Kwiatki bergamotki
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: kwiatki bergamotki
Benek cudny, mój biały też sporo liści zgubił, ale białe tak mają że zimą sporo gubią 
- bergamotka
- 100p

- Od: 14 wrz 2010, o 12:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aluniu baźki na drzewie już prawie w pełni rozwinięte, ale zima jeszcze nie chce nas opuścić 
- agapuszka_83_28
- 500p

- Od: 4 lis 2010, o 17:33
Tak masz rację ta zima się już bardzo robi nudna
i uporczywa 
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
Tegoroczna zima jest naprawdę kapryśna
Raz już mija, a za chilę powraca ze zdwojoną siłą
Raz już mija, a za chilę powraca ze zdwojoną siłą
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
U nas o 7 rano było -12* teraz jest -9* ale tak koszmarnie zimno, koniec tygodnia ma być zdecydowanie cieplejszy.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- bergamotka
- 100p

Witam Was bardzo serdecznie. Dawno tu nie pisałam, ale teraz postaram się nadrobić zaległości. Na moich parapetach jest ostatnio tak kolorowo, że postanowiłam się podzielić z Wami tym widokiem.
Zacznę od tego samego cyklamena, którego zdjęcia są na początku wątku. W tym roku chyba się na mnie obraził, bo kwitnie obecnie tylko dwoma kwiatkami.

Drugi cyklamen również kwitnie pięknie i ma bardzo dużo pączków.

Obsypane kwiatami są również grudniki. Pięknie kwitły na Boże Narodzenie i teraz na wiosnę powtarzają kwitnienie. To jest ten młodszy różowy.

A to zakupiony na święta w 2010 roku. Zmarzł wówczas podczas transportu i wszystkie pączki mu opadły. Pierwszy raz zakwitł u mnie na ostatnie Boże Narodzenie. Ma śliczne bladoróżowe kwiaty i dziś wygląda tak.

Powoli przekwita gasteria brodawkowata. Jej pędy kwiatowe mają jakieś pół metra więc ciężko je uwiecznić na zdjęciu wraz z całą rośliną.

A oto moje dzisiejsze znalezisko. Pęd kwiatowy u sansewerii. Jeszcze nigdy mi nie kwitła, więc tym bardziej się cieszę.

W najbliższym wolnym czasie postaram się wkleić zdjęcia innych roślin, które powoli szykują się do kwitnienia.
Zacznę od tego samego cyklamena, którego zdjęcia są na początku wątku. W tym roku chyba się na mnie obraził, bo kwitnie obecnie tylko dwoma kwiatkami.

Drugi cyklamen również kwitnie pięknie i ma bardzo dużo pączków.

Obsypane kwiatami są również grudniki. Pięknie kwitły na Boże Narodzenie i teraz na wiosnę powtarzają kwitnienie. To jest ten młodszy różowy.

A to zakupiony na święta w 2010 roku. Zmarzł wówczas podczas transportu i wszystkie pączki mu opadły. Pierwszy raz zakwitł u mnie na ostatnie Boże Narodzenie. Ma śliczne bladoróżowe kwiaty i dziś wygląda tak.

Powoli przekwita gasteria brodawkowata. Jej pędy kwiatowe mają jakieś pół metra więc ciężko je uwiecznić na zdjęciu wraz z całą rośliną.

A oto moje dzisiejsze znalezisko. Pęd kwiatowy u sansewerii. Jeszcze nigdy mi nie kwitła, więc tym bardziej się cieszę.

W najbliższym wolnym czasie postaram się wkleić zdjęcia innych roślin, które powoli szykują się do kwitnienia.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Gratuluję kwitnienia sansewerii
a grudniki masz wspaniałe 
- Monik27
- 500p

- Od: 23 sty 2012, o 08:55
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Przepięknie u Ciebie. Cudne grudniki 
Cudny fiołek
masz rękę do kwiatów
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- bergamotka
- 100p

Witam. Dziękuję Wam za odwiedziny. Sanseweria jeszcze nie rozwinęła w pełni kwiatostanu. Ja też byłam zaskoczona, gdy kilka lat temu zobaczyłam gdzieś niepozorne kwiatuszki na tej roślinie.
W tym roku również zakwitło mi kalanchoe. Obecnie wygląda trochę niefotogenicznie
więc wkleję zdjęcia z zimy.

A teraz roślinki, które są u mnie od niedawna. Obydwie kupiłam na promocji w supermarkecie na literę K. Za tillandsję dałam 4.99 a za hibiskusa 3.99
. Obydwa zakupy, jak widać, baaardzo udane

W tym roku również zakwitło mi kalanchoe. Obecnie wygląda trochę niefotogenicznie

A teraz roślinki, które są u mnie od niedawna. Obydwie kupiłam na promocji w supermarkecie na literę K. Za tillandsję dałam 4.99 a za hibiskusa 3.99