Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla
Piękne te twoje tulipanki i tym bardziej się na nie patrzy że u mnie jeszcze żaden nie zakwitł ale mam nadzieję że niebawem się to zmieni
- kropka010
- 500p
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
heliofitka pisze:Kochana, kiedy przeczytał Twój harmonogram na czerwiec, to zaczęłam poważnie martwić się o Ciebie...może załatwić Ci jakieś sesje w AA

na pewno się przyda ,,parę sesyjek,,
Elizo, a odnośnie obgryzania to ,, ja jestem pewna,, że to nornice, u mnie ci ich pod dostatkiem

... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Elizko piękne te tulipanki botaniczne, muszę koniecznie wsadzić na następną wiosnę
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
Krokusiki które są posadzone wzdłuż płotu są w pełni kwitnienia, zdjęcia z dnia dzisiejszego

robaczek_Poznan cieszę się, że podobają Ci się
i lada chwila u Ciebie rozkwitną, a co do strat, to czytają wpisy innych to widzę że tej wiosny chyba każdy z nas ma jakieś straty zwłaszcza w cebulowych
heliofitka nooo na tej rabacie którą właśnie pokazałam widać że ewidentnie jeszcze królują krokusy, tulipanków na razie jak na lekarstwo, ale w najbliższym czasie na pewno to się zmieni i zaczną rządzić tulipanki, które i ja lubię także na pewno będę je tutaj pokazywać, a troszkę ich będzie
Hmmm a masz jakieś wtyki w AA?
co jak co, ale na szczęście mnie to nie grozi, nie lubię alkoholu w żadnej postaci, noo może jakiś likierek bo jest słodki a reszta... bleeee
Bufo-bufo w czerwcu będę wykopywać swoje, więc jak będę mieć przybyszowe to mogę się podzielić nimi - przynajmniej odmiany będziesz miała pewne
A wykopywałaś je w ogóle kiedykolwiek? bo mogły Ci się wyrodzić. Jak sie nie wykopuje, to cebula idzie w głąb ziemi i wtedy wychodzą same liście, a potem to już nic z nich nie ma, albo nornice Ci je zjadły...
szyszuniu dziękuję za miłe słowa, a i u Ciebie na pewno szybko zakwitną, pogoda się zrobiła więc jak tylko więcej
dostaną to zakwitną szybko 
Noo to teraz wiadomo na kogo polować, ja dziś toczyłam walkę z kretem na 13 metrach długości tunelu foliowego jest rozkopane, ale dałam jedzonko i mam nadzieję że już się nie pojawi

robaczek_Poznan cieszę się, że podobają Ci się

heliofitka nooo na tej rabacie którą właśnie pokazałam widać że ewidentnie jeszcze królują krokusy, tulipanków na razie jak na lekarstwo, ale w najbliższym czasie na pewno to się zmieni i zaczną rządzić tulipanki, które i ja lubię także na pewno będę je tutaj pokazywać, a troszkę ich będzie

Hmmm a masz jakieś wtyki w AA?

Bufo-bufo w czerwcu będę wykopywać swoje, więc jak będę mieć przybyszowe to mogę się podzielić nimi - przynajmniej odmiany będziesz miała pewne

A wykopywałaś je w ogóle kiedykolwiek? bo mogły Ci się wyrodzić. Jak sie nie wykopuje, to cebula idzie w głąb ziemi i wtedy wychodzą same liście, a potem to już nic z nich nie ma, albo nornice Ci je zjadły...
szyszuniu dziękuję za miłe słowa, a i u Ciebie na pewno szybko zakwitną, pogoda się zrobiła więc jak tylko więcej

heheh jak już pisałam, na szczęście ja jestem z tych niepijącychkropka010 pisze:heliofitka pisze:Kochana, kiedy przeczytał Twój harmonogram na czerwiec, to zaczęłam poważnie martwić się o Ciebie...może załatwić Ci jakieś sesje w AA![]()
![]()
na pewno się przyda ,,parę sesyjek,,
Elizo, a odnośnie obgryzania to ,, ja jestem pewna,, że to nornice, u mnie ci ich pod dostatkiemdziadostwo

Noo to teraz wiadomo na kogo polować, ja dziś toczyłam walkę z kretem na 13 metrach długości tunelu foliowego jest rozkopane, ale dałam jedzonko i mam nadzieję że już się nie pojawi

Cieszę się, że i Tobie przypadły do gustu,ale szczerze powiedziawszy to mnie one jakoś jak za serce nie chwytają najbardziej lubię te papusie, szczępiaste i pełne, ale wiadomo takie i tak cieszą bo kitną jako pierwszeMaska pisze:Elizko piękne te tulipanki botaniczne, muszę koniecznie wsadzić na następną wiosnę

Elizo u ciebie widać całe piękno wiosny, szpalery krokusów, również wspaniale zaczynają kwitnąć tulipany, wyglądają bardzo zdrowo, moje jakieś cherlawe, solidnie je przymroziło.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Jak to zrobiłaś , moje krokusy już po , a twoje w rozkwicie. Tylko jeden póżny jeszcze kwitnie. Tulipanki botaniczne lubię , bo są pierwsze , ale tak jak Ty , powalają mnie te duże, papuzie i w mocnych kolorach .
-
- 1000p
- Kontakt:
Irena37 dziękuję za miłe słowa
na szczęście z tulipanami jeśli chodzi o przemarznięcie nie mam problemu, ładnie wszystkie przezimowały, a mało tego wszystkie odmiany które mi kwitły zeszłej wiosny miałam po jednej cebulce, ale wykopałam je rozdzieliłam i teraz widzę że praktycznie wszystkie odmiany mam razy 3 a i nawet 4 i 5
także bardzo się z tego cieszę
Tadku bo one były posadzone na zacienionej rabatce, pozostałe które już mi przekwitły kwitły w słonecznym miejscu a i były to odmiany botaniczne, a te obecne które teraz kwitną są tymi gigantami wielokwiatowymi
Noo to widzę że mamy te same gusta jeśli chodzi o tulipanki

Tadku bo one były posadzone na zacienionej rabatce, pozostałe które już mi przekwitły kwitły w słonecznym miejscu a i były to odmiany botaniczne, a te obecne które teraz kwitną są tymi gigantami wielokwiatowymi

Noo to widzę że mamy te same gusta jeśli chodzi o tulipanki

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
No to spadł mi kamień z serca, ale dietetyczkę też znam, gdybyś deczko przytyłaibizaa pisze:...Hmmm a masz jakieś wtyki w AA?co jak co, ale na szczęście mnie to nie grozi, nie lubię alkoholu w żadnej postaci...

Elizo w żadnym z wątków nie spotkałam taaakiej "rzeki" krokusów

-
- 1000p
- Kontakt:
Iwonko pewnie że jeść lubię
noo to tutaj już bardziej mogą się te wtyki przydać, co prawda jestem szczupła ale czasem lubi się co nie co odłożyć na brzuszku i TYLKO na brzuszku
także wiesz... jak będzie ze mną już naprawde źle to będę błagać Cię o ten kontakt
mmm bardzo mi miło czytać takie komętarze
bardzo się cieszę że sie podoba

mmm bardzo mi miło czytać takie komętarze

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Elizo Ty musisz to wiedzieć: w jednym z ostatnich programów w tv powiedziano że krokusy pachną, sprawdzałam ale nic nie czuję, za to Ty masz setki tych kwiatów, więc jak pachną? Za cebulki serdecznie dziękuję, ale mam tu niedaleko ogrodniczy sklep,
-
- 1000p
- Kontakt:
- kropka010
- 500p
Elizo, ale ty wychodzisz za mąż i gdyby ci się odłożyło trochę na brzuszku to raczej żadna dietetyczka ci nie pomożeibizaa pisze:co prawda jestem szczupła ale czasem lubi się co nie co odłożyć na brzuszku i TYLKO na brzuszku

i żadne wtyki też nie pomogą

-
- 1000p
- Kontakt:
Aniu iii tam nie pomoże, jak sie chce to sie zrzuci
noo chyba że mowa o 9-cio miesięcznym odkładaniu to tak..., ale jak już będzie po... to trzeba będzie działać 

- kropka010
- 500p
no oczywiście, że chodziło mi o 9-miesięczsne odkładanie 

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Eliza,
ale masz cudne krokusy