Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Biedronka? u nas nic takiego nie widziałam tylko jakieś resztki dalii ;:185
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj w klubie ozłoconych. :wit
Grażyna.
kogro-linki
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miriam ponieważ jesteś z łódzkiego, to napiszę o tym do Ciebie, bo do kogoś muszę. Wczoraj przejeżdżałam przez Łódź i zobaczyłam o g r ó d . W głębi stary dom, pagórkowaty trawnik pod starymi drzewami niebieski od cebulic. Nie mogę odżałować, że nie sfotagrafowałam go. Dziś przeglądałam maszą trasę przejazdu. To chyba była Wólczańska w okolicach Skorupki. Ale głowy nie dam. Prosty, ale piękny widok.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Złotokap sliczny, raz na jakis czas widuje je, takze gdy kwitną. Rosna przy jednym parku w Poznaniu i co roku wydaja sporo nasion.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

akl62 odpowiem Ci u Mireczki, iż jest to Park im. ks. bp. Michała Klepacza w Łodzi. Rosną tam Cebulice syberyjskie. Zdjęcia możesz obejrzeć u mnie w wątku bieżącym, bądź u ElleBelli.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mój złotokap nie ma jakoś szczęścia. Najpierw źle go posadziłam, potem przymarzł, czekam, co będzie się z nim działo w tym roku. Jeszcze nigdy nie kwitł.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Kobea będzie kwitła do pierwszych mrozów ale nasion raczej nie będzie miała...za późno jest wysiana ;:173
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Nasiona złotokapu siedzą już w ziemi 3 tygodnie i nic ;:222 Kobeę mam już ok. 30 cm czy to na nią pora do ogrodu? Na termometrze mam tylko 10 stopni ;:185
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20

Post »

Mój złotokap w zeszłym roku miał pierwszy raz zakwitnąć i maj go zmroził, ciekawe czy w tym roku będę miała szczęście zobaczyć go w pełnej krasie.
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

U mnie najlepiej kwitną(i też przemarzają) złotokapy które wykopałem jako samosiejki rosły gdzieś na nieużytkach , kupny zakwitł raz po 12 latach (miałem cierpliwość ;:224 ) wciąż mu coś nie pasowało
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witajcie moi drodzy :D Nie po drodze mi ostatnio do komputera z różnych powodów,ale myślami jestem zawsze z Wami ;:173 Bardzo jestem ciekawa wiosny w Waszych ogrodach,u mnie wszystko rwie się do życia,bo pogoda piękna;ciepło i deszczyk.Nie deszcz,ale właśnie deszczyk.Dobre i to,choć mogłoby lepiej popadać,bo co nieco przesadzam i nie martwiłabym się o przyjęcie.Dziękuję za gratulacje(upomni się człowiek,to ma :;230 )
Halinko,nie wiedziałam o takim działaniu inkarwilli.Poprzednia mi nie przetrwała,prawdopodobnie zmarzła zimą,tę przyrzucę czymś,jak nie zapomnę :roll: Francesko,a ja dzisiaj kupiłam przywrotnik :) Mam go już od kogoś,ale w ogóle mi się nie rozrasta,tyle,że żyje ;:222 Tak,ewo w,w Biedronce kupiłam.Są tam inne jeszcze pozycje,ale już je mam.Ale dalii tam nie było ;:185 akl62,nie miałam przyjemności widzieć na żywo tego oszałamiającego widoku.Zajrzę pod wskazany adres :wink: Łódż darzę sentymentem szczególnym,lata szkoły średniej,najlepsze lata ;:108 Chociaż ;:131 nie miałam wtedy ogrodu :wink: Zeberko a Ty nie planujesz kupić złotokapu?Nie kuszą Cię te widoki?Ewo i ja zawzięłam się na ten złotokap,ale czy tym razem mi się uda?I kiedy będzie to kwitnienie ;:224 Aniu,na nasionkach mi nie zależy,byle pięknie kwitła.Budziła u mnie powszechny zachwyt,miałam ją kilka lat temu.ewo w,za wcześnie z kobeą do ogrodu,nie przetrzyma mrozu jaki,nie łudżmy się,jeszcze zawita ;:222 Kupiłaś nasiona złotokapu?Ewarb,a ile lat już go masz?Zbyszku,wpadnę do Ciebie obejrzeć czy zakwitł(oczywiście,jak przyjdzie pora na niego)Cierpliwość w naszej pasji nieodzowna ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie złotokapy się już budzą do życia.
Faktycznie kiedy kwitną to wyglądają jak wisterie.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje pierwsze tulipanki

Obrazek

Nie wiedziałam,że przywrotnik taką ma nazwę :roll: Docieram do zakątków ogrodu,które po macoszemu potraktowałam w tym roku.Wszystko nabiera wyglądu,nie czuję zmęczenia,przeciwnie,dni za krótkie.Tylko sąsiad jak przychodzi,to mnie wita;znowu ryjesz?

-- 14 kwi 2012, o 22:12 --

A nie przemarzają Ci Grażynko?Jak długo je masz?Widok bajkowy,tylko dlaczego tak trudny do osiągnięcia?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Złotokap lubi osłonięte miejsca.
Poza tym nie ma szczególnych wymagań.
Jedynie przez pierwsze trzy lata dobrze jest go okryć na zimę.
Starszy krzew już nie przemarza tak szybko.
No i nie przepada za cięciem zwłaszcza jako młodzieniec.
Starsze krzewy lub drzewa / można go i tak prowadzić / tolerują już przycinanie ale oszczędne.
Więc może tu był gdzieś błąd.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Dzień dobry Mireczko. Na dzisiejszą deszczową pogodę, takie słoneczne tulipanki, to najlepsze lekarstwo.
:wit
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”