ROD- mój pierwszy ogródek i pierwsze kroki jako działkowiec

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ROD- mój pierwszy ogródek i pierwsze kroki jako działkowiec

Post »

Wszystko zaczyna się zielenić - teraz dopiero będzie widać efekty tej ciężkiej pracy. Z dnia na dzień będzie coraz piękniej. A ile wtedy da to satysfakcji...
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Olga! może i pierwszy ogródek, może i pierwsze kroki .....
ale to są kroki ... siedmiomilowe
baaardzo wyraźne przyśpieszenie - gratulacje.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Witaj Olgo,

Jestem pod wrażeniem! Kiedy Ty znajdujesz na to wszystko czas (i siły)! Twoja działka pięknieje w oczach, a Twoje devony są rewelacyjne! Ja mam też 2 tyle, że zwykłe "dachowce" (były 3).

Już tylko czekać jak zrobi się u Ciebie całkiem kolorowo!
Awatar użytkownika
peewka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 27 mar 2012, o 18:20

Post »

Zmiany widać z dnia na dzień - ślicznie się robi... Ja u siebie czekam na wzejście trawki i dopiero potem znow do pracy.
Patrząc na Wasz ogródeczek, myśle że mogłam też jakieś miejsce na warzywka zrobić..

Hmm. mam nadzieje ze pogoda się utrzyma to i u siebie foteczki powrzucam. Powodzonka :D
Nie kieruje mną chęć osiągnięcia czegoś za wszelką cenę, lecz poczucie, że to, co robię daje mi satysfakcję.
Mój ogródeczek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53180" onclick="window.open(this.href);return false;
Pomysły na coś z niczego: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p2932176" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Olga, u Ciebie prace idą w zawrotnym tempie ;:138 Co jakiś czas sobie podglądam i zawsze coś nowego na dziełeczce!!! Brawo ;:63
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Olgo, W zespole przyjemniej się pracuje :D Niebawem zaczniecie dosadzać kwiatuchy, krzaczki i drzewka i następne kwitnąco pachnąco nęcące. Zaraz działeczka się zapełni. Podziwiam pracowitość i będę podglądała efekty.
A koteczka trochę żal. Jak ktoś mógł go tak na działki wyeksmitować. Całe szczęście, że się przystosował i wygląda raczej na zadowolonego.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

Witaj Olu :)
Wpadłam zobaczyć jak sobie radzisz i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem.
Pokaż nam czy wzeszła trawka :)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Muszę pogratulować, naprawdę zaczyna wyglądać coraz lepiej. :)
Twoja weranda na pewno powstanie szybciej niż mój tarasik, słupy stoją już dwa lata. :;230
Ale mam nadzieję w tym roku zrobić podłogę, zadaszenia nie dam rady, bo kompletnie nie mam pojęcia jak to ma wyglądać....
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 10:01

Post »

Andrzej no staramy się, żeby szybko zrobić jak najwięcej. Ja jestem typem niecierpliwca, już chciałabym, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik, a tu trzeba czekać... :)

Imer dzięki! A wiesz, że z tym czasem to my tak tylko w weekendy i to też nie wszystkie bo pogoda do bani. No ale jak wpadamy we 3 na działkę to od razu widać 3 razy więcej niż jak tylko 1 osoba by dziubała.
Koty mówią dziękuję za uznanie ich nietypowej urody :D

Peewka no ja też początkowo chciałam wszędzie trawę. Ale posłuchałam doświadczonej mamusi. Fajnie będzie mieć swoją cebulkę czy ogórasy.

Atena40 dzięki, zaglądaj, bardzo mnie to cieszy :) ja nadal się cieszę każdym komentarzem jak małe dziecko :lol:

Aaleksandra pewnie, że w grupie siła :) Co do koteczki...to ona jest taka biedna, Domowa kotka rzucona nagle w ogródkowe piekło, gdzie sa inne dzikie koty, mają swoje tereny i ona musiala się tam odnaleźć, wywalczyć pozycję albo zginąć ;( musiała przechodzić przez piekło, a ten właściciel to ponoć znany jest ludziom z działek, ponoć zamienił Kasię na "nowszy model". Straszne zrobić cos takiego zwierzakowi. No ale teraz Kasia jest już 3 sezon na działkach, jakoś sobie radzi, ludzie ja dokarmiaja, w zimie jeździlismy żeby nie zginęła z głodu, każdy ją zna i dokarmia. Natomiast teraz Kasia jest chora, coś ma w gardle, miała już zastrzyki ale nie pomogło. Jakiś polip może czy coś , bo bardzo schudła i nie za bardzo może normalnie jeść :(

Lamia :wit trawkę pokażę, jak na razie ani mysli, żeby kiełkować :( mam nadzieję, ze niedługo już wzejdzie bo tak mi brakuje tej zieleni...

Comcia no ja też nie mam pojęcia jak to ma wyglądać, ale zbiorę na działce z 3-4 mądre głowy i będziemy robić burze mózgów ;) może coś z tego móżdzenia wyjdzie jakas ładna weranda :D
Jeszcze mam w planach obić domek bo taki niebardzo reprezentacyjny jest, no ale zobaczymy kiedy się za to zbiorę ..
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p

Post »

Dziś kolejny pracowity dzień na działce.
Trochę się narobiłyśmy, więc może opiszę każde zdjęcie by było wiadomo jaki postęp nastąpił :)

Boczki ścieżki odgrodzone panelami, by woda nie zalewała alejki, świetny pomysł mamusi :)

Obrazek

Obrazek

Pierwsze kwitnące tulipany :)
Obrazek

Z prawej strony domku, odgrodziłyśmy ziemię od ścieżki kostkami, jak pogoda jutro dopisze, posiejemy trawkę

Obrazek

A oto jaki fajny stolik udało mi się kupić okazyjnie na tablicy.
Jak już wyrośnie trawka, wmurujemy ładnie w ziemię, żeby nóg nie dostało ;)

Obrazek

Suche uschnięte drzewo, które wkopałyśmy i posadziłyśmy clematisy z dwóch strony.
a ta zielona konstrukcja, trafiła do mnie przypadkowo...ktoś akurat ją wyrzucał, więc ja ją przygarnęłam, pomalowałam na ten piękny kolor. Dosadzę powojniki bądź róże pnące i będę miała idealną sciankę odgradzającą. Jestem tak bardzo z tego zadowolona, bo miałam w tym miejscu stawiać płotek ale to jest o niebo fajniejsze

Obrazek

Obrazek

;:138 ;:138 ;:138 ;:138 W końcu pojawiła się trawka :) ;:138 ;:138 ;:138 ;:138

Obrazek

No i widok z alejki na zakończenie pracowitego dnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, że jutro padać nie będzie, gdyż zaplanowany jest dzień porządkowy :)
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

Ja też liczę na to że jutro będzie w miare ciepło i bez deszczu bo mam kilka rzeczy do wkopania :)
Twój nowy nabytek w postaci ławeczki bardzo fajny.Ja swoje też zabetonowałam :)

Uwielbiam białe tulipany :) Ale muszę jeszcze na nie poczekać bo na razie kwitną tylko botaniczne.Za zimno chyba jest :(

A twój trawniczek też ruszy jak się tylko ociepli :) Będziesz jeszcze przeklinać jak zacznie rosnąć za szyko i trzeba bedzie co tydzień kosić w sezonie :)
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Scieżka wyszła bardzo estetycznie, podpórka na pnącza też fajna. Pomysł z uschniętym drzewem bardzo dobry - można by tam jeszcze dosadzić bluszcz, clematisy ładnie wyglądałyby na tle jego liści, no i zimą też ładnie by to wyglądało. Co o tym myślisz?
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cała działeczka ciągle zyskuje na wyglądzie. ;:138 . Oj zmienia się wszystko na korzyść. Tulipanki kwitnące i zieleniejąca już trawka, wiem jak to cieszy. Pamiętam jak siałam swoją trawkę, w ten sam dzień przeszła straszna ulewa. Mimo to trawka wzeszła. :heja
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p

Post »

Kleo bluszcz? a on nie rozrasta się za bardzo? Czy takie jedno uschnięte drzewo będzie wystarczające dla dwoch clemków i bluszczu?

Zeniu dziś cały dzień pada, myślę, że jak za parę dni pojadę na działkę to wszystko będzie już rozkwitnięte :) Ależ będzie widok :)
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Bluszcz wcale nie jest jakoś specjalnie ekspansywny - ja mam jeden około 7 lat i nie jest zbyt okazały. Poza tym bardzo dobrze znosi cięcie i można regulować jego rozmiary. Nie jest szczególnie kłopotliwym pnączem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”