Problem: samoistne wylogowywanie

Pytania techniczne i organizacyjne do Admina i Moderatorów.
Awatar użytkownika
mateo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2009, o 20:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Problem: samoistne wylogowywanie

Post »

Witam :)
Od pewnego czasu (może od wczoraj) zauważyłem, że po krótkiej przerwie w korzystaniu z Forum (kilkanaście minut), a czasem nawet podczas korzystania z niego, przy próbie np. napisania postu albo wejścia na jakiś wątek pojawia mi się komunikat "Musisz być zalogowany aby korzystać z tej sekcji" czy coś w tym rodzaju, mimo że chwilę wcześniej się logowałem. Wcześniej nie było tego problemu - trzeba było się zalogować na nowo dopiero po dłuższym czasie, np. po kilku godzinach nie korzystania z forum.
Czy to jest jakieś nowe celowe zabezpieczenie, czy tylko chwilowa awaria? Czy inni też mają ten problem?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Problem: samoistne wylogowywanie

Post »

Nie jest to żadne dodatkowe zabezpieczenie ani awaria.
Prawdopodobnie problem jest w ustawieniach komputera lub po stronie dostawcy internetu.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Tak się dzieje na "słabym lub zrywanym łączu" , np. mobilnych dostępów. Sam tak czasami mam z mobilnych połączeń. Natomiast NIGDY z dobrego, stałego DSL łącza.
Awatar użytkownika
mateo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Całkiem możliwe, bo w zeszłym tygodniu miałem awarię i przez tydzień nie było internetu. Myślałem, że po naprawieniu usterki wszystko będzie jak dawniej, a tymczasem wczoraj zdarzyło mi się to kilka razy. Ale póki co, od czasu kiedy założyłem ten temat jest spokój :wink:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Administrator pisze:Tak się dzieje na "słabym lub zrywanym łączu" , np. mobilnych dostępów. Sam tak czasami mam z mobilnych połączeń. Natomiast NIGDY z dobrego, stałego DSL łącza.
Mnie na 1Mb DSL też się to często zdarza (może czas zmienić na szybsze :roll: ); kiedyś się wkurzałam, jak mnie wywalało przy pisaniu postów ale na szczęście już wiem, że po powtórnym zalogowaniu mogę cofnąć się o kilka stron (łącznie ze stroną logowania) i mój post cały czas czeka na wysłanie :) .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
mateo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To dobrze wiedzieć, ja już miewałem sytuacje, że mi wcięło cały post przy próbie wysłania, przynajmniej tak wtedy myślałem. Ale na wszelki wypadek można sobie przed wysłaniem wszystko skopiować.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Cofanie do poprzedniej strony przeglądarki (przycisk: wstecz) i kopiowanie napisanego wcześniej postu do clipboardu często ratuje całą sytuację
Polecam w przypadku problemu ze słabym łączem.
_fox_

Post »

Z tego co u mnie się dzieje to /połączenie przerwane przez serwer/ wystarczy tylko wstecz i następnie wyślij , co do logowania na forum to niejednokrotnie mój nick wisi przez cały dzień i z tym nie ma problemu. Oczywiście winie za to kawki siadające na antenie :;230
Awatar użytkownika
Space99
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2009, o 12:21
Kontakt:

Post »

Wyczyść "ciasteczka" (cookies) w przeglądarce oraz najlepiej cały cache i przy logowaniu zaznaczaj "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie"
Powinno pomóc
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ja mam ustawione usuwanie ciasteczek czy każdym wyłączaniu przeglądarki :roll: . A automatycznego zalogowania nie mogę mieć, bo aktywne zalogowania też mi wtedy czyści :lol: (bank sobie tak zażyczył :roll: )
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
ODPOWIEDZ

Wróć do „PYTANIA do Ekipy Moderującej. Techniczne. Archiwalne KONKURSY”