Wybacz
Modraszkowa Łąka
- anabanana
- 1000p

- Od: 5 lut 2012, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Modraszkowa Łąka
Maryśku, gdyby nie fakt, że przesyłka przeszła przez ręce mojego Tata, już bym się ustawiała w kolejce na poczcie, co by jutro skoro świt wysłać ją do Ciebie... Ale solennie obiecuję, że dbać o nią będę jak-nie-wiem-co, żeby do przyszłego sezonu się pokaźnie rozrosła i wyślę do Ciebie paczkę-giganta i w ramach rekompensaty za moją podłość znajdę coś jeszcze w prezencie...
Wybacz
Wybacz
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
- anabanana
- 1000p

Izuniu, od czasu wyprowadzki z Krakowa jestem permanentnie besztana za moją "niekontaktowość" - nie posiadałam, nie posiadam i posiadać nie chcę konta na FB, za co wciąż dostaję po głowie. I się nieopatrznie wysypałam z tym, że całe dnie [i noce czasem też] przesiaduję tutaj
Zostałam namierzona i zestrzelona.
A kolega Maksymilian przedstawił mi arcyciekawą wizję adaptacji pokoju na egzotyczną plażę
Palmy, juki etc. już są, bardzo dorodne zresztą, stosowna fototapeta zakupiona, pozostaje otwartą tylko kwestia dostawy piasku i można się wprowadzać z hamakiem i leżaczkami
Co by nie mówić, mimo różnych różności, takiego dziwa jeszcze tu nie widziałam
-- 22 kwi 2012, o 19:44 --
Maśku co mają oznaczać te dinozaury bo nie kumam czaczy
-- 22 kwi 2012, o 19:46 --
Stokroteczko, najwyraźniej to nie był Dzień Fotografa, sama się o tym dotkliwie przekonałam. A zmiany w Warszawie warto obserwować, można się nawet spodziewać, że lada dzień wynajdą tam prąd i koło
A kolega Maksymilian przedstawił mi arcyciekawą wizję adaptacji pokoju na egzotyczną plażę
Co by nie mówić, mimo różnych różności, takiego dziwa jeszcze tu nie widziałam
-- 22 kwi 2012, o 19:44 --
Maśku co mają oznaczać te dinozaury bo nie kumam czaczy
-- 22 kwi 2012, o 19:46 --
Stokroteczko, najwyraźniej to nie był Dzień Fotografa, sama się o tym dotkliwie przekonałam. A zmiany w Warszawie warto obserwować, można się nawet spodziewać, że lada dzień wynajdą tam prąd i koło
- anabanana
- 1000p

Linetko - no comment 
Właśnie: zapomniałam dodać, że na widok pogromu przymrozkowego wzięłam głęboki oddech i stwierdziłam: no trudno, tak to już bywa, trzeba skupić się na tym, co jest... Wzięłam aparatek do ręki, ruszyłam na obchód zdjęciowy i... po pięciu minutach siadła mi bateria. A zapasówki zostały w plecaku, jeszcze nie wypakowane po podróży.
Trala la, trala la... słucham sobie drozdów na jutubku żeby się nie zeźlić do końca...
Właśnie: zapomniałam dodać, że na widok pogromu przymrozkowego wzięłam głęboki oddech i stwierdziłam: no trudno, tak to już bywa, trzeba skupić się na tym, co jest... Wzięłam aparatek do ręki, ruszyłam na obchód zdjęciowy i... po pięciu minutach siadła mi bateria. A zapasówki zostały w plecaku, jeszcze nie wypakowane po podróży.
Trala la, trala la... słucham sobie drozdów na jutubku żeby się nie zeźlić do końca...
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To jest pocałunek bratniej duszy, która myśli tak samo
Chciałam napisać a co tam napiszę to jest pocałunek za stosunek do iglakowo tujowo pampasowych kompozycji. I znalazłam takie ładne dinki, bo tak jak Ty lubisz modry to ja zielony. Modrego niekoniecznie , bo w dzieciństwie mówiono mi , że mi w nim ładnie w związku ubierano mnie tylko na niebiesko we wszystkich odcieniach brrrr z daleka może być ; niebo i te sprawy , ale na mnie odkąd zaczęłąm sama decydować o sobie to nie ma, No to już wszystko o mnie wiesz
Chciałam napisać a co tam napiszę to jest pocałunek za stosunek do iglakowo tujowo pampasowych kompozycji. I znalazłam takie ładne dinki, bo tak jak Ty lubisz modry to ja zielony. Modrego niekoniecznie , bo w dzieciństwie mówiono mi , że mi w nim ładnie w związku ubierano mnie tylko na niebiesko we wszystkich odcieniach brrrr z daleka może być ; niebo i te sprawy , ale na mnie odkąd zaczęłąm sama decydować o sobie to nie ma, No to już wszystko o mnie wiesz
- anabanana
- 1000p

Jeśli mamy dusze dinozaurze, to chyba tylko w sensie - dinozaurów rocka
Jak to dobrze, że jesteś... Może mnie Marysiek za tą pampersówę nie zabije... Ja NAPRAWDĘ nie miałam nic złego na myśli, może raczej to, że to jeszcze jedna z roślin, które zostały bardzo... skrzywdzone przez ludzi
Jak to dobrze, że jesteś... Może mnie Marysiek za tą pampersówę nie zabije... Ja NAPRAWDĘ nie miałam nic złego na myśli, może raczej to, że to jeszcze jedna z roślin, które zostały bardzo... skrzywdzone przez ludzi
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Powiem coś na usprawiedliwienie pampasów. Widziałam je we Włoszech ogromne kępy przed domami razem z drzewkami pomarańczowymi i granatów to tam mi się podobały. W jesieni kiedy wszystko było wysuszone i spalone słońce pasowały jak ulał. W paru innych ciepłych klimatach też mi się dobrze komponowały.
-- 22 kwi 2012, o 21:25 --
a rock a lepiej hard rock to moje klimaty
-- 22 kwi 2012, o 21:25 --
a rock a lepiej hard rock to moje klimaty
- anabanana
- 1000p

O to to! Bardzo możliwe, że też miałam je przed oczami, ale nie widziałam (to zasadnicza różnica:) bo byliśmy w Italii permanentnie niedożywieni i skupiłłam się zdecydowanie na granatach, cytruskach i winogronach:) Co niejadalne, było niedostrzegalne 
-- 22 kwi 2012, o 20:37 --
Dodam tylko, że nad moją pampersówką bardzo popracuję, by udowodnić sobie samej, że może być pięknie zaaranżowana i nie walić po gałach (przepraszam za kolokwializmy, ale dziś jestem w wyjątkowo burzowym nastroju:)
-- 22 kwi 2012, o 20:37 --
Dodam tylko, że nad moją pampersówką bardzo popracuję, by udowodnić sobie samej, że może być pięknie zaaranżowana i nie walić po gałach (przepraszam za kolokwializmy, ale dziś jestem w wyjątkowo burzowym nastroju:)
Ale się uśmiałam
To na tą przesyłkę będę z niecierpliwością czekać 
- anabanana
- 1000p

To na przeprosiny

Wbrew pozorom to bardzo cenna fotografia - jedna z trzech, jakie zdążyłam dziś wyprodukować
Mam nadzieję, że kryzys pampasowy zażegnany i dalej będzie już tylko lepiej
-- 22 kwi 2012, o 21:15 --
Maśku, to dla Ciebie: niby takie maleństwa, a nie dały się mrozkowi

I w ramach happy endu...
ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE!!
to tajemnicze cuś załapało się w zestawie; podobno "jakiś len"
cieszy bardzo...
dostałam też dwie nn, które jak na razie wyglądają mi na naparstnice;
sadzenie jutro... już nie zapomnę o bateriach!

Wbrew pozorom to bardzo cenna fotografia - jedna z trzech, jakie zdążyłam dziś wyprodukować
Mam nadzieję, że kryzys pampasowy zażegnany i dalej będzie już tylko lepiej
-- 22 kwi 2012, o 21:15 --
Maśku, to dla Ciebie: niby takie maleństwa, a nie dały się mrozkowi

I w ramach happy endu...
ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE!!
to tajemnicze cuś załapało się w zestawie; podobno "jakiś len"
cieszy bardzo...
dostałam też dwie nn, które jak na razie wyglądają mi na naparstnice;
sadzenie jutro... już nie zapomnę o bateriach!

- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Anulko - Twój wątek to nie dla mnie, nie nadążam....ufff... ale się zasapałam. To nie na moje lata takie tempo.
szkółkę przy Lubichowskiej znam oczywiście, zaglądałam kilkakrotnie będąc przejazdem w S.G. Ale chyba nic tam nigdy nie kupiłam...
A w sobotę tyż obfociłam okoliczne sasanki
szkółkę przy Lubichowskiej znam oczywiście, zaglądałam kilkakrotnie będąc przejazdem w S.G. Ale chyba nic tam nigdy nie kupiłam...
A w sobotę tyż obfociłam okoliczne sasanki
Aniu
jak tak dalej będziesz pędzić to niedługo będziesz mocno ograniczać trawnik jak większość forumków
.
Wrócę do tematu domków fińskich, urzędnicy ostrzą sobie zęby na ten teren od lat bo lokalizacja jest wyjątkowa o cenie nie wspomnę, swoje decyzje tłumaczą złym stanem domków, co jest totalną bzdurą. Mieszkańcy od lat dzielnie się bronią i mam nadzieję, że jeszcze długo to potrwa, bo to szczególne miejsce. Jonasz Kofta napisał tam tekst piosenki "Radość o poranku" chociaż nie była to jego ulubiona pora dnia
Wrócę do tematu domków fińskich, urzędnicy ostrzą sobie zęby na ten teren od lat bo lokalizacja jest wyjątkowa o cenie nie wspomnę, swoje decyzje tłumaczą złym stanem domków, co jest totalną bzdurą. Mieszkańcy od lat dzielnie się bronią i mam nadzieję, że jeszcze długo to potrwa, bo to szczególne miejsce. Jonasz Kofta napisał tam tekst piosenki "Radość o poranku" chociaż nie była to jego ulubiona pora dnia
- anabanana
- 1000p

Marysiu, jak to nie dla Ciebie, a dla kogo ja to niby spisuję wszystko?! 
(Moja droga, szczerze Ci wyznam, że mnie samej nie chciałoby się tego drugi raz czytać;)
Jestem nastawiona na produkowanie słów, ale potem jakości wolę już nie sprawdzać... Proponuję Ci na przyszłość metodę pasikonikową, mniej męczy, a w wątku i tak się nie pogubisz
Ja sobie właśnie ostatnio mocno wzięłam pod lupę moje uczucia do rzeczonej szkółki i chyba przyjdzie mi je silnie zrewidować
No ale "Białą Ćmę" muszę mieć!
(Moja droga, szczerze Ci wyznam, że mnie samej nie chciałoby się tego drugi raz czytać;)
Jestem nastawiona na produkowanie słów, ale potem jakości wolę już nie sprawdzać... Proponuję Ci na przyszłość metodę pasikonikową, mniej męczy, a w wątku i tak się nie pogubisz
Ja sobie właśnie ostatnio mocno wzięłam pod lupę moje uczucia do rzeczonej szkółki i chyba przyjdzie mi je silnie zrewidować
- anabanana
- 1000p

Oooo gdzie Wy się ukrywacie dzień cały?! Całe szczęście, że jeszcze spać nie poszłam, choć wypadałoby, ale tak strasznie się nie chce... Idąc tym tropem, dogadałabym się z Januszem Koftą co do tych porannych radości
Ja tam o poranku śpię i jest mi tam w głowie wielce wesoło, no niestety, taka prawda
Po lekturze "Waldena" i wątku wstawaniowego obiecałam zebrać się w sobie i poprawić... ale nie trwało to długo
Iwonko, kiedy ja doczekam Twoich pejzażyków ogrodowych??
P.S. Czy Ty aby na pewno widziałaś moją łączkę?? Przecież tam prawie nic prócz "trawnika" nie ma

Iwonko, kiedy ja doczekam Twoich pejzażyków ogrodowych??
P.S. Czy Ty aby na pewno widziałaś moją łączkę?? Przecież tam prawie nic prócz "trawnika" nie ma
Obawiam się, że przy Twoim tempie, niedługo już go będziemy oglądać w tej dziewiczej formie 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ja chciałam tylko dać znać życia i powiedzieć, że ciężarne tak szybko nie biegają, żeby za modraszkowym pisaniem nadążyć, więc ja sobie oglądam bez zadyszki ale i bez nadziei, że nadrobię ten wątek