Zacznę od skalniaka, o który prosiła Niunia1981, pokusiłam się nawet o zbliżenia. Blisko mojego domu jest centrum ogrodnicze i tam jest tyle tych skalniaków, że mała głowa, jutro Wam pokażę na co jestem narażona, fotki mam w telefonie ;) Mam druga taką misę i szczerze myślę, czy przypadkiem nie zrobić drugiego skalniaka, doradźcie mi czy zrobić skalniaka, czy on ma sens, czy lepiej w nią wpakować jakieś bardziej kobiece kwiaty?
Zdjęcie można sobie powiększyć, poprzez kliknięcie (wstawione mam na swój serwer, więc jest bez upierdliwych reklam)
Skalniak

A teraz moje dwa Słońca: Bazyl i Romek
Bazyl lat 13

Romek niebawem skończy roczek ;) Adoptowany w lipcu z kociejmamy

A no i moje pierwsze bonsai Ligustr chiński coś pięknego, ja to się chyba tymi drzewkami obstawię niebawem ;)
Dalej pokażę pokój z drapakiem w postaci brzozy. Dla tych, dla których mogłoby to się wydawać bestialskie, to to drzewo, jak i kilka innych zostało przeznaczone na wycinkę, nie było wycięte specjalnie dla mnie...

oraz pokażę kilka moich nabytków. W poprzednim mieszkaniu miałam jedynie zielistkę i kilka innych kwiatków, które tam zostawiłam, a tutaj kupiłam z różnych przecen po 5 zeta i nie tylko.
Ficus benjamina Lovely - jak go zobaczyłam to zdębiałam, bo jest taki śliczny ;)

Bluszczyk

Dracena Ruscacae za 5 zł

Kordylina Agavacae za 5 zł

i na koniec Roman się wtrynił, grubas jeden ;)

a tak a'propos mam nadzieję, że nie jest to zbyt wielka ilość zdjęć, jak na raz... Postaram się Was nie męczyć, mam jeszcze troszkę do pokazania ;)

.Z tym,że ja to jestem storczykowo bardziej zakręcona,więc idąc ulicą spoglądam na wewnętrzne parapety szukając kwitnących storczyków.I mam takie ulubione okna,gdzie przez cały rok coś ładnego zobaczę,że też u mnie nie chcą tak kwitnąć
 .Z tym,że ja to jestem storczykowo bardziej zakręcona,więc idąc ulicą spoglądam na wewnętrzne parapety szukając kwitnących storczyków.I mam takie ulubione okna,gdzie przez cały rok coś ładnego zobaczę,że też u mnie nie chcą tak kwitnąć   

.
.

ciekawe czy kwiatki nie będą miały lęku wysokości
 ciekawe czy kwiatki nie będą miały lęku wysokości  

Wielkie brawa dla Ciebie.
  Wielkie brawa dla Ciebie.

.A roślinki i brzoza też super.czekam na więcej śliczności
 .A roślinki i brzoza też super.czekam na więcej śliczności
 zresztą zdaję sobie sprawę, że komuś mogłoby to nie odpowiadać...
 zresztą zdaję sobie sprawę, że komuś mogłoby to nie odpowiadać...