Wiejski ogród
- stokrotka-77
- 200p

- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski ogród
Marysiu a ja proszę ten pokrzywowy soczek, co prawda dziś mam w planach zupę pokrzywową ale w moim stanie każda iloś pokrzywowego żelaza wskazana. Witam o poranku i uciekam sadzić płotek przy piaskownicy, póki Zuzia jeszcze śpi
.
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu jak zapraszasz, to ja tez się chętnie poczęstuję i biegnę do pracy na działce.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem jakaś niereformowalna, mam piękną młodą pokrzywkę. Rośnie pod moim czujnym okiem z przeznaczeniem na nalewkę dla roślinek. Jakoś do zupki pokrzywowej brak mi przekonania
Monisia w typie moich chłopców, niestety, oni też... ten tego... ale bardzo towarzyscy są i lubią dziewczynki
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska

- Kontakt:
Bo chłopcy nie ten tego są w domu nie do wytrzymania. Moja ciotka miała kiedyś koty to przez jakiś czas miałam uraz do kotów. Wszystko było dowodem na działalność kotów
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oczywiście kotki też mam czarnego kota i małą kotkę. Baba wydawała te kotki ledwo oczy otworzyły. Mój kocur nauczył małą wszystkiego, opiekował się nią jak trzeba. A teraz strzeże przed intruzami. Ostanio czarny zniknął i miałam czarne myśli, ale dziś wrócił. O zgrozo, 4 kleszcze z niego wyciągnęłam. Wiedział, ze Pani mu pomoże. Po pracy lecę do zoologika po kropelki, bo musz 3 psy i 2 koty zakropelkować.
Zupa z pokrzyw, super. Dawałam Patrykowi jak był mały, teraz też, choć na widok zielonej zupy zawołał :trawy nie będę jeść!!!
Najlepsza była mina niani, jak zawoziłam słoiczek z obiadkiem dla roczniaka i ona pytała co to takie zielone. Normalnie pogarda, że daję dziecku pokrzywę do jedzenia.
Poproszę o małą kawkę, bo syn mnie próbuje wykończyć, wczoraj pobudka 3.30, dziś 4.30. Ale on w dzień podsypia u niani.
Zupa z pokrzyw, super. Dawałam Patrykowi jak był mały, teraz też, choć na widok zielonej zupy zawołał :trawy nie będę jeść!!!
Najlepsza była mina niani, jak zawoziłam słoiczek z obiadkiem dla roczniaka i ona pytała co to takie zielone. Normalnie pogarda, że daję dziecku pokrzywę do jedzenia.
Poproszę o małą kawkę, bo syn mnie próbuje wykończyć, wczoraj pobudka 3.30, dziś 4.30. Ale on w dzień podsypia u niani.
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Witam, tu dziś widzę drinki pokrzywowe serwują
, to może i ja się skuszę.
Pogada jakaś psia, wieje, że mało głowy nie urwie. Chyba idzie na deszcz

Pogada jakaś psia, wieje, że mało głowy nie urwie. Chyba idzie na deszcz
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- Maska

- Kontakt:
Marzenko Droga, wzruszyłam się tą kocią opowieścią, a pokrzywa mnie rozbawiła. Mnie komputer jednak siada i pół dnia się ładował . Synek zareagował na pokrzywę jak prawdziwy mężczyzna, oni często tak mówią np na sałatę. Pewnie niania go nie budzi bo jej to odpowiada ma spokój, on wyśpi a Ty masz bonanzę a tu rano do pracy trzeba wstać biedaczko!
Stokroteczko rano pochmurno, potem wiało (halny) teraz pada, ale udało mi się coś porobić. Znowu wyrwałam trochę glebki trawie.
Renatko

Stokroteczko rano pochmurno, potem wiało (halny) teraz pada, ale udało mi się coś porobić. Znowu wyrwałam trochę glebki trawie.
Renatko
- Maska

- Kontakt:
zapylanie 
Uploaded with ImageShack.us
spodobał mi się taki brudny
wczoraj zasadzony bób dobrze się ma

będzie pigwówka
to dla Anci
-- 24 kwi 2012, o 17:19 --
a to dla Stokrotki polnej dedykuję

spodobał mi się taki brudny

wczoraj zasadzony bób dobrze się ma

będzie pigwówka

to dla Anci

-- 24 kwi 2012, o 17:19 --
a to dla Stokrotki polnej dedykuję

- stokrotka_polna
- 500p

Wow, jaka piękna dedykacja
Marysiu, narcyz nawet brudny jest ładny
. A te hiacynty tak kuszą
, że nie można się im oprzeć.
Na mojej pigwie w tym roku jest bardzo mało pączków. W zeszłym roku wyglądała tak, jak Twoja. Być może w tym, moja pigwa odpoczywa, bo mieliśmy tyle owoców, że trzeba było podpierać gałęzie, żeby się nie połamały.
U nas już też pada
Marysiu, narcyz nawet brudny jest ładny
Na mojej pigwie w tym roku jest bardzo mało pączków. W zeszłym roku wyglądała tak, jak Twoja. Być może w tym, moja pigwa odpoczywa, bo mieliśmy tyle owoców, że trzeba było podpierać gałęzie, żeby się nie połamały.
U nas już też pada
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- Maska

- Kontakt:
O kurczę(albo kwoka
) jakie cudo! To wszystko na jednym pieńku?
Trzmiele przyssane do hiacynta wyglądają uroczo, podobnie żonkil w błotne ciapki.
Jak zwykle muszę o coś zapytać - nie masz problemów z mszycami na bobie?
Trzmiele przyssane do hiacynta wyglądają uroczo, podobnie żonkil w błotne ciapki.
Jak zwykle muszę o coś zapytać - nie masz problemów z mszycami na bobie?
- stokrotka_polna
- 500p

Moja pigwa też jest stara. Dostała się nam z ogrodem po poprzedniej właścicielce. Z opowieści wiemy, że różnie z nią bywało, z tą pigwą oczywiście
. Miała lata chude i tłuste.
Twojej, jak widać ani przesadzanie ani ścinanie nie zaszkodziło. Marysiu, gromadź cukier na przetwory lub spirytusik na nalewkę. Przy tej ilości pąków będzie urodzaj
A magnolia na Wawelu, to chyba królową Bonę jeszcze pamięta
. Iście królewska 
Twojej, jak widać ani przesadzanie ani ścinanie nie zaszkodziło. Marysiu, gromadź cukier na przetwory lub spirytusik na nalewkę. Przy tej ilości pąków będzie urodzaj
A magnolia na Wawelu, to chyba królową Bonę jeszcze pamięta
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka