Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
toya75
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 11 kwie 2008, o 03:36
Kontakt:

Post »

Ogród pięęęęękny ale potwornie duzo pracy w to wkładasz ;:60 A piesio kochaniutki ;:118

pozdro Monika
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Alu,wiem, że masz dużą wiedzę nt. róż. Mogłabyś zajrzeć do mnie? Mam tam różę parkową. może będziesz cos wiedziała na jej temat.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Alu, jak zwykle jestem zachwycona Twoim ogrodem. ;:215
Tulipany unoszące się na fali niezapominajek sa niesamowite. :shock:
Uroczy Bobik pląsający , jak zajączek po trawniku. :D
Kolekcja RÓŻ.... wydam tylko westchnienie. ;:111
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alusiu :D ... zaglądam, spaceruję i niezmiennie podziwiam :heja
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Alu, jaki masz duży trawnik, jesteś pewna, że jest ci potrzebny ;) :twisted: Tyyyyyle róż do posadzenia.
Cudowna wiosna u Ciebie i w ogóle jestem zachwycona, oglądam, oglądam i napatrzeć się nie mogę. Ślicznie to wszystko posadziłaś.
A Bobik to prawdziwy pies ogrodnika, niczego nie rozdepcze, niczego nie wyplewi. Słodziak.
W barwach róż dostrzegam pewną powtarzalność, piękną i moją ulubioną.
Edyta
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Alu, do Ciebie trzeba codziennie zaglądać mała przerwa i już są ogromnie zaległości.

Zgłaszam oficjalny wniosek o zmianę tytułu Twojego tematu na:

"Moja wielka profesjonalizacja Fleur 78"

Myślę, że większość "forumowiczów" jest podobnego zdania?

Nic więcej nie można dodać, Obrazek Alu.

Pozdrawiam, Krzysztof.
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Masz rację Krzysiu, dlatego wpadam tu zawsze jak jestem na forum.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alusia, Isaak Perier wsadziłam dopiero w tym roku, więc nie mogę nic o niej powiedzieć. Aloha kwitła, ale późno ją kupiłam więć miała tylko 3 kwiaty, wsadzona w sierpniu, malutka szczepka a w tym roku ma już prawie 40 cm przyrost :shock: Jest bardzo mocna, liści na zimę w ogóle nie zrzuciła!
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Witam Alu :wit Wpadłam nadrobić zaległości, bo Twój wątek pędzi z kosmiczną prędkością i uśmiałam się
serdecznie z poniższego stwierdzenia ;:87

Fleur 78 pisze:..

Aby się publicznie nie ośmieszać, nie powiem Wam dokąd jeździłam i po co! Możecie co najwyżej zgadywać...
A nie wróżyłam już dawno, że pod Paryżem powstanie w niedługim czasie sławne rosarium ? ;:23 Na taaakiego
bakcyla to rzeczywiście nawet egzorcysta nie pomoże ;:109 . I dobrze! Niech nie pomaga, chcemy mieć latem różane
widowisko ;:215
Cudne masz też łany tulipanów - te prawie czarne wśród białych i żółtych i jeszcze na tle niebieskości niezapominajek , tworzą bajeczny widok. A pomysł z trawnikowymi falbankami , rewelacyjny ;:333 . Już mi siedzi w głowie i przy nadarzającej się okazji odgapię , jeśli pozwolisz :D .

Uściski dla ;:59 róż i mizianko dla Jej pazika na czterech łapkach ;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie! :wit

Ewelinko
, mieć róże, to jeszcze nie wszystko... trzeba się nimi również odpowiednio zajmować... :wink: Mam nadzieję, że podołam... :roll: ;:37 :lol:
Taka piękna to ta wiosna u mnie nie jest... :? Też sporo pada, jest pochmurno i jeszcze do wczoraj były nocne przymrozki (chociaż krótkotrwałe ale jednak...) Dopiero od dzisiaj podniosła się temperatura, ale za to bardziej się zachmurzyło, popaduje... i tak ma być do początku przyszłego tygodnia... Dopiero potem jest szansa na trochę słońca. Tak przynajmniej zapowiadają a jak będzie, zobaczymy... :lol:

Moniczko (Toya 75)
, dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa. :D

Haniu, już zaglądałam... :D ale jeszcze nie przeszłam całego wątku, bo jakoś się ciągle nie mogę wyrobić... :D Ale obiecuję, że jak tylko napiszę ten post, pójdę ;:65 skończyć... :D Jeśli chodzi, natomiast o moją wiedzę na temat róż, to chyba Ci się z kimś pomyliłam... :lol: :lol: :lol: Owszem, uwielbiam róże, owszem, mam ich dużo... ale mam je od niedawna i praktycznie cała moja wiedza jest książkowa ;:37 a doświadczenie praktycznie żadne... :) Niemniej jednak, jeśli będę umiała, to pomogę... :D

Dorotko
, dziękuję za miłe słowa! Ja też zawsze podziwiam Twój ogród! :D Jest przepiękny!!! (I artystyczne zdjęcia !) Wiem, wiem... :oops: powinnam się czasem odezwać... Bardzo mi miło, że wpadłaś! Ja również serdecznie Ciebie pozdrawiam! ;:168

Ewuniu, podziwiaj, podziwiaj... :D Takie podziwianie to balsam dla duszy a w dodatku niesamowicie "wzmacnia mięśnie" i dodaje siły do roboty! ;:23 :;230 :;230 :;230

Edytko
, a jakie kolory róż rzucają Ci się w oczy? :D Fakt, że niektóre wolę od innych ;:198 , ale mam bardzo różne kolory...

Krzysiu
, :oops: jest mi niezmiernie miło, ale chyba mnie trochę przeceniasz... Zresztą poczekaj... dopiero zaczęła się wiosna... Może jeszcze zmienisz zdanie... :lol: :?:

Beatko
, kochana jesteś! Jest mi niezmiernie miło, że często do mnie wpadasz! ;:196

Ewciu, dziękuję za informacje... Już się wkrótce obie dowiemy coś więcej o tych różach... :D

Aneczko, mówisz, że mój wątek tak szybko pędzi, ale Twój też nie jest gorszy... :lol: :lol: :lol: Odgapiaj ode mnie co tylko chcesz, będę zaszczycona! ;:180 ;:180 ;:180
Bardzo mi miło, że podoba Ci się moja "twórczość"! :lol: Te prawie czarne tulipany nazywają się "czarne", a te żółte, miały być pomarańczowe... :D W miarę przekwitania, żółty kolor ciemnieje i staje się bliższy pomarańczowemu, ale i tak "przez większość życia" są żółte... :D A te niezapominajki są bardzo ważne! Zasadziłam je na cześć mojego pierwszego pieska! ZAWSZE będą u mnie rosły! ;:97
"Pazika" :;230 pomiziałam! ;:196

Jest taki francuski aktor i humorysta, który się nazywa Elie Semoun. Jest wielkim miłośnikiem przyrody i Delbard wykreował różę specjalnie dla niego. Róża ta jest koloru czerwonego i ma bardzo ciekawe liście: zielone z kremowym marmurkiem. Oto króciutki filmik z ceremonii chrztu tej róży: rozy "Elie Semoun"

Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A oto ta róża... ;:33 ;:48 ;:49 ;:50 Już posadzona, chociaż jeszcze nie kwitnie... :D Poczekamy... :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Alusiu :D ... piękne róże, bardzo ciekawe listeczki, na filmie w dosłowny sposób ochrzczone ;) nie wiedziałam, że tak sympatycznie ta ceremonia wygląda. Oby Ci pięknie kwitły!!!
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Alu filmik obejrzałam, dużo nie zrozumiałam ale chyba najważniejsze podziękowania i zachwyt na kwiatami :P a jest sie czym zachwycać piękne kwiaty ach dostać kiedys taaaki bukiet ;:12 ciekawa jestem czy w Polsce można kupic to cacko...
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewo, Isiu, ceremonia rzeczywiście wygląda sympatycznie... :) Atmosfera nie jest "napompowana!"... :lol: tylko jest raczej luźna... :D Elie Semoun mówi, między innymi, że ma nadzieję, że róża ta będzie dobrze rosła i że wzbogaci przedsiębiorstwo "Delbard"... :;230 :;230 :;230 Ale dałam link do tego filmiku nie po to, żebyście coś zrozumieli po francusku, tylko po to, żebyście zobaczyli kwiaty tej róży (jest nowością, więc bardzo trudno znaleźć jej zdjęcia... :? ) a przy okazji samego Elie Semoun, którego nosi imię.

Jestem pewna, że wszyscy się zdziwimy, jak szybko pojawi się w Polsce!!! :D :D :D A może już się pojawiła? Wcale się nie zdziwię, jeśli zaraz ktoś wstawi post, że właśnie wczoraj widział ją na bazarku ...! :;230 :;230 :;230 Polska już nie jest za żelazną kurtyną! ;:215 :uszy
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Nie widziałam jej dzisiaj na przeglądzie ryneczku będąc, ale deszcz mnie przegonił i byłam krótko, więc kto wie :D :shock: :twisted:

Swoją droga to ciekawe wydarzenie taki chrzest róży, z jednej strony akcja promocyjna dla firmy, a z drugiej dla dawcy imienia swoista nieśmiertelność. A róża bardzo ciekawa, chętni zobaczyłabym ją w swoim ogródku, bo przełamuje monochromatyczność zieleni. Jaka jest duża tj. planowana wysokość w firmowym opisie?
Alu też kupiłam jesienią Isaak Perier i jestem bardzo ciekawa jak się przyjmie i zakwitnie, powolutku rusza z wegetacją, bo rośnie w chłodnym kątku ogrodu, a ja już się nie mogę doczekać :D a tu ciągle pada, wiatr i mgła, porcja mżawki … i zmoknięte na drzewach kawki
Edyta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”