Mój balkon - wystawa północno-wschodnia
-
- 10p - Początkujący
- Od: 6 kwie 2012, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój balkon - wystawa północno-wschodnia
Jeśli mogę coś zasugerować, to spróbuj posadzić razem z bacopą million bells. 

- lbanek
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 16:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witam
, piękny miałaś balkon, i powiem Ci że w lecie to nie jest zła strona, ja mam balkon południowo - zachodni
i od ruchliwej ulicy
, w lecie nie da się wysiedziec
,tylko kaktusy się cieszą,
a z drugiej strony mam okna półn-wsch i w lecie tam mi lepiej wszystko rośnie
,
zdj. Twojego balkonu pokazują, że dla chcącego nic trudnego, tylko trzeba poznać wymagania roślin, zaglądnę wiosną jak będziesz urządzać się na nowy sezon, a pokaż co masz w domu ciekawego zielonego

a z drugiej strony mam okna półn-wsch i w lecie tam mi lepiej wszystko rośnie

zdj. Twojego balkonu pokazują, że dla chcącego nic trudnego, tylko trzeba poznać wymagania roślin, zaglądnę wiosną jak będziesz urządzać się na nowy sezon, a pokaż co masz w domu ciekawego zielonego

Dzień dobry!Ta z krainy OZ pisze:No i już na koniec trochę zdjęć z serii "zoom"
Na ostatnim zdjęciu bardzo ładna roślinka, drobne ciemnozielone, błyszczące listki i malutkie białe kwiatuszki. Nie mam bladego pojęcia co to jest. Może ktoś z was potrafi to zidentyfikować?
[/url]

Nie jestem pewna przy tym zbliżeniu, ale obstawiam kufeę hyzopolistną. W ubiegłym roku miałam odmianę z różowymi kwiatkami. Fajnie wiedzieć, że radzi sobie w półcieniu - spróbuję w tym roku posadzić ją na tarasie.
-
- 100p
- Od: 22 sty 2012, o 17:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam! Zajrzałam do Ciebie w poszukiwaniu inspiracji na nowy sezon .Balkon pięknie ukwiecony . Też posadzę sobie gożdziki.
Tak to jest kufea . Udało mi się ją przezimować na klatce schodowej razem z pelargoniami. Myślałam , że uschła bo pelargonie rzadko podlewam. A tu niespodzianka . Po przyniesieniu do domu i podlaniu ten suchy badyl ożył. Dobrze, że z lenistwa go nie wyrwałam.
Tak to jest kufea . Udało mi się ją przezimować na klatce schodowej razem z pelargoniami. Myślałam , że uschła bo pelargonie rzadko podlewam. A tu niespodzianka . Po przyniesieniu do domu i podlaniu ten suchy badyl ożył. Dobrze, że z lenistwa go nie wyrwałam.
Przezimowała? Dasz potem znać jak się będzie sprawowała w sezonie? Miałam cztery krzaczki, które poszły na kompost. Może pochopnie. To bardzo ładna roślina.
Czy ktoś pomógłby mi w zidentyfikowaniu goździków z tego balkonu? Czy to odmiana sunflor?