uwielbiam zdjęcia ,,sprzed,, i ,,po,, bo widać ogromne zmiany i ilość włożonej pracy
Tajemniczy ogród
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemniczy ogród
Aga ja takich niechcianych lokatorów mam pod dostatkiem
uwielbiam zdjęcia ,,sprzed,, i ,,po,, bo widać ogromne zmiany i ilość włożonej pracy
i jak fajnie ogląda się później takie zdjęcia ,, Boże przez co ja przeszłam,, ale cieszy fakt, że jest coraz ładniej, roślinki odwdzięczają się za opiekę i to jest najpiękniejsze 
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
- Alidka
- 50p

- Od: 21 mar 2012, o 10:59
Aniu, winniczki akurat lubię i z tego co wiem to nie robią dużych szkód w ogrodzie, gorsze są te bez muszlowe...w zeszłym roku była ich u nas plaga, aż się boję co będzie w tym roku
. Zdjęcia przed i po też uwielbiam, dlatego staram się wszystko dokumentować. Szybko zapominamy jak było rok temu czy jeszcze wcześniej
Ogród na szczęście dla wielu z nas jest pasją więc z przyjemnością wykonujemy tą ciężką pracę...później miło jest odpoczywać w zadbanym ogrodzie 
- kropka010
- 500p

tak, tak z moimi planami mam nadzieję, że zdążę przed emeryturą trochę odpocząćAlidka pisze:Ogród na szczęście dla wielu z nas jest pasją więc z przyjemnością wykonujemy tą ciężką pracę...później miło jest odpoczywać w zadbanym ogrodzie
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Trafiłam i ja do Twojego Tajemniczego Ogrodu podobnego do mojego wiele lat temu.Co do śmieci moi poprzednicy zamiast wykopać jeden dół zakopywali śmieci w całym ogrodzie.Do dzisiaj i mam "nie nadzieję",że będę je jeszcze długo wykopywaćAlidka pisze: Teraz fotorelacja:
Masakrycznie to wygląda, ale wywiezienie tego typu śmieci w Niemczech kosztuje masę kasy pozostaje to zasypać tworząc większe wzniesienie i posadzić coś na tym..albo wykopać dół i zasypać.. skłaniamy się bardziej ku pierwszej wersji.
IMGP4486
Mój sąsiad wykopał ogromny dół , tam wrzuca wszystko i od czasu do czasu utylizuje to co wrzucił.
Myśle,ze u Ciebie pierwsza wersja jest ok.
Aga, super wszystko u Ciebie rośnie. Ja groszek dopiero wysiałam, kalarepkę też mam, ale na parapecie, boję się ją dać już do ogrodu, moja jeszcze chyba za mała
A czarny bez... hmmm właśnie na niego poluję:-) a Ty wycinasz;-)
A no i te tulipany.... marzenie
A no i te tulipany.... marzenie
- Alidka
- 50p

Witaj Aszko!! milo mi że do mnie trafiłaś
doszliśmy do wniosku, że nie chce nam się dziury kopać za to urozmaicimy teren pagórkiem
Więc problem z głowy...w tym roku na pewno nic tam nie posadzę, bo to teren przeznaczony dla kur
na pewno za to zasypiemy żeby nie straszyło
Renik moje kapustki i kalarepka, były już mocno wybiegnięte...dlatego wysadziłam, w dodatku posiałam w za małym pojemniku
a kalarepkę posiałam jeszcze raz, szybko kiełkuje to jeśli z tej nic nie będzie, będzie późniejsza.
Czarny bez mamy dosłownie wszędzie, nie wycinamy wszystkiego bo robię soki z kwiatów i owoców
. Ten akurat nie miał prawie liści w zeszłym roku i zero owoców, większość i tak spróchniała, korzeni nie możemy usunąć bo to się wiąże z likwidacją ogrodzenia
więc tak czy siak odbije od korzenia 
U mnie słonko wyszło
Renik moje kapustki i kalarepka, były już mocno wybiegnięte...dlatego wysadziłam, w dodatku posiałam w za małym pojemniku
Czarny bez mamy dosłownie wszędzie, nie wycinamy wszystkiego bo robię soki z kwiatów i owoców
. Ten akurat nie miał prawie liści w zeszłym roku i zero owoców, większość i tak spróchniała, korzeni nie możemy usunąć bo to się wiąże z likwidacją ogrodzenia U mnie słonko wyszło
- kasiulka_
- 10p - Początkujący

- Od: 25 maja 2011, o 14:46
Gratuluję odwagi - przeprowadzka i to od razu w "obce kraje" ,no i zazdroszczę tak jak większość pola manewru, czyli ogromnego terenu. Będę od czasu do czasu zaglądać jeśli pozwolisz.
Pozdrawiam
Kasia
Pozdrawiam
Kasia
Witam imienniczke:-))) ciesze sie z funkcji "Nowe posty" Dzięki niej- trafilam tutaj do Ciebie:-)
Piekny teren i piekne zmiany- masz powera dziewczyno!!!
Pozdrawiam z bardzo deszczowej dzisiaj- bawarii:)
Piekny teren i piekne zmiany- masz powera dziewczyno!!!
Pozdrawiam z bardzo deszczowej dzisiaj- bawarii:)
Aga to będziemy pielęgnować te marchewki, sałatki i inne zieleninki:-) Wczoraj zauważyłam, że marchewka zaczęła wschodzić. Nie mam jeszcze tak obsadzonego warzywniaka, trochę boję się majowych mrozów /w tamtym roku poszalał sobie i szkód narobił - mróz oczywiście;-)/ Dlatego postaram się wstrzymać do 15, ale zobaczymy czy się da, bo kalarepka chce już do gruntu 
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alidko róża terminatorka ...hmm wiesz co ja bym jej w ogole nie ruszała z tego miejsca,widać,że ma sporo lat,a pęd jeśli jest zielony to nic z nim nie rób,niech sobie zakwitnie,musimy ją najpierw zidentyfikować:)
Obserwuj ją zatem
Masz piękne tulipany i wszystko mi się u Ciebie podoba
Obserwuj ją zatem
Masz piękne tulipany i wszystko mi się u Ciebie podoba
- Alidka
- 50p

Annes dziękuję! W takim razie zostawiam ją w tym miejscu i obserwuję
Musze tylko jakąś pergolę wymyślić, bo przy wietrze macha tym pędem na wszystkie strony i jeszcze sąsiad go ciachnie
Dzisiaj M wysłał mnie po śrubki do budowlanego i wróciłam z tym cudakiem...tyle się ich naoglądałam w innych wątkach, że uległam pokusie...

IMGP4563

IMGP4562
Dzisiaj M wysłał mnie po śrubki do budowlanego i wróciłam z tym cudakiem...tyle się ich naoglądałam w innych wątkach, że uległam pokusie...

IMGP4563

IMGP4562
- kropka010
- 500p

piękny zakup, a śrubki kupiłaś czy zapomniałaś