moje ogródkowe zmagania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania

Post »

Tak Aguś, to moje latarenki :tan
Agnessko mnie to ręce opadły. Kasę dałam majstrowi na jakieś duperele do montażu płotku i....(patrz wyżej :wink: ). Do piątku, na raty szwagier powinien skończyć :D
Agnieszko poniżej wklejam jeszcze raz zdjęcie z zaznaczonym miejscem na pergolki. Mam nadzieję, że teraz jaśniej przedstawię swoją wizję :;230 Obrazek Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To rzeczywiście śmietnik trzeba będzie odgrodzić, myślałam że go masz tam za tymi drzwiami z okuciami :;230 :;230 Sporo roślinek Ci się zmieści na tej rabacie. Nie rośnie tam w pobliżu drzewo co by zaśmiecało żwirek? będzie bezpiecznie?. Zazdroszczę rabat żwirkowych bo u mnie się nie da przy tej ilości igieł.
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Nieźle to sobie wykombinowałaś ;:224
A co tak oszczędnie z tymi zdjęciami ??? :;230 Chcemy jeszcze !
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aprilko, drzwi z okuciami są od garażu i teoretycznie śmietnik mógłby tam stać, ale u nas co wtorek przyjeżdża śmieciarka i przy naszej porannej gonitwie pewnie byśmy zapominali go wystawiać. Poza tym, może garaż w końcu spełni swoją funkcję, bo na razie wspomniany płot zajął dużo miejsca i auto się nie zmieści. Jeśli chodzi o drzewko, to tylko migdałek rośnie, który nie jest śmieciowy, nic więcej
Agatko będzie więcej zdjęć, tylko tak jak wcześniej wspomniałam nie umiem ich wstawiać z ipada, a w pracy, to albo kabelka nie mam, albo czasu...itp,itd :D Ale jak już się nauczę.....to zasypię Was fotkami z ogródka :;230 :;230 :;230
Tak na marginesie,to przy pergolkach planuję posadzić różę rosarium uetersen. Możecie mi poradzić, czy wsadzić 1, czy 2 szt? Nie wiem jak ona się rozkrzewia i czy jedna pokryje kratki :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aha, pergole, w sensie kratki którymi odsłonisz śmietnik? Czaję o co chodzi :)
Będzie ładnie! A Rosarium U. posadź dwie :)
Erecty już w ziemi? Jak się prezentują?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piszę pergole, bo tak w sklepie opisane, ale powinnam się jaśniej określić ;:14
Erekty jeszcze w doniczkach ;:124, jak płot stanie, to dopiero je wsadzę. Na początku miałam pomysła, żeby zamiast rózy pnącej dokoła kratek przy śmietniku właśnie kilka erect wsadzić, ale się rozmyśliłam ;:209
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Madzia a co będzie na dole, nasadzenia czy kora czy coś innego wymyśliłaś?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu od kratek dookoła będą bukszpany, w środku zostanie migdałek (oczyszczony z trawki na dole), a reszta będzie wysypana białymi kamyczkami ;:109. Róza, tak jak wyżej wspomniałam-przy kratkach. Kurcze nigdzie nie mogę znaleźć rosarium u. :!: :!: :!: :!:

Wyżej nieco edytowałam zdjęcie :;230
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Będzie pięknie ;:196
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Zapytaj Ewy - gloriadei czy jeszcze ma Rosarium. Ja od niej kupowałam- śliczną sadzonkę dostałam.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rabatka zapowiada się bardzo ładnie ;:108 jestem ciekawa tej róży pnącej bo jej nie znam, czekam na dalszą fotorelację. Jak tam postępy z ogrodzeniem?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Idus bardzo dziękuje za namiary. Wyslalm zapytanie do Ewy i czekam na odp.
Aniu ogrodzenie się robi i mam nadzieje, ze jak dotre do domku, to już jakiś efekt będzie. Trochę czasu zajęło samo przygotowanie mocowania pod deski.
Na pewno cykne jakieś fotki, to powklejam jutro rano. Mam tez zamiar trochę bukszpanow wkopac.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Magda, zaglądam do Ciebie ale nie piszę :oops: :oops: za co przepraszam ;:196
Zmartwiłaś mnie Charottą, a może jeszcze da radę ............... ;:145 tylko u Ciebie ją widziałam tu na forum.
Rabatka przed oknem bardzo mi się podoba. Dobrą różę wybrałaś.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Widze ze rabate przed domu mamy identyko :wink: Tylko u mnie miejsce na smietnik jest z przodu, tz nie tak jak u Ciebie na gorze po lewej, tylko z przodu po lewej.... ale ja mam podjazd z drugiej strony niz Ty a tam gdzie Ty masz podjazd, to ma podjazd moja sasiadka.
Zamiast Migdalka mam Wiaza a zamiast bukszpanow, wlasnie zasadzam cyprysami groszkowymi.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko czesc ;:cm czasem tak jest, ze gdzieś zagladamy, ale śladu nie zostawiamy. Zagladam do charlotty codziennie, ale na razie nic ;:174 . Jutro lub w piątek fotkę wkleje, to może uda Wam się ocenić na podstawie zdjęcia, czy moja pienna puszcza paczki, czy to moje omamy.
Maju, a czy ta rosarium u. nie jest smieciuchem, bo gdzieś wyczytałam np., ze new down strasznie smieci :roll:
Julka jak Bonie dydy nie wiedziałam, ze tak robisz przed domem, chociaż kamyczki podpatrzylam u Ciebie.
Płot wychodzi cudnie, nadaje rabatkom ładu i optycznego porządku. Kupiłam dzisiaj mieczyki w LM, bo się u dziewczyn napatrzylam. Tym razem planuje wsadzić cebule w koszyczkach, może to tez będzie mobilizacja żeby wykopać je na zimę.
Generalnie nacykalam trochę fotek, które wystawie w pracy. Jutro co prawda robię sobie "wolne", bo muszę chałupie ogarnąć. Widać już floksy, liliowce, irysy się pna w górę, liatry tez pobudke już miały, hortensje od ziemi odbijają......
Aaaaa, no i dostałam już odp. Od Ewy Gloriadei, ze ma sadzonki rosarium u. ;:138

Miłego wieczoru Wam zycze ;:162
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”