Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Dobry :wit tutaj nadal zimnawo kurna a mialam wykorzystac M. ktory ma wolne do przeniesienia Wrednego. M. to nawet by polazl ale ja jakos ochoty nie mam w to zimno :oops:
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej dziewczyny i urocza Gospodyni!
Zaciekawiła mnie opcja ogrodowego serfowania, bo ja uwielbiam smażyć się na słoneczku (wiem, ze nie zdrowo, ale to silniejsze) i wtedy czytać lub korzystać z neta. Ale zawsze i wszędzie (altanki, zadaszony taras) żle mi się korzysta z notebooka lub netbooka bo są odblaski od słońca. Czy w tabetach tak się nie robi? Dobrze widać?

Aguś jestem pod wrażaniem drzewiastych zakupów! Aż chce mi się lecieć do centrum ogrodniczego i wydać nieco zaskórniaków. Jednak aura skutecznie zniechęca i do spacerowania po placu z sadzonkami i do sadzenia w ogrodzie. Ech....
Niech choć Świąteczny czas przebiegnie w duchowym spokoju, radości, słońcu. ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jula, u nas też zimno... byłam rano na giełdzie kwiatowej po tulipany do wazonu i zmarzłam na kość.
Co z Wrednym? Działacie?
Ewa, witaj ;:196 Serfowanie w słońcu nie jest zbyt wygodne - na tablecie też kiepsko widać... Dobrze się pracuje jedynie późnym popołudniem, kiedy słońce za drzewami... Ewa, ja też uwielbiam słońce!
Drzewiaste zakupy bardzo mnie cieszą i jeśli tylko masz jakiś pomysł na nowe nasadzenia to po świętach biegnij na szkółking :)
Ściskam świątecznie ;:168
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Serfowanie, róże, opryski, zakupy... ;:219 Aguś czy ty bojkotujesz święta :wink: Hę...
A gdzie wiosenne stroiki ? a tak to w ogóle, to marsz do kuchni :twisted:
Radosnego świętowania w gronie najbliższych i mnóstwo ;:3 ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguś a czy ty wiesz że dzień ma tylko 12 godzin? no można rozciągnąć na wet do 20 bo przecież przespać się też chwilę trzeba. Ale Twoje plany to chyba na kilka dni ;:202 A święta tuż, tuż.
Idę też do domu, przecież ja mam gości na święta ;:223 ;:223 A bałagan totalny. Mam tylko nadzieję że M zakupy zrobił kompletne i nie trzeba będzie ciągle po coś jechać.
;:7
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agus, posadzony, przesadzone inne - bez strat sie nie obylo :;230 M. pocharatal kabel elektryczny, ktory idzie do bramy :twisted: No nic, wycial ten kawal, wstawil rozdzielnik, zaizolowal i gra i buczy :wink: Zmarzlam jak szlaczek tz rece mi zgrabialy ciutke :wink:
x-ag-a
---

Post »

Jula, Iwonka, April - dziękuję, że w przedświątecznym ferworze mnie odwiedziłyście... Pod górkę mam dzisiaj ewidentnie, ale udało się zrobić wszystkie zaplanowane zakupy i teraz musimy to z córką obrobić...

Ogród na razie odstawiam, ponieważ jest bardzo zimno i faktycznie dzień ma tylko 12 godzin ;-)
Zaraz idziemy przyrządzać smakołyki w kuchni, więc życzę Wam udanych żurków, sałatek, jaj faszerowanych, klopsów, kaczek i serników 8-) ... a zaraz potem dużo spokoju i zasłużonego odpoczynku... Wesołych Świąt!
Do napisania! :wit
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Aguś, życzenia zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.
U nas zimno, ale mrozu jeszcze nie ma.
Jutro praca w kuchni :wink:
x-ag-a
---

Post »

Ewa, bardzo dziękuję za piękne życzenia - Tobie także życzę spokojnych i radosnych Świąt ;:196

Na dziś finito... Ugotowałam żurek, upiekłam klops w cieście francuskim z cebulką i suszonymi pomidorami, przyprawiłam dzwonki łososia, schab oraz piersi z kaczki, zrobiłam jajka faszerowane pieczarkami, ugotowałam w cebuli jajka na święconkę oraz warzywa do sałatki jarzynowej... Chałupa posprzątana... Jutro upiekę to, co się marynuje, przygotuję tiramisu na świąteczny deser, poświęcę jajka i mogę dwa dni odpoczywać :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie było pięknie i ciepło, tania siła robocza zrobiła oprysk Miedzianem. Do południa sprzątaliśmy mieszkanie, potem cały dzień w ogrodzie :tan Przez jakiś czas wystarczał mi sweter, syn został w ogóle w koszulce. Jutro gotowanie. Uporamy się z tym szybko, bo niewiele szykujemy-wyjazdowe święta :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś widzę że świąteczne przygotowania zmierzają do końca, a jakie smakołyki szykujesz.
Życzę Wam zasłużonego odpoczynku i spokojnych Świąt. ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Z opryskami mam inny problem. ;:223 ;:223 Codziennie wieje, jak to zrobić , by sąsiedzi nie mieli pożytku , tylko wyłącznie ja.
Aga , Ty musisz odpocząć. Obserwuję Twoje zmagania w ogrodzie i tak sobie myślę , skąd u Ciebie tyle zdrowia. Taka niepozorna , a tak pracowita. ;:224 ;:224
Potrawy mamy podobne , z wyłączeniem łososia . Tiramisu specjalnie dla córci , to jej ulubione ;:333
Wesołych i pogodnych Świąt życzę. ;:3
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguniu pozdrawiam Świątecznie :wit
Też się zastanawiam jak Tadek skąd ty masz tyle poweru :shock:
Drzewka piękne kupiłaś, czekam aż wszystko się zazieleni i będzie można podziwiać różnorodność kolorów ;:63 :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agus - my juz tez spokojnie mozemy zaczynac swieta ;:65 Szkoda tylko, ze coraz zimniej sie robi i trzeba bedzie cale swiateczne dni poswiecic na jedzenie :wink:
Wesołego zająca, co śmieje się bez końca oraz mokrego ubrania w dzień polewania ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś widzę, że świątecznych prac już mnóstwo za Tobą....u mnie jeszcze baaaardzo dużo pracy w kuchni...ale że to lubię to nie narzekam 8-) :lol: U nas na święta jest około 20 osób, więc i micha musi być przygotowana obfita....na szczęście córcia dzielnie mi sekunduje w kuchennych poczynaniach....najważniejsze, ze ciasta już popieczone, bo przy nich najwięcej pracy....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”