Ogrody botaniczne, parki, itp.
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrody botaniczne, parki, itp.
Rewelacja
szczególnie zaś urzekły mnie .... klony palmowe, ale ogród przecież w stylu japońskim 
- nursem71
- 100p

- Od: 29 gru 2011, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
W ogrodzie Wisley nakręciłam także film. Obejrzyjcie wspaniałe egzotyczne motyle latające wśród tropikalnych roślin. Zapraszam. Monika
http://www.youtube.com/watch?v=LzYxQ2e9lYI
http://www.youtube.com/watch?v=LzYxQ2e9lYI
Ten japoński ogród- zatkało mnie. Coś pięknego!!!!!
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Piękny ogród, zachwyca kolorami, coś cudownego, może ktoś rozpoznaje rośliny na tych zdjęciach, może udałoby się stworzyć " coś podobnego"..... fantastycznie było by mieć widok z okna na taki ogród...
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
bardzo interesujące pokazane parki ,ogrody bardzo lubię oglądać wspaniałe przynajmniej na forum oglądnę. 
-
muchazezlotym

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jardin Canario
Jardin Canario na Gran Canarii - największy ogród botaniczny w Hiszpanii - tak wygląda w styczniu:

- Ala58
- 100p

- Od: 7 sie 2011, o 14:31
Witam
Chciałabym pokazać kilka fotek z Ogrodu Botanicznego w Chicago

Coś ze szklarni :

Roślinne zwierzaki :

I kilka bonsai :

To tyle,ale gdyby ktoś miał ochotę obejrzeć więcej,to zapraszam!!!pozdrawiam Ala
Chciałabym pokazać kilka fotek z Ogrodu Botanicznego w Chicago

Coś ze szklarni :

Roślinne zwierzaki :

I kilka bonsai :

To tyle,ale gdyby ktoś miał ochotę obejrzeć więcej,to zapraszam!!!pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Cudowne miejsce....o ile to okreslenie jest dobrym. Chciałabym tam być choć na chwilkę. 
- Bursztynowa
- 10p - Początkujący

- Od: 7 kwie 2012, o 01:50
Wszystkie Wasze zdjęcia tak piękne a miejsca urokliwe, że aż wstyd nie zaplanować wycieczki na ten rok.
A ja chciałabym Wam pokazać piękny ogród romantyczny założony przez Helenę Radziwiłłową w Arkadii pod Nieborowem. Niestety mam tylko zdjęcia zrobione starym aparatem, które nie oddają w pełni uroku tego miejsca:

A ja chciałabym Wam pokazać piękny ogród romantyczny założony przez Helenę Radziwiłłową w Arkadii pod Nieborowem. Niestety mam tylko zdjęcia zrobione starym aparatem, które nie oddają w pełni uroku tego miejsca:

Pozdrawiam, Ania
Świetny pomysł, a widoki przecudne! ;)
Szkoda, że to tak daleko ;(
Szkoda, że to tak daleko ;(
Witam
Dzisiaj dopiero odkryłam ten wątek więc postanowiłam zamieścić kilka fotek na początek z Ogrodu kaktusów w Barcelonie

Dzisiaj dopiero odkryłam ten wątek więc postanowiłam zamieścić kilka fotek na początek z Ogrodu kaktusów w Barcelonie

Moje różne : storczyki, adenium , dziwadła i inne:-) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=87910" onclick="window.open(this.href);return false;
O tak, ogród kaktusów w Barcelonie jest cudowny. Ja się czułem jak w zupełnie innym świecie. Nie dość, że samo miasto jest piękne, że aż trudno uwierzyć, to w dodatku ten ogród - dzieło sztuki Matki Ziemi. Mam nadzieję, że za niedługo będę tam mógł wrócić z aparatem na parę chwil 
- maania
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 29 kwie 2012, o 21:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam . : )
Aj, na mojej mordce powstaje duży uśmiech , jak widzę te wszystkie zdjęcia. Cudooo.;3
Wspaniały wątek , polecam gorąco - maania ; )
Początki mojej przygody
" Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy "
" Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy "
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Jak to dobrze że istnieje ten dział
bo inaczej nie dowiedziałabym sie o tym ogrodzie kaktusów w Barcelonie. Tak się sklada że pod koniec maja będę w Lloret de Mar i mam zamiar odwiedzić Barcelonę, a że najbardziej interesuje mnie roślinność wszelkie parki to właśnie im chciałabym poświęcić cały czas. Będąc 2 razy w okolicach Blanes odwiedziłam 2 ogrody "Pinya de Rosa" i "Marimutra" oba przepiękne, chociaż bardziej podobał mi się Pinya de Rosa i do niego chciałabym jeszcze w tym roku powrócić.
Wracając do Barcelony: obowiązkowo chcialam odwiedzic Park Guell no i teraz po przeczytaniu Waszych wypowiedzi ogrod kaktusów, dlatego bardzo prosiłabym was o udzielenie mi jakichkolwiek wskazówek gdzie ten ogród znajduje się, czym tam można dojechać, czy jak dojść, dodam, że bedę zdana wyłącznie na komunikacje miejska a z językiem krucho
więc chciałabym już tu w Polsce jak najwięcej dowiedzieć sie, żeby na miejscu niepotrzebnie nie błądzić. Bedę bardzo wdzięczna, jeśli ktoś z was tutaj czy na Pw poda mi jakieś informacje, zdjęcia wskazówki 
Wracając do Barcelony: obowiązkowo chcialam odwiedzic Park Guell no i teraz po przeczytaniu Waszych wypowiedzi ogrod kaktusów, dlatego bardzo prosiłabym was o udzielenie mi jakichkolwiek wskazówek gdzie ten ogród znajduje się, czym tam można dojechać, czy jak dojść, dodam, że bedę zdana wyłącznie na komunikacje miejska a z językiem krucho