Ogród mojego taty :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród mojego taty :)

Post »

Pozwolę sobie zacytować z innego tematu

sylwana85 pisze:Oj to Piotruś płytko masz :)

Głębokość dochodzi do 2m. Dolicz sobie do tego 1m szlamu ;:oj zbiornik nie był nigdy czyszczony.

sylwana85 pisze:ja niestety po pas muszę wejść, najpłycej po lilie, dalsze są ok 1,20 :D i zależy jeszcze od stanu wody :D teraz jak dopada to gorzej, ale musimy i tak wodę ze trzy dni wypompować ze stawu 4 pompami :D i odmulić staw i zlikwidować pałki wodne i zobaczyć stan rybek, bo już z 5 lat nie był oczyszczany :)
Gdzie kierujecie wodę która jest wypompowywana ? odmulacie staw ręcznie czy koparką ? Pałki wystarczy skosić 3-4 razy w sezonie , potem same zamierają :wink:
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p
Od: 21 lut 2011, o 10:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Odmulamy pompami, obok jest lasek, częściowo oczywiście pompy ściągną ten muł, woda ta wypompowana spływa sobie warstwami ziemi i się oczyszcza, także tak wygląda to oczyszczanie. Koparką już w życiu by nie wjechał tam :) no chyba, że susze by były, ale za naszą działką sąsiedzi mają staw ok 10 arów i z niego woda by się sączyła gruntem. A pałki rosną niestety kłączowo :/, w zimie część wycinamy chodząc po lodzie, ale to nic nie daje bo kłącza się rozrastają, najlepiej jest wyrywać, ale czasami jest ciężko. A masz Piotrze na stawie, nie oczku ryby ? I jak nie padły Ci ? U nas na stawie ok 7 wielkich karpi niestety padło, o oczku nie wspomnę.
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

sylwana85 pisze:Odmulamy pompami, obok jest lasek, częściowo oczywiście pompy ściągną ten muł, woda ta wypompowana spływa sobie warstwami ziemi i się oczyszcza, także tak wygląda to oczyszczanie. Koparką już w życiu by nie wjechał tam :) no chyba, że susze by były, ale za naszą działką sąsiedzi mają staw ok 10 arów i z niego woda by się sączyła gruntem. A pałki rosną niestety kłączowo :/, w zimie część wycinamy chodząc po lodzie, ale to nic nie daje bo kłącza się rozrastają, najlepiej jest wyrywać, ale czasami jest ciężko. A masz Piotrze na stawie, nie oczku ryby ? I jak nie padły Ci ? U nas na stawie ok 7 wielkich karpi niestety padło, o oczku nie wspomnę.

Dzikie karasie i nie wiem co jeszcze. Na obecną chwilę nie mam dostępu do grzybieni. Dopiero jak zaczną wypuszczać liście :roll:
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Nic się nie dzieje, może być później, moje lilie prześwitują ze starymi liśćmi gdzieniegdzie, zresztą ja już tyle lat grzebię w tym stawie jak płetwonurek, że znam na pamięć, gdzie co rośnie :)
Awatar użytkownika
stachs
100p
100p
Od: 26 lut 2012, o 19:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ogród na 6+ :D
widać przede wszystkim mnóstwo włożonej pracy - DUŻY szacunek!!
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Stachs, dziękuję w imieniu rodziców :) Choć po troszkę też ostatnimi laty przyczyniam się :) - wreszcie mi pozwalają :)
kasia_2721
100p
100p
Od: 21 paź 2009, o 12:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”