- będzie cudnym olbrzymem.
 - będzie cudnym olbrzymem. Wycinam też takie mocno zdrewniałe stare pędy. Co roku wypuszcza z dołu silne, mocne nowe.

mamy zamiar puścić ją na pergolę przy wejściu (taką własnej roboty, solidną) ale widzę, że ona się robi konkretnie s z e r o k a
 mamy zamiar puścić ją na pergolę przy wejściu (taką własnej roboty, solidną) ale widzę, że ona się robi konkretnie s z e r o k a  
  , trzeba było nie zaglądać na forum tylko od razu iść na zakupy hehe; ale co mi tam, jak dziś ją trafię to biorę, żeby mi nie wyparowała z głowy
  , trzeba było nie zaglądać na forum tylko od razu iść na zakupy hehe; ale co mi tam, jak dziś ją trafię to biorę, żeby mi nie wyparowała z głowy 

forumowym Paniom
 forumowym Paniom

Stara Amerykanka.
   Stara Amerykanka. Na ile ta ostatnia propozycja jest rozsądna (biorąc pod uwagę choroby grzybowe), to inna rzecz.
  Na ile ta ostatnia propozycja jest rozsądna (biorąc pod uwagę choroby grzybowe), to inna rzecz. 

bodajże 3, może 3 i pół roku; nie wiem czy mam takie "całościowe" poszukam i jak coś do wrzucękrzysiek74 pisze:furious możesz wrzucić jakie jeszcze fotki swojej róży bo właśnie czekam na zamówioną Sympatię i będę niebawem sadził...Ile lat ma?

tak więc teraz już ją zaczepiliśmy na dorobionych listewkach nad oknem (ładnie już poszła naokoło
  tak więc teraz już ją zaczepiliśmy na dorobionych listewkach nad oknem (ładnie już poszła naokoło   ); idzie szybko i co najważniejsze dla nas, ładnie zimuje
  ); idzie szybko i co najważniejsze dla nas, ładnie zimuje ja mówię, że ma 3, tata, że 4, więc może coś pośrodku
 ja mówię, że ma 3, tata, że 4, więc może coś pośrodku
 i obowiązkowy kopczyk na dole
  i obowiązkowy kopczyk na dole

łódzkie, nie Łódźkrzysiek74 pisze:pozdrawiam ogrodnika z mojego miasta

może sam coś pokombinujesz z listewek? (chociaż jak ostatnio kalkulowałem do clematisów, to tańsze są gotowe); w Leroy mają duży wybór, wiesz, tam na zewnątrz, zerknij >>krzysiek74 pisze:jakąś podporę do Sympathie.Może coś doradzicie drodzy forumowicze bo nie będzie ona przylegała do domku i zastanawiam się co wybrać.Budynek jest w odległości 0,5 cm