pomidoromania ogarnęła mnie w styczniu tego roku....nie miałam więc możliwości przekopać trawnika w zeszłym roku i nawieźć go obornikiem....robię to dopiero teraz....buuuuu......zmierzyłam już pH gleby i taki przekopany trawnik ma u mnie około 5,7 pH. Boję się że może trochę za mało aby warzywka, a szczególnie pomidory i ogórki mogły tam ładnie rosnąć... Zabrałam się za nawożenie tej ziemii obornikiem... i ... odkryłam, zę na samym dnie tego obornika jest coś jakby kompost....mam zamiar wysypać go na te grządki bardzo dużo...kupiłam też azofoskę....ale nie wiem czy dobrze zrobię jak ją potem rozsypie po całej tej przekopanej łące, nawiezionej obornikiem....mam nadzieję, że coś mi podpowiecie....
forumowicz ty jesteś doświadczonym chemikiem i ogrodnikiem i liczę na jakieś konkretnre wskazówki...wiem ...pewnie było to już ze 100 razy gdzieś na forum i ja też pewnie czytałam to już kilka razy ale od tego natłoku informacji mam jeszcze cały czas dość spory mętlik... dziękuję za każdą wskazówkę....