Wybór róż moim zdaniem bardzo dobry
ROD- mój pierwszy ogródek i pierwsze kroki jako działkowiec
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ROD- mój pierwszy ogródek i pierwsze kroki jako działkowiec
Ale będzisz miała fajnie niedługo, niech tylko trawa urośnie i warzywa
; moja Iceberg mnie martwi, bo M. zdjął jej okrycie zanim przeszły mrozy, potem jeszcze były takie -10 i niby ma zielone pędy, ale pąki brązowe i jakby martwe
. A w jeden sezon urosła prawie dwa metry
.
Krysiu witaj, masz zupełną rację 
Mam nadzieje tylko, że moja koncepcja wkońcu mi się pojawi w głowie
Jolanta to trawki będzie sporo, i już teraz myślę, czy nie za dużo, pewnie bez zdzierania sie nie obejdzie ;)
Francesca, no zobaczymy co z tych róż będzie..Iceberg będzie dla mamy bo ma taką łysą pergolę, super, że przyrasta tak dużo
Ja na jesień też wsadziłam różę pnącą, czerwona, ale jest cała sucha, niby cos tam zielone wychodzi ale obawiam się , że już nie wypuści listkow , skoro do tej pory ich nie ma
Mam nadzieje tylko, że moja koncepcja wkońcu mi się pojawi w głowie
Jolanta to trawki będzie sporo, i już teraz myślę, czy nie za dużo, pewnie bez zdzierania sie nie obejdzie ;)
Francesca, no zobaczymy co z tych róż będzie..Iceberg będzie dla mamy bo ma taką łysą pergolę, super, że przyrasta tak dużo
Ja na jesień też wsadziłam różę pnącą, czerwona, ale jest cała sucha, niby cos tam zielone wychodzi ale obawiam się , że już nie wypuści listkow , skoro do tej pory ich nie ma
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Olga, po pierwsze jestem zaskoczony tempem Wasze pracy na działce! Toż to w oczach się zmienia, co pokazujesz zdjęcia to jakby inna działka! Kociaki masz cudne, wiosny zazdroszczę ;) Ci także, u mnie tulipany to dopiero liście miały w ostatnią sobotę.
Serdeczności
Serdeczności
Imer no staramy się by za każdym razem zrobić jak najwięcej 
Teraz zapowiadają opady na najbliższe kilka dni, temperatury też mają być całkiem przyjemne, więc na pewno wszystko rozkwitnie w błyskawicznym tempie.
Dziś jak jak ostro pracowałam, dziewczyny udały się na działeczkę.
Posiały trawę, powsadzały parę roślinek, fotorelacja poniżej:
Trawka w miejscu do opalania wysiana:

Pigwowiec chiński- nasz nowy nabytek

Krzaczek trzemieliny

Coraz bardziej widoczna trawka

Mój szpinak wyszedł z ziemi

i cebulka wystawiła główki z ziemi

Tulipanki pięknie się czerwienią

różyczki pięknie rozkwitają:)

tutaj widoczna fala przy świeżo wysianej trawce

A to widok, który uradował mnie dziś najbardziej!!!
Do domku wprowadzają się ptaszki! Nie wiemy jeszcze jakie, ale chyba dopiero tworzą gniazdko bo domek zostawiony był pusty a teraz ze środka wystaje gałązka

Teraz zapowiadają opady na najbliższe kilka dni, temperatury też mają być całkiem przyjemne, więc na pewno wszystko rozkwitnie w błyskawicznym tempie.
Dziś jak jak ostro pracowałam, dziewczyny udały się na działeczkę.
Posiały trawę, powsadzały parę roślinek, fotorelacja poniżej:
Trawka w miejscu do opalania wysiana:

Pigwowiec chiński- nasz nowy nabytek

Krzaczek trzemieliny

Coraz bardziej widoczna trawka

Mój szpinak wyszedł z ziemi

i cebulka wystawiła główki z ziemi

Tulipanki pięknie się czerwienią

różyczki pięknie rozkwitają:)

tutaj widoczna fala przy świeżo wysianej trawce

A to widok, który uradował mnie dziś najbardziej!!!
Do domku wprowadzają się ptaszki! Nie wiemy jeszcze jakie, ale chyba dopiero tworzą gniazdko bo domek zostawiony był pusty a teraz ze środka wystaje gałązka

Olga, aż serce rośnie jak patrzę na to, czego już dokonałaś. Musisz ani chybi jakiś doping stosować, dopalacze czy cuś jeszcze

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Hehehe Atena nieee po prostu mam mega fajnych i robotnych pomocnikow:) Mamusie i Agusie 
Zazdraszczać tylko zostaje 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Ale fajne kotki. A czy im nie zimno ? Ładnie pozują
A ogród w oczach się zmienia
A ogród w oczach się zmienia
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Pani Magda
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 23 mar 2012, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Noooo, kochana - elegancko, brawo!
Ogródeczek rzeczywiście pięknieje z dnia na dzień - na trawę, jak raz wzeszła, nie będziesz długo czekać, chyba, że będzie bardzo zimno, ale widzę po fotkach, że pogoda dopisuje. Na uschnięte drzewo spokojnie możesz puścić bluszczyka, a jak je zaimpregnujesz, to wytrzyma kilka lat. Clemki są piękne w sezonie, ale potem będziesz miała bezlistne badylki na suchym drzewie - zimozielony bluszcz ładnie by to uzupełnił i zamaskował
Na zieloną podporę (kolorek super) ja zapodałabym jednak różę, ponieważ clematisy masz w pobliżu.
(Kurczę i ja musze sobie sprawić tą New Dawn - dopiero zaczęłam bawić się w róże, a tę wszyscy zachwalają).
A na wolne miejsce koło werandy na pewno coś wymyślisz i to szybciej, niż ci się wydaje, hahaha
No i szczęściara z ciebie w kontekście piwonii - masz całe mnóstwo! Uwielbiam te kwiaty, ale moje mam dopiero drugi sezon i zaledwie kilka sztuk - zobaczę, czy w tym roku zakwitną, niektórzy czekają na nie nawet kilka lat, natomiast u ciebie kwiaty gwarantowane.
Tulipanki super, bez nich nie ma wiosny, a kocie - wiadomix, głaski od ciotki magdy
Ogródeczek rzeczywiście pięknieje z dnia na dzień - na trawę, jak raz wzeszła, nie będziesz długo czekać, chyba, że będzie bardzo zimno, ale widzę po fotkach, że pogoda dopisuje. Na uschnięte drzewo spokojnie możesz puścić bluszczyka, a jak je zaimpregnujesz, to wytrzyma kilka lat. Clemki są piękne w sezonie, ale potem będziesz miała bezlistne badylki na suchym drzewie - zimozielony bluszcz ładnie by to uzupełnił i zamaskował
(Kurczę i ja musze sobie sprawić tą New Dawn - dopiero zaczęłam bawić się w róże, a tę wszyscy zachwalają).
A na wolne miejsce koło werandy na pewno coś wymyślisz i to szybciej, niż ci się wydaje, hahaha
No i szczęściara z ciebie w kontekście piwonii - masz całe mnóstwo! Uwielbiam te kwiaty, ale moje mam dopiero drugi sezon i zaledwie kilka sztuk - zobaczę, czy w tym roku zakwitną, niektórzy czekają na nie nawet kilka lat, natomiast u ciebie kwiaty gwarantowane.
Tulipanki super, bez nich nie ma wiosny, a kocie - wiadomix, głaski od ciotki magdy
AAleksandra, koteczki mają troszkę sierści, ale generalnie lubią ciepło i lgną do jego źródeł 
Pani Magda poszłam za Twoją poradą i dziś wsadziłam bluszczyk koło clematisa
W piątek przyszło moje zamówienie z Floribundy. Pięęękne róże a na dodatek super gratis.

Dziś byłam na działce powsadzać róże i zobaczyć jak tam trawka wschodzi.

coraz więcej kolorków

to chyba wczesna piwonia, bo ma już pączek

Winogronka wychyliły łebki ;D

Domek doczekał się okiennic

cdn...
Pani Magda poszłam za Twoją poradą i dziś wsadziłam bluszczyk koło clematisa
W piątek przyszło moje zamówienie z Floribundy. Pięęękne róże a na dodatek super gratis.

Dziś byłam na działce powsadzać róże i zobaczyć jak tam trawka wschodzi.

coraz więcej kolorków

to chyba wczesna piwonia, bo ma już pączek

Winogronka wychyliły łebki ;D

Domek doczekał się okiennic

cdn...
Taka zmiana, że pewnie sama nie możesz uwieżyc.
Pozdrawiam Krystyna
Noooooo, chodzę po działce i nie wierzę, a potem się cieszę jak robi się pięknie 
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Szczęki pewnie najbardziej opadają sąsiadom
. Ładne okiennice; jeszcze farba i domek będzie jak z bajki
.
Gratuluję zakupu - to są róże, a nawet RÓŻYSKA - naprawdę duże, z wielkim korzeniem, pięknie zapakowana każda osobno, nie jak te moje trzy w jednym zawiniątku
O gratisie nawet nie wspomnę, taki to sprzedawca. Pamietajcie nigdy nic z Gryfic
Ślicznie te peonie z tulipanami wyglądaja, no wreszcie wszystko rośnie

Ślicznie te peonie z tulipanami wyglądaja, no wreszcie wszystko rośnie