bardzo ;:180 Zieleń też bym chciała tam już widzieć. Właśnie wystawiłam na dwór przepikowaną kobeę - jest jednoroczna, żeby w międzyczasie robiła za tło. Niestety powojniki które tam były zostały zneutralizowane przez psy. Muszę kupić coś co lubi cień i szybko rośnie. Nie lubię takich gołych kratek.
Tajka lilie były wcześniej hodowane w domu w donicach i tak zostały wkopane na rabacie, dlatego takie duże. Ale chyba dosadzę jeszcze żeby miały różne terminy kwitnienia. Dzięki za podpowiedź o konwaliach. Wykopię je zatem. Tylko jak to zrobić nie naruszając piwonii? ;:131 A mój barwinek jakoś nie ekspansywny i chyba wymarzł zimą ;:145 Przecięłam dużą kępę na dwie i przesadziłam, może coś odbije?
Zaprezentuję teraz moje tarasowe, które mam nadzieję wyrosną na piękności: Surfinie, uwielbiam jak się zwieszają. W zeszłym roku miałam dwie wielkie donice różowych i dwie białych. Teraz inne kolorki. Jeszcze nie wszystko posadzone ale oto moje okno z tarasu z widokiem na część leśną działki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kocham surfinie i petunie! Jedne z moich ulubionych to pełne, w liliowym kolorze - wieszam zawsze dwie donice na drewutni...
W tym roku poluję jeszcze na czarne petunie, które chciałabym skomponować z limonkową bielą... Muszę, koniecznie muszę zrobić dziś zakupy!
Jolu, kwiaty przepiękne - będziesz miała festiwal kwitnienia latem :)
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

;:145 czemu nie mogę zobaczyć Twoich zdjęć ???
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Przepiękne kwiatki, jak się rozrosną to będzie oszałamiający widok. Furtka super :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wybór pertunii przedni, sama je siałaś czy kupiłaś?
Moje lilie wciąż w doniczkach siedzą i też już ładnie wyszły :-). Ale te sadzone jesienią do gruntu też wyszły na 3-4cm. Te na rabatce przed oknem kuchennym. Te posadzone "w polu" nie wychodzą, tak samo jak irysy. Chyba miejsce jakieś nie takie i nic tam zimy nie przeżyło :-(.

Kurcze zazdroszczę Wam tego sobotniego wypadu, ale tak pozytywnie :-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”