Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Piękne te twoje tulipanki i tym bardziej się na nie patrzy że u mnie jeszcze żaden nie zakwitł ale mam nadzieję że niebawem się to zmieni
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

heliofitka pisze:Kochana, kiedy przeczytał Twój harmonogram na czerwiec, to zaczęłam poważnie martwić się o Ciebie...może załatwić Ci jakieś sesje w AA
:;230 :;230
na pewno się przyda ,,parę sesyjek,,
Elizo, a odnośnie obgryzania to ,, ja jestem pewna,, że to nornice, u mnie ci ich pod dostatkiem ;:223 dziadostwo
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elizko piękne te tulipanki botaniczne, muszę koniecznie wsadzić na następną wiosnę
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Krokusiki które są posadzone wzdłuż płotu są w pełni kwitnienia, zdjęcia z dnia dzisiejszego :tan

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

robaczek_Poznan cieszę się, że podobają Ci się :heja i lada chwila u Ciebie rozkwitną, a co do strat, to czytają wpisy innych to widzę że tej wiosny chyba każdy z nas ma jakieś straty zwłaszcza w cebulowych :twisted:

heliofitka nooo na tej rabacie którą właśnie pokazałam widać że ewidentnie jeszcze królują krokusy, tulipanków na razie jak na lekarstwo, ale w najbliższym czasie na pewno to się zmieni i zaczną rządzić tulipanki, które i ja lubię także na pewno będę je tutaj pokazywać, a troszkę ich będzie :heja

Hmmm a masz jakieś wtyki w AA? :;230 co jak co, ale na szczęście mnie to nie grozi, nie lubię alkoholu w żadnej postaci, noo może jakiś likierek bo jest słodki a reszta... bleeee ;:222

Bufo-bufo w czerwcu będę wykopywać swoje, więc jak będę mieć przybyszowe to mogę się podzielić nimi - przynajmniej odmiany będziesz miała pewne :D
A wykopywałaś je w ogóle kiedykolwiek? bo mogły Ci się wyrodzić. Jak sie nie wykopuje, to cebula idzie w głąb ziemi i wtedy wychodzą same liście, a potem to już nic z nich nie ma, albo nornice Ci je zjadły...

szyszuniu dziękuję za miłe słowa, a i u Ciebie na pewno szybko zakwitną, pogoda się zrobiła więc jak tylko więcej ;:3 dostaną to zakwitną szybko :uszy
kropka010 pisze:
heliofitka pisze:Kochana, kiedy przeczytał Twój harmonogram na czerwiec, to zaczęłam poważnie martwić się o Ciebie...może załatwić Ci jakieś sesje w AA
:;230 :;230
na pewno się przyda ,,parę sesyjek,,
Elizo, a odnośnie obgryzania to ,, ja jestem pewna,, że to nornice, u mnie ci ich pod dostatkiem ;:223 dziadostwo
heheh jak już pisałam, na szczęście ja jestem z tych niepijących ;:108
Noo to teraz wiadomo na kogo polować, ja dziś toczyłam walkę z kretem na 13 metrach długości tunelu foliowego jest rozkopane, ale dałam jedzonko i mam nadzieję że już się nie pojawi ;:185
Maska pisze:Elizko piękne te tulipanki botaniczne, muszę koniecznie wsadzić na następną wiosnę
Cieszę się, że i Tobie przypadły do gustu,ale szczerze powiedziawszy to mnie one jakoś jak za serce nie chwytają najbardziej lubię te papusie, szczępiaste i pełne, ale wiadomo takie i tak cieszą bo kitną jako pierwsze :heja
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Elizo u ciebie widać całe piękno wiosny, szpalery krokusów, również wspaniale zaczynają kwitnąć tulipany, wyglądają bardzo zdrowo, moje jakieś cherlawe, solidnie je przymroziło.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Jak to zrobiłaś , moje krokusy już po , a twoje w rozkwicie. Tylko jeden póżny jeszcze kwitnie. Tulipanki botaniczne lubię , bo są pierwsze , ale tak jak Ty , powalają mnie te duże, papuzie i w mocnych kolorach .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Irena37 dziękuję za miłe słowa ;:196 na szczęście z tulipanami jeśli chodzi o przemarznięcie nie mam problemu, ładnie wszystkie przezimowały, a mało tego wszystkie odmiany które mi kwitły zeszłej wiosny miałam po jednej cebulce, ale wykopałam je rozdzieliłam i teraz widzę że praktycznie wszystkie odmiany mam razy 3 a i nawet 4 i 5 :tan także bardzo się z tego cieszę :heja

Tadku bo one były posadzone na zacienionej rabatce, pozostałe które już mi przekwitły kwitły w słonecznym miejscu a i były to odmiany botaniczne, a te obecne które teraz kwitną są tymi gigantami wielokwiatowymi :D

Noo to widzę że mamy te same gusta jeśli chodzi o tulipanki ;:136
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

ibizaa pisze:...Hmmm a masz jakieś wtyki w AA? :;230 co jak co, ale na szczęście mnie to nie grozi, nie lubię alkoholu w żadnej postaci...
No to spadł mi kamień z serca, ale dietetyczkę też znam, gdybyś deczko przytyła :;230 no bo chyba jeść lubisz :?:
Elizo w żadnym z wątków nie spotkałam taaakiej "rzeki" krokusów ;:oj Wygląda to nieziemsko.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Iwonko pewnie że jeść lubię :tan noo to tutaj już bardziej mogą się te wtyki przydać, co prawda jestem szczupła ale czasem lubi się co nie co odłożyć na brzuszku i TYLKO na brzuszku :twisted: także wiesz... jak będzie ze mną już naprawde źle to będę błagać Cię o ten kontakt :;230

mmm bardzo mi miło czytać takie komętarze ;:167 bardzo się cieszę że sie podoba :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Elizo Ty musisz to wiedzieć: w jednym z ostatnich programów w tv powiedziano że krokusy pachną, sprawdzałam ale nic nie czuję, za to Ty masz setki tych kwiatów, więc jak pachną? Za cebulki serdecznie dziękuję, ale mam tu niedaleko ogrodniczy sklep,
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

tu jest widok na całą krokusową rabatkę...

Obrazek

i zbliżenia :D
Obrazek Obrazek

Bufo-bufo wiesz co... nigdy nie wąchałam krokusów :;230 nie przyszło mi to nawet na myśl że one mogą pachnieć, także nie mam pojecia czy pachną :roll: ale jak będzie pogoda to zerwę pare i poniucham je :uszy
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

ibizaa pisze:co prawda jestem szczupła ale czasem lubi się co nie co odłożyć na brzuszku i TYLKO na brzuszku
Elizo, ale ty wychodzisz za mąż i gdyby ci się odłożyło trochę na brzuszku to raczej żadna dietetyczka ci nie pomoże :D :;230
i żadne wtyki też nie pomogą :;230
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Aniu iii tam nie pomoże, jak sie chce to sie zrzuci :lol: noo chyba że mowa o 9-cio miesięcznym odkładaniu to tak..., ale jak już będzie po... to trzeba będzie działać ;:224
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p

Post »

no oczywiście, że chodziło mi o 9-miesięczsne odkładanie :D
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Eliza, :wit ale masz cudne krokusy ;:oj ;:oj ;:oj ;:138 ;:63 ;:196
Zablokowany