Witam, posiadam na swoim ogrodzie bardzo stary betonowy podjazd do samochodu. Jednak jest w opłakanym stanie po zimie.. Są w nim ubytki, nadpęknięte obrzeża.. W przyszłości marzy mi się gruntowna wymiana na kostkę brukową, jednak w danej chwili nie stać mnie na to tak więc prosiłabym o jakieś porady w związku z tym.. Dodam, że w ogrodzie są duże różnice poziomu, tzn. sam chodnik jest w jednym miejscu wiele wyżej aniżeli poziom trawnika, w drugim zaś na równi. Jak go odnowić? Może obłożyć czymś obrzeża, aby urozmaicić go? Pomalować czymś.. ? Proszę o poradę
Jeżeli to ma być tylko doraźnie -to ja bym dokładnie oczyścił, luźne kawałki usunął ,odpylił zagruntował beton Unigruntem . .Nabył gotowej zaprawy wyrównawczej i nałożył na ubytki i pęknięcia. W następnym dniu zmoczył i delikatnie pozacierał ruchem kolistym , najlepiej kawałkiem styropianu .. W miejscach przy trawie drewniana listwa równo z poziomem podjazdu zablokowana palikami przed odsunięciem .
Z wykształcenia technik elektronik -z praktyki budowlaniec
Z tych zamieszczonych zdjęć można zobaczyć że te ubytki nie są aż tak znaczne. Nie wydaje mi się aby te ubytki były przeszkadzające w jeździe autem. Jeżeli zalejesz te dziury betonem to prawdopodobnie nie zwiąże się on z już wylanym. Jeżeli są gorsze miejsca pokaż je. Nawiązując do posta wyżej technik mechatronik(w trakcie zdobywania) z praktyki Polak czyli wszędzie łapy wepcham