Mój ci On...
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ci On...
Biedronka? u nas nic takiego nie widziałam tylko jakieś resztki dalii 
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miriam ponieważ jesteś z łódzkiego, to napiszę o tym do Ciebie, bo do kogoś muszę. Wczoraj przejeżdżałam przez Łódź i zobaczyłam o g r ó d . W głębi stary dom, pagórkowaty trawnik pod starymi drzewami niebieski od cebulic. Nie mogę odżałować, że nie sfotagrafowałam go. Dziś przeglądałam maszą trasę przejazdu. To chyba była Wólczańska w okolicach Skorupki. Ale głowy nie dam. Prosty, ale piękny widok.
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Złotokap sliczny, raz na jakis czas widuje je, takze gdy kwitną. Rosna przy jednym parku w Poznaniu i co roku wydaja sporo nasion.
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
akl62 odpowiem Ci u Mireczki, iż jest to Park im. ks. bp. Michała Klepacza w Łodzi. Rosną tam Cebulice syberyjskie. Zdjęcia możesz obejrzeć u mnie w wątku bieżącym, bądź u ElleBelli.
Pozdrawiam Hala
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mój złotokap nie ma jakoś szczęścia. Najpierw źle go posadziłam, potem przymarzł, czekam, co będzie się z nim działo w tym roku. Jeszcze nigdy nie kwitł.
Kobea będzie kwitła do pierwszych mrozów ale nasion raczej nie będzie miała...za późno jest wysiana 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Nasiona złotokapu siedzą już w ziemi 3 tygodnie i nic
Kobeę mam już ok. 30 cm czy to na nią pora do ogrodu? Na termometrze mam tylko 10 stopni 
- ewarb
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 14:20
Mój złotokap w zeszłym roku miał pierwszy raz zakwitnąć i maj go zmroził, ciekawe czy w tym roku będę miała szczęście zobaczyć go w pełnej krasie.
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
U mnie najlepiej kwitną(i też przemarzają) złotokapy które wykopałem jako samosiejki rosły gdzieś na nieużytkach , kupny zakwitł raz po 12 latach (miałem cierpliwość
) wciąż mu coś nie pasowało
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie moi drodzy
Nie po drodze mi ostatnio do komputera z różnych powodów,ale myślami jestem zawsze z Wami
Bardzo jestem ciekawa wiosny w Waszych ogrodach,u mnie wszystko rwie się do życia,bo pogoda piękna;ciepło i deszczyk.Nie deszcz,ale właśnie deszczyk.Dobre i to,choć mogłoby lepiej popadać,bo co nieco przesadzam i nie martwiłabym się o przyjęcie.Dziękuję za gratulacje(upomni się człowiek,to ma
)
Halinko,nie wiedziałam o takim działaniu inkarwilli.Poprzednia mi nie przetrwała,prawdopodobnie zmarzła zimą,tę przyrzucę czymś,jak nie zapomnę
Francesko,a ja dzisiaj kupiłam przywrotnik
Mam go już od kogoś,ale w ogóle mi się nie rozrasta,tyle,że żyje
Tak,ewo w,w Biedronce kupiłam.Są tam inne jeszcze pozycje,ale już je mam.Ale dalii tam nie było
akl62,nie miałam przyjemności widzieć na żywo tego oszałamiającego widoku.Zajrzę pod wskazany adres
Łódż darzę sentymentem szczególnym,lata szkoły średniej,najlepsze lata
Chociaż
nie miałam wtedy ogrodu
Zeberko a Ty nie planujesz kupić złotokapu?Nie kuszą Cię te widoki?Ewo i ja zawzięłam się na ten złotokap,ale czy tym razem mi się uda?I kiedy będzie to kwitnienie
Aniu,na nasionkach mi nie zależy,byle pięknie kwitła.Budziła u mnie powszechny zachwyt,miałam ją kilka lat temu.ewo w,za wcześnie z kobeą do ogrodu,nie przetrzyma mrozu jaki,nie łudżmy się,jeszcze zawita
Kupiłaś nasiona złotokapu?Ewarb,a ile lat już go masz?Zbyszku,wpadnę do Ciebie obejrzeć czy zakwitł(oczywiście,jak przyjdzie pora na niego)Cierpliwość w naszej pasji nieodzowna 
Halinko,nie wiedziałam o takim działaniu inkarwilli.Poprzednia mi nie przetrwała,prawdopodobnie zmarzła zimą,tę przyrzucę czymś,jak nie zapomnę
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie złotokapy się już budzą do życia.
Faktycznie kiedy kwitną to wyglądają jak wisterie.
Faktycznie kiedy kwitną to wyglądają jak wisterie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31

Moje pierwsze tulipanki

Nie wiedziałam,że przywrotnik taką ma nazwę
-- 14 kwi 2012, o 22:12 --
A nie przemarzają Ci Grażynko?Jak długo je masz?Widok bajkowy,tylko dlaczego tak trudny do osiągnięcia?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Złotokap lubi osłonięte miejsca.
Poza tym nie ma szczególnych wymagań.
Jedynie przez pierwsze trzy lata dobrze jest go okryć na zimę.
Starszy krzew już nie przemarza tak szybko.
No i nie przepada za cięciem zwłaszcza jako młodzieniec.
Starsze krzewy lub drzewa / można go i tak prowadzić / tolerują już przycinanie ale oszczędne.
Więc może tu był gdzieś błąd.
Poza tym nie ma szczególnych wymagań.
Jedynie przez pierwsze trzy lata dobrze jest go okryć na zimę.
Starszy krzew już nie przemarza tak szybko.
No i nie przepada za cięciem zwłaszcza jako młodzieniec.
Starsze krzewy lub drzewa / można go i tak prowadzić / tolerują już przycinanie ale oszczędne.
Więc może tu był gdzieś błąd.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Dzień dobry Mireczko. Na dzisiejszą deszczową pogodę, takie słoneczne tulipanki, to najlepsze lekarstwo.

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2