chciałabym żeby było kolorowo , ale bez chaosu. Może ktoś mi poradzi.Będę bardzo wdzięczna.
Jakie nasadzenia na okrągłej rabacie ?
Jakie nasadzenia na okrągłej rabacie ?
Moi drodzy mam rabatę w kształcie koła , na której były róże ,bo mi przemarzły.Teraz chciałabym ją zapełnić roślinami jednorocznymi albo bylinami , ale nie wiem jakimi i jak je posadzić
chciałabym żeby było kolorowo , ale bez chaosu. Może ktoś mi poradzi.Będę bardzo wdzięczna.
- Piotr-Sz
- 200p

- Od: 28 gru 2010, o 12:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jakie nasadzenia na okrągłej rabacie ?
Hej. Proponuję byliny
Zaczynasz od środka- gatunki najwyższe i stopniowo w dół. Wszystko zależy od wielkości rabaty, preferencji kolorystycznych itp. zajrzyj do mojego wątku- może Ci się coś spodoba z nasadzeń bylinowych.
-
x -C - m
Re: Jakie nasadzenia na okrągłej rabacie ?
Byliny: ostróżki bylinowe, tojady, floksy wiechowate i szydlaste, canny, rozchodnik okazały, serduszki, kosaćce, liliowce, lilie, astry bylinowe, jeżówki, słoneczniczek szorstki, mieczyk, krokosmia,zawilce, liatry.
Jednoroczne: malwy, aksamitki, astry, molucella, cynia, nagietek, krokosz, zatrwian, można je łączyć z warzywami np.: papryką
Jednoroczne: malwy, aksamitki, astry, molucella, cynia, nagietek, krokosz, zatrwian, można je łączyć z warzywami np.: papryką