no właśnie wczoraj na oknie zauważyłam że łodygi u niektórych są jaśniejsze.. dziś się liściom poprzyglądam w takim razie.. ale z tego co pamiętam właśnie cechują się jaśniejszym jak ja to sobie mówie -wyglądają jakby się liście "gotowały" czyli występują na nich takie jakby pęcherzyki jaśniejsze..co świadczy o przenawożeniu.. - w tym roku przedobrzyli..prawie wszyscy piszą o problemach ze wschodami..-czy to może być też przyczyną gorszych wschodów..że popaliło nasiona jeszcze zanim wzeszły..??
Dla Ciekawości powiem Ci że w tym roku megagron znów u mnie długi a nie krępy..a nasiona specjalnie nie swoje sadziłam.. przy oknie stoi a znów mi na metrowca wychodzi.. czyżby rośliny miały za ciepło-bo okno z naświetleniem od wschodzu czyli słońce od 6-14 gdzieś!?
Bartek.. to dziś tam pojadę bo wczoraj za tym torfem to zwiedziłam całę wioski jakieś Żelki..nawet mieszkańcy nie umieli mi podpowiedzieć gdzie jest ulica o nazwie którą szukam.. buszowałam jak ślepy w polu. Po 1,5godz jazdy dotarłam -a tam ZAMKNIETE