Moje zielone nieszczęścia - anoli
Pewnie, że bym chciała zagęścić mojego maluszka
Do tego intensywnie rozglądam się za innymi kolorkami. Na razie wpadł w oko rheo tricolor
Tylko skąd go wytrzasnąć?
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto, ja też poszukuję innych kolorków reo, ale nigdzie nie widziałam w sprzedaży. Nawet to nasze mało kiedy jest w sklepach
Będziemy w kontakcie :P To się wymienimy 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Coś mi się widzi, że pofatyguję się do ogrodu botanicznego 
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Możesz mi opowiedzieć jak chowasz geranium? Od dawna zastanawiam się czy nie ściągnąć go do domciu. Mam złe doświadczenia z nim. Prawdą jest, że było to na początku mojej przygody z liściuchami ale uraz pozostał. Może się przekonam 
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geranium baaardzo kapyrsi zimą, potrafi i połowę listków stracić i jeszcze się wyciągnąć. Wiosną i latem odzyskuje formę na balkonie. Duuuuże pije, kocha słońce, jest żarłoczne (żyzna ziemia). Trzeba je dość często odmładzać, ale ukorzeniają się najlepiej sadzonki zdrewniałe. (Inne też, tylko w sezonie). Zapach ma obłędny, ale to wiesz. Przesadzać trzeba co 2-3 lata. Lepiej zacząć od średniej niż małej doniczki. Najlepsze miejsce to okno zachodnie - tylko przy pierwszych skwarach trzeba uważać. Nie wiem czy Ci coś pomogłam.

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Bardzo dziękuję za informację. I coś mi się widzi, że pora wykorzystać odroczenie strajku PP i powymieniać się zielskiemanoli pisze:Geranium baaardzo kapyrsi zimą, potrafi i połowę listków stracić i jeszcze się wyciągnąć. Wiosną i latem odzyskuje formę na balkonie. Duuuuże pije, kocha słońce, jest żarłoczne (żyzna ziemia). Trzeba je dość często odmładzać, ale ukorzeniają się najlepiej sadzonki zdrewniałe. (Inne też, tylko w sezonie). Zapach ma obłędny, ale to wiesz. Przesadzać trzeba co 2-3 lata. Lepiej zacząć od średniej niż małej doniczki. Najlepsze miejsce to okno zachodnie - tylko przy pierwszych skwarach trzeba uważać. Nie wiem czy Ci coś pomogłam.![]()