To jest magnolia gwiażdzista ja mam u siebie malutką i na takie kwiaty jak ma tamta to muszę jeszcze trochę poczekaćDaisy pisze:Pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie BożenkoMasz taka róznorodność kwiatów.
Miszkasz też w cudownej okolicy, zazdraszczam, pozytywnie oczywiście![]()
Jak nazywa się magnolia, która rośnie w ogrodzie rodziców? Śliczna jest!
Ogród - Babopielka czyli Bożeny
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piekna ta magnolia... jak spaceruję po wrocławiu to też często widzę takie piękne duże okazy i za każdym razem stwierdzam że wiosną magnoli nic nie dorówna...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniała magnolia! Ale i Twoje za czas jakiś będą równie wspaniałe
Pierwszy chyba raz widzę u Ciebie kamienne schodki! Moje marzenie... Są takie urokliwe!
Niestety u mnie równo jak na stole
Masz też takie piękne pół-dzikie zakątki, jakie usiłowałam u siebie stworzyć, ale na to trzeba przestrzeni
Pokazuj częściej te miejsca, Bożenko 
Pierwszy chyba raz widzę u Ciebie kamienne schodki! Moje marzenie... Są takie urokliwe!
Niestety u mnie równo jak na stole
Masz też takie piękne pół-dzikie zakątki, jakie usiłowałam u siebie stworzyć, ale na to trzeba przestrzeni
- Babopielka

k-c -masz rację Karolu wiosna magnolii nic nie dorówna ,kwiaty ma piękne no i ten zapach
chatte -te kamienne schody już pokazywałam u siebie bo przy nich rośnie kokornak i kiedyś ktoś chciał zobaczyć jak wygląda
,a taki dziki zakątek mam jeden w swoim ogrodzie gdzie wszystko rośnie tak jak chce
Aza te białe poduchy przy schodach to jest gęsiówka
basow@ -no to nasza kochana poczta rekord pobiła
tydzień priorytetowa przesyłka
mam nadzieję ,że uratujesz te roślinki
Bea -nie wszystko u mnie jest takie ładne ale staram sie z roku na rok poprawiać wygląd mojego ogrodu
lukasek ja też uważam ,że magnolie są jednymi z piękniejszych drzew lub krzewów jakie można spotkać w rodzimych ogrodach
chatte -te kamienne schody już pokazywałam u siebie bo przy nich rośnie kokornak i kiedyś ktoś chciał zobaczyć jak wygląda
Aza te białe poduchy przy schodach to jest gęsiówka
basow@ -no to nasza kochana poczta rekord pobiła
Bea -nie wszystko u mnie jest takie ładne ale staram sie z roku na rok poprawiać wygląd mojego ogrodu
lukasek ja też uważam ,że magnolie są jednymi z piękniejszych drzew lub krzewów jakie można spotkać w rodzimych ogrodach
- Babopielka

- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Bożenko ! Pięknie się prezentuje wiosna w Twoim ogrodzie , który podoba mi się z racji swojej naturalności
, a już szczególnie te żółte zawilce , dają wrażenie spacerowania po lesie . Tajemnicze schodki
w poduchach urzekają swą tajemniczością . A powiedz, proszę, czy forsycja rośnie na żywioł, czy też przycinasz ją ,
że tak obficie kwitnie? Jeżeli tak, to jak często i jak silnie ?
Zadziwiła mnie niesamowicie ta imponująca, biała magnolia u Twoich rodziców
. Moja i inne, które widuję
jeszcze w pąkach ! Czy to aby na pewno fotka z tego roku ?
Rewelacja .
Słonecznie pozdrawiam
w poduchach urzekają swą tajemniczością . A powiedz, proszę, czy forsycja rośnie na żywioł, czy też przycinasz ją ,
że tak obficie kwitnie? Jeżeli tak, to jak często i jak silnie ?
Zadziwiła mnie niesamowicie ta imponująca, biała magnolia u Twoich rodziców
jeszcze w pąkach ! Czy to aby na pewno fotka z tego roku ?
Słonecznie pozdrawiam
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może pokazywałaś te schodki, ale chyba nie całe, bo bym zapamietała...
Myslę Bozenko, ze każdy z nas widzi w swoim ogrodzie niedociągnięcia, jakieś mniej ładne miejsca i tak musi byc, bo stale potrzebujemy zmian, ale jak wchodzimy do czyjegoś ogrodu, to raczej widzimy tylko jego dobre strony
Ja się jakoś nie mogę dopatrzec u Ciebie niczego, co mozna by nazwać "mniej ładnym" :P
Myslę Bozenko, ze każdy z nas widzi w swoim ogrodzie niedociągnięcia, jakieś mniej ładne miejsca i tak musi byc, bo stale potrzebujemy zmian, ale jak wchodzimy do czyjegoś ogrodu, to raczej widzimy tylko jego dobre strony
- Babopielka

Bogusia 177-przychodż i oglądaj bardzo sie cieszę ,że zaglądasz do mnie ,a wiosenne kwiatki są chyba najładniejsze bo najdłużej wyczekiwane
Amlos -witam w moim skromnym ogrodzie
Forsycję przycinam co roku jak przekwitnie .Wycinam te najstarsze pędy ,a młode skracam tylko troszkę tak żeby ograniczyć im wzrost no i żeby się lepiej rozkrzewiały .Magnolia u rodziców to jest gwiażdzista i one wcześniej kwitną niż te inne ,a zdjęcie jest z tego roku
Rok temu zmarzły jej pąki i nie zakwitła tylko wszystkie zrobiły się czarne i spadły
,ale w tym roku za to kwitnie pięknie
Zdjęcie nie oddaje uroku w pełni bo to jest bardzo duży krzew ma jakieś 5 metrów wysokości i 3 szerokości i jest na co popatrzeć no i oczywiście zapach
chatte -oj mam kilka takich" mniej ładnych" miejsc
,ale zmieniam to z roku na rok
Tak myślę ,że jeszcze z 10 lat to już wszystko będzie na błysk

Amlos -witam w moim skromnym ogrodzie
chatte -oj mam kilka takich" mniej ładnych" miejsc
- Babopielka