Jak go zobaczyłam wpadłam w zachwyt i przytaszczyłam do domu. Szalenie mi przypomina mak, pewnie to tęsknota za latem No i teraz jestem ciekawa co mam i jak się tym opiekować.
To jest jaskier azjatycki. Nie lubi zbytnio wysokich temperatur, podlewać raczej na podsiąk. Na lato można posadzić do gruntu, na zimę wykopać i przechować jak dalie.
O! To można go zimować? Fajnie Myślałam, że to jakieś jednoroczne. Mam zamiar go wkopać w skrzynkę na balkonie.
Proszę powiedz jak się go zimuje. Informacja, że jak dalie nic mi nie mówi... nie mam dalii ;)
Też byłam zdziwiona, że można je przechować. Kilka dni temu nabyłam sobie kilka sadzonek przecudnej urody
i Pani Kwiaciarenka twierdziła, że one są "raczej jednoroczne" .
Pozdrawiam,
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Dzięki za stronkę. Sporo cennych informacji. Na zdjęciach pokazują te puchate a mnie zauroczył właśnie ten wyglądający jak mak Cieszy mnie, że to jednak roślina wieloletnia
Kupiłem dziś jeszcze trzy kolory jaskra żółty,różowy,i czerwony jest bardzo piękny ,szukam jeszcze koloru niebieskiego czy można kupić ?
bardzo pięknie wygląda kompozycja gdy się rozrośnie