ekopom pisze:Jeszcze są dość za gęsto rozstawione, bo praktycznie liście za bardzo nie powinny się dotykać , a jak rozstawisz jeszcze bardziej i może trochę wiaterku, to będą się pogrubiały, czy za mało nie masz azotu,albo jest na wyczerpaniu.
ida74 pisze:chudziak już jest lepiej .Podaj im już jakąś miksturę (biohumus jakiś)bo faktycznie niedobory widać jak byk.
Luźniej to już raczej nie dam rady porozstawiać

Natomiast liczę ,że niedobory uzupełni na razie świeża dosypana ziemi do doniczek ( ok4-6 łyżek "weszło") oraz podlałam biohumusem bo w domu mam tylko jeszcze nawóz do pomidorów Magiczna Siła firmy Substral ( skład N całkowity-9%, w tym w formie amonowej-2,4%, w formie azotanowej-6,6%, pięciotlenek fosforu -9%, tlenek potasu-27%, tlenek magnezu-3%, bor-0,01%, miedź-0,010% schelatowana EDTA, żelazo-0,06% schelatowane EDTA, mangan-0,04% schelatowany EDTA, cynk-0,010%. ). Niby w opisie ma ,że można stosować do rozsad w ilości 1/2g na 1 litr wody 2 razy w tygodniu do czasu powstania 4 piętra liści, później 3 razy w tygodniu. Ale sama nie wiem czy go zastosować i postanowiłam poszukać jakiegoś z polecanych przez forumowicz.