Niekończąca się opowieść...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Niekończąca się opowieść...

Post »

Dzięki za relacje.Jak byłam w Holandii to chciałam pojechać do tego parku,słyszałam ,że jest tak duży że najlepiej wypożyczyć rower...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne miejsca, mnie najbardziej podoba się rabata z anemonami.
Chyba pierwszy raz widzę te kwiaty na holenderskich rabatach.
Bardzo zmyślne połączenia i formy. Mamy doskonałe przykłady jak tworzyć rabaty.
;:138
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Asiu, z zainteresowaniem obejrzałam fotki z K., bo choć byłam tam 2 razy, co roku są inne kompozycje.Czekam na kolejne. ;:167
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Co za widoki... Nie na darmo Holendrzy słyną z tulipanów (i nie tylko)...
Awatar użytkownika
4mmmm
100p
100p
Od: 3 mar 2011, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chatte dziękuję za odpowiedź:)

Asiu - przepiękne zdjęcia pokazałaś. Rany, chciałabym, żeby u nie tak było ;:224 :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Fajną wycieczkę miałaś, pozazdrościć widoków. Bardzo podoba mi się ten wiszący kwietny "przybornik". Idealny na balkon czy ścianę przy tarasie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

O rany byłaś w raju :roll:
Taki widok mieć za oknem :roll:
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Asiu2 - moja imienniczko witam Cię bardzo serdecznie w moim ogrodzie i zapraszam kiedykolwiek zechcesz. Będzie mi niezmiernie miło ;:168 zawsze Cię gościć. Staram sie nowych gości witać ładną roślinką, ale że aktualnie u mnie leje i chociaż kwitną hiacynty to nie mam szans pstryknąć fotki. Dlatego też pozwól, że przywitam Cię fioletowymi łanami.... bynajmniej nie lawendy... no i oczywiście nie z mojego ogródka (a szkoda)

Obrazek

Grażynko kochana ;:167 witaj. Wiesz, wołami też by mnie nie wyciągneli ale ochrona parku niestety dała radę - po prosyu kulturalnie wyprosili :;230 na koniec dnia ostatniego gościa. Z tego też powodu nie kupiłam NIC bo juz nic nie było. Wszyscy sprzedawcy już zwijali interes, jak mnie w końcu z tego parku wygonili....

April - Jolu ale ja lubię Twój nick ;:108 . U mnie cebulki raczej nie przemarzają, no chyba że są posadzone zbyt płytko. Może u Ciebie coś je podgryzło? Ja od kilku lat bezskutecznie chcę się pozbyć nornic, które zżeraają mi cebulki ;:145 Walka z wiatrakami....
Pozostaje sadzenie w koszykach (czasami też przegryzą)
A Holendrzy ciekawe CO robią, że takich problemów nie mają....

Obrazek

Ewo - Drewutnio Twój nick też ma dla mnie niesamowicie miłe skojarzenia. Jak byliśmy dziećmi to zawsze chowaliśmy się przed rodzicami w dziadzia drewutni :D - ale to było magiczne miejsce.... Wiesz co do roweru to zależy co chce sie robic. Park Keukenhof to olbrzymi kompleks rekraacyjno-rozrywkowy + pola cebulowych + park z cebulowymi do zwiedzania. Po kompleksie rekraacyjnym i pomiędzy polami uprawnymi z tulipanami itd można poruszać się na rowerach (wypożyczalnia jest obok wejścia do części pokazowej). Natomiast w części pokazowej (z której są prezentowane przeze mnie zdjęcia) można tylko na nóżkach. Myslę, że to dobrze bo inaczej musiałabyś ten rower non-stop gdzieś kłaść albo trzymać - bo jak inaczej to wszystko dokładnie obejrzeć?

Majko ;:167 masz rację - pomysłów i inspiracji tutaj mnóstwo. Niektóre baaaardzo wyszukane, ale niektóre swojskie.... Oglądaj i wybieraj.....
Sympatyczna niebieska kompozycja

Obrazek

Futurystyczne ściany - szafirkowa i żonkilowa

Obrazek

Obrazek

To co próbujemy coś z tego u nas....mamy sporo czasu na przygotowania :lol:
cdn....
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Asiulku mnie by chyba nie dali rady wyprosić...... :;230
Schowałabym się za futurystyczną ścianą i tyle mnie widzieli. ;:112
Pomysły to oni mają świetne.
Ja bym też miała gdyby mi je ktoś sfinansował.
Ale byłaś, widziałaś i co się napatrzyłaś to twoje. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Asiu, fantastyczne!
Moim marzeniem było wyjechać do K., ale w tym roku sie nie udało. Cóż, za rok też zakwitną morza cebulowych.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Asiu, fenomenalna wycieczka!
Widziałam wielokrotnie migawki w necie ale zobaczyć to na własne oczy - to dopiero musi być przeżycie!
Muszę się tam wybrać, zwłaszcza, że to największe marzenie mojej mamy. Kiedyś zrobię jej niespodziankę.
Jeśli masz jeszcze trochę zdjęć to poprosimy ;:65 .
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Wiedziałam, wiedziałam, że coś się kroi.. ale takiego kwiaciastego to się nie spodziwałam!
Faktycznie, ciekawe, co oni robią, że żadna cebulka im ani nie zgnije, ani nie zostanie zjedzona...
Kiedyś czytałam, że co sezon sadzą kilka milionów nowych cebul - rzecz jasna po wykopaniu starych!
Cóż za robota! Ale trzeba przyznać, że to świetna reklama dla holenderskich cebul :D

Najbardziej zadziwiły mnie dwa zdjęcie - to pierwsze, że 'Polska jest sercem Europy', i to ostatnie z łanami wygrubaszonych szafirowych hiacyntów. Ależ tam musi być zapach!

Powiem jednak coś okropnie niepopularnego - hmmm, troszkę tam (jak dla mnie) za porządnie...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ula, ja też takiego porządku nie umiałabym utrzymać, ale popatrzeć można :D
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne widoki. Wiesz Asiu, gdyby mój ogród miał bardziej nowoczesny styl, na pewno próbowałabym stworzyć w nim taką futurystyczną ścianę.Niestety, musiałam iść na kompromis z przyrodą, m. i sobą - nie da się mieć wszystkiego jednocześnie... :wink:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witajcie moi drodzy ;:4 Ostatnio mam bardzo mało czasu na Forum, więc przepraszam ;:180 jeśli kogoś minęłam w odpowiedziach. Jeśli podoba się Wam moja relacja to pozwólcie, że wrzucę jeszcze kilka fotek i komentarzy.
;:167 Adrianno skoro byłaś w K. to wiesz o czym mówię - ogrom tego parku jest naprawdę imponujący. Nie wiem jak Ty, ale ja nie zdążyłam obejść wszystkiego - pewno dlatego, że robiłam zdjęcia - a zrobiłam ich ok 400 :shock: i zachwycałam się kompozcjami ..... A byłaś w cisowym labiryncie, z wieżą widokową w środku? Oczywiście ten fiolet i biel, którą widać w tle to łany krokusów...

Obrazek

Moniko 4mmmm - myślę, że każdy z nas chciałby chociaż jedną rabatkę przenieść do siebie...... no ale cóż, nie te warunki..... Moniko, tam w tym roku jest posadzone 6 milionów cebulek :shock: - możecie sobie wyobrazić taką ilość ?
Ciekawe ile jest tutaj?
Obrazek

A z bliska kompozycja wygląda tak:

Obrazek

Sosenki4 mnie też się ten "przybornik" na ścianie podoba, chociaż na takie świetne określenie jak Ty to nie wpadłam :;230 W takim razie masz w nagrodę jeszcze jedną dekorację - do wykonania również u nas;

Obrazek

Gosiu Margo bardzo się cieszę, że mnie odwiedzasz ;:196 . Wiesz, niestety w tym raju byłam tyko jeden dzień, albo AŻ jeden.Ale warto było. Chciałbym za rok znowu pojechać, ale nie wiem czy się uda. W tym raju brakowało mi tylko ogrodniczego towarzystwa i cały czas myślałam o Was..... szczególnie robiąc takie zdjęcia

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”