Gosiu, najlepiej nie kwitnące, żeby się zdążyły ładnie ukorzenić i potem siłę z korzeni dać w owoce

Jak posadzisz kwitnącą lub już z zawiązkami owoców sadzonkę to wtedy pomidor nie wie, czy się ukorzenić czy dawać siłę w owoce, a przed nim spora droga, aż owoce urosną do właściwych rozmiarów, dojrzeją i co najlepsze będą zdrowe, i krzak będzie silny i nie złapie go choróbsko. Pod folią nigdy nie sadziłam jeszcze, w tym roku mój pierwszy raz

ale zależy jaka u Ciebie temp. czy przymrozków nie będzie i czy masz jak coś czym podgrzać. U mnie grzać będą podwyższane grządki opatulone z boku deskami, a w nich ziemia przekopana z kompostem i obornikiem, i już jest cieplej. Gdyby były przymrozki - a tego nie przewiduję wrzucę na noc kilka zniczy długo palących się i nie kadzących

Zresztą foliak będzie między budynkami a nie na przestrzeni, także zawsze to cieplej.
Poczytaj są wątki o uprawie pod folią
-- Wt, 17 kwi 2012, 08:28 --
forumowicz, dzisiaj wszytsko jest możliwe, i silne mrozy i upały i ulewy i wilgotność powietrza jak w USA. Niestety, ale bądźmy dobrej myśli

maj i czerwiec mają być upalne tego roku

w kalendarze bio i horoskopy nie wierzę, ale w meteorologów chcę wierzyć hehe bo jak pogoda jest ładna to życie ładniejsze