Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
Irenko
ale ślicznie zakwitł Twój cyprys
Pierwszy raz widzę, jak cyprys kwitnie 
Witajcie dziewczyny Kasiu, Jadziu, Romciu i Halinko dziękuję za miłe słowa
. Cyprysy, które kwitną mam dwa, są to olbrzymie drzewa, mam też jeszcze inne mniejsze te mają żółte kwiaty ale w tym roku nie kwitną. Przyjemnie się patrzy na różowe zwisające gałęzie. 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzisiaj to ledwie na oczy patrzę
Posadziłam 14 róż, a wcześniej posprzątałam trochę w domu. Nie zdążyłam nawet zrobić zdjęć, dzień za krótki
Zapowiada się jednak kolejny przymrozek, oby nie był duży.
Ewuniu ależ z ciebie pracuś, tyle dołków nakopać i róż posadzić to trzeba samozaparcia. Przymrozek u nas był i to solidny bo -6 C a dzisiaj od rana leje.
Wiosennie

Wszystkim odwiedzającym zdrowych, rodzinnych i pogodnych Świąt.
Wiosennie

Wszystkim odwiedzającym zdrowych, rodzinnych i pogodnych Świąt.
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
u mnie taki sam tulipanek zakwitł 
Witaj Elizo, moje tulipany w tym roku są wyjątkowo kiepskie takie karłowate a kwiaty to gdzie niegdzie jeden, z żonkilami jest podobnie. W ubiegłym roku posadziłam wiele różnych cebulowych, byłoby pięknie i kolorowo. 
-
majorowa
- 500p

- Od: 7 cze 2011, o 09:56
To tak jak ja Irenko
Posadziłam nowe na jesieni a na wiosnę wykopała i wyrzuciłam zgniłe
Nie udała nam się wiosna tego roku
Choć u ciebie widzę sporo żelaznych roślin
Jak pierwiosnki ?
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irenko..z cebulowymi tak jest u większości.
. Swoje tulipany wykopałam, na jesień wkopałam w dobrą ziemię...wszystko według książki aby w tym roku pięknie zakwitły. I co..
. Co trzeci pewnie zakwitnie i to jak z łaski. Nawet szafirki co miałam ich wszędzie pełno, teraz chodzę i szukam.
. Dobrze że ci ciemiernik nie wymarzł i ładnie kwitnie. 
- ewamaj66

Jesienią kupiłam cebule tulipanów strzępiastych, bardzo byłam z tego zadowolona. Teraz jednak widzę, że niektóre mają paskowane liście i to na 100% będą odmiany, których na pewno nie kupiłam i nie sadziłam świadomie. Rabata zupełnie nowa, więc nie ma opcji, że to jakieś stare, przeoczone cebulki. Czuję się trochę oszukana
Noc bez mrozu, wreszcie przyjdzie do mnie wiosna
Noc bez mrozu, wreszcie przyjdzie do mnie wiosna
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Irenko jak po świętach? u Ciebie tez tyle strat po zimie w ogrodzie ?
Gosiu jeszcze zgniłych cebul nie wykopywałam ale na pewno będzie ich dużo ponieważ kwitnienie jest bardzo słabe. Wspominasz o "żelaznych pierwiosnakch", one też całkowicie wymarzły, te na fotce są z ubiegłych lat.
Zeniu szkoda, że tyle cebulowych wymarzło a byłoby tak pięknie. U mnie kwitnie aż 4 szt tulipanów o wysokości 10 cm, szafikrów nie mam ale u sąsiadki było ich mnóstwo a w tym roku nie ma wcale. Moje ciemierniki zostały przerzedzone przez mróz a zapowiadało się tak ładnie.
Ewuniu tulipany strzępiaste są bardzo ładne, też je kupiłam i miałam trochę z poprzednich lat, chciałam mieć więcej bo mi się podobają ale prawdopodobnie nie zakwitną wcale bo ich nie widać. Co do oszustwa to dobrze cię rozumiem, mnie też zdarza się być oszukaną dlatego staram się kupować rośliny kwitnące ale cebul tulipanów nie rozróżnisz.
Geniu święta przebiegły spokojnie, nie objadaliśmy się, był dłuższy spacer (ale na kołach). Oj jest dużo strat, solidnie przerzedzone są cebulowe i róże, inne kwiaty również ucierpiały, są kwiaty, które całkowicie wymarzły, nie wiem jeszcze jak będzie z liliami.
Dzisiejsze rozmaitości

Uporządkowałam rabatę po zmarzniętych pierwiosnkach i posadziłam nowe.

Zeniu szkoda, że tyle cebulowych wymarzło a byłoby tak pięknie. U mnie kwitnie aż 4 szt tulipanów o wysokości 10 cm, szafikrów nie mam ale u sąsiadki było ich mnóstwo a w tym roku nie ma wcale. Moje ciemierniki zostały przerzedzone przez mróz a zapowiadało się tak ładnie.
Ewuniu tulipany strzępiaste są bardzo ładne, też je kupiłam i miałam trochę z poprzednich lat, chciałam mieć więcej bo mi się podobają ale prawdopodobnie nie zakwitną wcale bo ich nie widać. Co do oszustwa to dobrze cię rozumiem, mnie też zdarza się być oszukaną dlatego staram się kupować rośliny kwitnące ale cebul tulipanów nie rozróżnisz.
Geniu święta przebiegły spokojnie, nie objadaliśmy się, był dłuższy spacer (ale na kołach). Oj jest dużo strat, solidnie przerzedzone są cebulowe i róże, inne kwiaty również ucierpiały, są kwiaty, które całkowicie wymarzły, nie wiem jeszcze jak będzie z liliami.
Dzisiejsze rozmaitości

Uporządkowałam rabatę po zmarzniętych pierwiosnkach i posadziłam nowe.

- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Ireno
W Twoim ogrodzie wyrażnie już widać wiosnę , u mnie dzisiaj drugi kolejny ciepły dzień z temperaturą w okolicach + 18 stopni, i zapewne rośliny rozpoczną pierwsze kwitnienie. Przed chwilą zaczoł padać deszcz który poprawi wilgotność gleby i przyspieszy wegetację.
W Twoim ogrodzie wyrażnie już widać wiosnę , u mnie dzisiaj drugi kolejny ciepły dzień z temperaturą w okolicach + 18 stopni, i zapewne rośliny rozpoczną pierwsze kwitnienie. Przed chwilą zaczoł padać deszcz który poprawi wilgotność gleby i przyspieszy wegetację.
Pozdrawiam Zenek
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IRENKO co juz wychodzi na warzywniczku . Pieknie wygląda ta rabatka z tymi kolorowymi prymulkami . Wielgachne pąki ma Rh ,wiec niedługo zacznie się festiwal kwiatów
. Ta sklaniakowa roślinka to Saxifraga x Apiculata
- ewamaj66

Szczyt wszystkiego, żeby pierwiosnki zmarzły
Akurat te gruzińskie powinny wszystko wytrzymać.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Irenko, pięknie kwitnie Twoja gęsiówka! I super tło z pędów wychodzących piwonii!