Moje kwiaty doniczkowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje kwiaty doniczkowe

Post »

Życzę powodzenia z przędziorkami. Na pewno się uda. Ale rzeczywiście chyba najlepsza będzie jakaś chemia sklepowa a nie domowe sposoby. Ja miałam stracha w oczach jak ziemiórki mi się zalęgły ale pozbyłam się ich szybciutko. Ja kupiłam substral na wełnowce, mszyce, larwy - bo właśnie najbardziej się tych larw bałam i pomogło.

A z milszych rzeczy - śliczne nowości!! Niech się ładnie przyjmą. No i trzymam kciuki za małe, wymacane fiołki :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś trzymam kciuki za Twoją walkę z przędziorkami ;:215 Nie daj się, walcz ostro ;:163
Gratuluje korzonków na skrętniczku i fiołeczkach ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

Wiktoria_W ja kiedyś już z nimi walczyłam na bieluniach i nie dałam rady ;:223 ;:223 a one teraz dom atakuja ale o nie nie dam się juz wszystkie kąpiel i dokladne sprawdzanie co do jednego listka przeszły jeszcze wyczytałam na forum o preparacie co czarodziej polecał tylko nie wim kaj ja to kupię ;:223
Modivhaszma ja też uwielbiam obserwować kwiatuchy ale z cierpliwością u mnie na bakier :;230 :;230
Anankee mam nadzieję że sobie z nimi poradzę bo będę musiała inaczej je tolerować bo kwiatuchów nie wyrzucę ;:223 ;:223 ;:223
Niunia będę walczyć na pewno bo mendy już czychały na mojego benjaminka a ja sentymentalna jestem a mam go od malutkiej gałązki i nie oddam robalą ;:185 ;:185 ;:185
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36

Post »

Monik27 pisze:mam nadzieję że sobie z nimi poradzę bo będę musiała inaczej je tolerować bo kwiatuchów nie wyrzucę
No powiem Ci, że życzę żebyś nie musiała ich tolerować. Bo jak ja miałam ziemiórki to one z larw się w małe muszki zamieniają i zaczęła tego cała chmara latać po mieszkaniu. I gdyby nie M to myślałabym, że to muszki owocówki. Tylko M w pewnym momencie mówi, że to raczej nie owocówki, bo mają inne oczy :shock: Co jak co ale tylko mój M mógł takim małym muszką w oczy spoglądać :;230 :;230
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Z przędziorkami mam same złe doświadczenia :evil: Wykończyły mi nie jedną roślinę.
Jedynie w ogrodzie udało mi się uratować świerka, ale praktycznie cały dzień stałam z wężem i lałam na niego wodę :;230
Przędziorki nie znoszą wody. Życzę powodzenia w walce z tymi uparciuchami ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

Anankee mój R. jeszcze nie wie o tych potworkach i lepiej żeby nie wiedział bo mi każe powyżucać kwiatuszki ;:145 no a twój M. no to ma oczka żeby takie różnice zobaczyć ja bym tam tym robalą się nie przyglądała zanadto
heliofinka no teraz to ja już się boję :cry: :cry: że sobię z nimi nie dam rady i co ja zrobię moje kwiatuszki ;:145 ;:145
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Monia trzymamy kciuki, na pewno pokonasz te wredne cholery ;:134
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

ja u ciebie piszę a ty u mnie łądnie :;230 :;230 :;230 no mam nadzieję bo jak sobie tak poczytałam o nich to aż strach się bać ;:145
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moniko nie ma co się bać, tylko działać ;:14
Jeżeli to wczesne stadium, to na pewno dasz radę ;:108 Gorzej, jak już roślina została porażona "od stóp do głów".
Wtedy...na dwoje babka wróżyła :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

musisz być dobrej myśli ;:108
miałaś do sklepu pędzić dziś i co? kupiłaś coś na gadziny?

Anankee pisze:Tylko M w pewnym momencie mówi, że to raczej nie owocówki, bo mają inne oczy

no tutaj to koleżanka mnie powaliła :;230 :;230 :;230 kiedy on zdążył się im przyjrzeć to nie wiem :shock: :;230
ale dało mi to do myślenia... bo i u mnie pojedyncze egzemplarze czasem latają sobie i myślimy, że to owocówki, a tak to teraz powiem dla M, aby nałożył swoje perfekcyjnie dobrane okulary (perfekcyjnie, bo był na badaniach okresowych i okulistka powiedziała mu, że ma zbyt dobrze dopasowane do wzroku hahaha) i niech no znajdzie 7 różnic :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

heliofinka jak ja mam się nie bać takie kochane kwiatuchy no ale może sobie poradzę
Mniodkowa no miałam kochana jechac kupić coś na te gady ale do pracy musiałam przyjechać niestety ale moja mam obiecała coś kupić i teściowej podrzucić przy okazji :tan to od razu będzie atak na te gady
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit Monika ja stosowałam na wciorniastki Fastac w lecie zaatakowały mi storczyki i palme pomogło niema.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

No, no, jak ktoś odróżnia owocówkę od ziemiórki i to po oczach, to naprawdę szacun. ;:180
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

Oksi dzięki spróbuje i tego mama coś kupiła ale jeszcze nie wiem co jak nie pomoże to spróbuje twojego ;:196 ;:196 ;:196
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Moniu kwiatuchny osadzone???
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”