Ewo ... witam serdecznie w moich skromnych ...ale gościnnych progach

. Czekałam na Ciebie , jest mi niezmiernie miło , że Podwórkowa od Kostka zapukała do mych zielonych drzwi

.
Tak , mam primulki z siewu ; Golden Lace , Kandelabrowy i Vialii . Będę siać też x pubescens - nasiona zebrane mam ze swoich primul -ale do gruntu .
Dana ...no , trochę Cię nie było ...a ja jestem u Ciebie każdy dzień ...ale nie piszę ...przemykam cichutko ...tu posiedzę , tam się zatrzymam , podumam ...i w drogę

.
Primulki z serii belarina przed sadzeniem trzeba było delikatnie , nader ostrożnie rozluźnić i zobaczyć , czy jest więcej , niż jedna rozeta z liśćmi . Wtedy znów delikatnie rozdzielić i osobno posadzić , w półcieniu - byle nie były na patelni w godzinach największej operacji słonecznej . Ja w ten sposób pozyskałam kilka z jednej , dużej matecznej .
Pierwiosnki denticulata należy co jakiś czas odmładzać , sadząc młode rozety , które rosną obok . Na zimę jest je dobrze przyrzucić czymś , aby ich środki nie zgniły od mokra , przez zalegający śnieg .
I ja Tobie zdrówka ...życzę , by łeb Ci nie na ....ał ...

. A nie rozbolał Cię aby z nadmiaru prac ogrodowych w taki ziąb - może masz zatoki chore ?