Iwona, wszystko miałam wcześniej zaplanowane, a i tak biegałam. Dla wzmocnienia kondycji
Mój fijoł 4
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój fijoł 4
Ewa, mam zamiar posadzić trochę przetaczników, przesadzę też ze dwie albo trzy ostróżki. Mam trochę jednorocznych (czarnuszka, smagliczka, starzec, ostróżka letnia, werbena) i zamierzam kupić perowskię, zrobię też sadzonki lawendy po kwitnieniu. Na razie planuję tylko jeden powojnik, Purpurea Plena Elegans,ale tych roślin pewnie mi przybędzie za rok
Iwona, wszystko miałam wcześniej zaplanowane, a i tak biegałam. Dla wzmocnienia kondycji
Super to wykombinowałaś
Pamiętam,że gdzieś pod płotem rosła ostróżka jasno i ciemno niebieska może ją przesadzić?Tylko nie wiem czy całą bo to były duże kępy i miały mnóstwo ślimaków brrr
- ewamaj66

Ewa, dobry pomysł, ale kępę podziel na części, będzie więcej
Ślimaki mogą pojawić się wszędzie.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę że plan się prawie udał wczoraj. Fajnie ze posadziłaś te róże "z głową". Nie będziesz musiała potem przesadzać ich.
Ja też solennie obiecuję że jeszcze nie jedną rózę w tym roku kupię.
Ja też solennie obiecuję że jeszcze nie jedną rózę w tym roku kupię.
Pozdrawiam Ida
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewcia i sadzisz te ostatki? mialam dzisiaj tez wyjsc cos przesadzic ale zimno 
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Ja też mam czyste okna wreszcie 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ja mam plan nasadzeń rozrysowany na wielkim brystolu, kolorowo naznaczone różyce a i tak pewnie wszystko no może prawie wszystko będzie inaczej. Jesienne róże te niby padnięte siedzą cicho i ani dychu z niech nie widać więc pewnie będzie wymiana w lecie albo jesienią. Na jedną czekam bo dziura straszy ale pewnie teraz już nie będzie - Schmid wyrwał się ze styczniową paczką a resztę róż olał. 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę, że nadal planujesz zakupy.
Ja już nic nie planuję, bo miejsca brak.
Nawet co co wypadło , to za mało żeby wszystko wysadzić.
Tak więc sama sobie dałam szlaban.
Ja już nic nie planuję, bo miejsca brak.
Nawet co co wypadło , to za mało żeby wszystko wysadzić.
Tak więc sama sobie dałam szlaban.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Ewo Ty z pomocą komputera a ja wzięłam ze sobą kajet i co? i tak inaczej powsadzałam.
Dzisiaj wkopałam Jacquelin du Pre -różyczkę dostałam wczoraj i się moczyła.Bardzo licha(2 gatunek) i nie wiem czy coś z niej będzie.
Dzisiaj wkopałam Jacquelin du Pre -różyczkę dostałam wczoraj i się moczyła.Bardzo licha(2 gatunek) i nie wiem czy coś z niej będzie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Moja Żaklina też malutka, aczkolwiek mam nadzieję, że będzie rosła.
Sporo moich najstarszych róż, to kupowane dawno temu w R. krzewy w wyborze B, a fajnie się rozrosły.
Tak więc jestem dobrej myśli
Sporo moich najstarszych róż, to kupowane dawno temu w R. krzewy w wyborze B, a fajnie się rozrosły.
Tak więc jestem dobrej myśli
- ewarb
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 14:20
Ewa próbowałam doszukać się Twoich róż, czy są zdjęcia. Pisałaś, że masz setkę na której stronie. Przeleciałam i nie widzę.
Koty widziałam, a róż nie.
Koty widziałam, a róż nie.
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Ewuś co tak pachnie u ciebie co upiekłaś?
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
Ewo, ale się rozgadałaś.
Piękne kwiatki na pierwszej stronie, moje ulubione.
Współczuję pogody, mi sie dostało kilka ładniejszych dni, ale to na tę chwilę przeszłość... Zakupy to niebezpieczna sprawa, też trochę tego i owego pozamawiałam, ale się pilnuję, tak że luby nie musiał jeszcze interweniować.
Najbardziej lubi słyszeć, że paczka, która przyjdzie, jest już od dawna zapłacona.
Pokaż zdjęcia Twoich nowych rabat różanych.
Współczuję pogody, mi sie dostało kilka ładniejszych dni, ale to na tę chwilę przeszłość... Zakupy to niebezpieczna sprawa, też trochę tego i owego pozamawiałam, ale się pilnuję, tak że luby nie musiał jeszcze interweniować.
Pokaż zdjęcia Twoich nowych rabat różanych.
- ewamaj66

Ida, wcale nie jest powiedziane, że nie będę przesadzać
Zobaczy się, jak urosną i czy prawdą jest, co piszą na helpie.
Jule, już wszystkie róże posadzone i przesadzone te, które musiały zmienić miejsce. Taka byłam zagoniona, że nie zauważyłam dodatkowej pracy
Ciepło dziś było
Ida, okna były wczoraj, dziś trochę ogarniania i ogród, jutro gotowanie. Pogoda ma się zepsuć
Majka, moje jesienne idealne, lepsze niż stare krzaki
Swoje róże wyobrażałam sobie przez długie zimowe miesiące, ale nie wiem, jak będą rosły. Petrovicowe trochę marne, ale mają świeże pąki i o to mniej więcej chodzi
Grażyna, już nic nie planuję z powodu szlabanu, przenoszę to na jesienne i zimowe miesiące
An-ka, każdy kombinuje, jak może
Też zrobiłam kilka zmian, ale róże dobrze znoszą przesadzanie.
Oliwko, podobnie myślę o różach
Potrafią nas zaskoczyć swoim wigorem.
Ewa, w której części wątku szukałaś? Zdjęcia róż są na pewno, bo przez jakiś czas tylko im robiłam fotki
Ewa, dziś dzień ogrodu, nie gotowania
Jutro ma padać, więc będziemy siedzieć w kuchni. Ciast nie piekę, bo nie lubię i nie umiem
Dyshia, zapłacone paczki są według M w porządku
Zdjęć nie mam kiedy robić, może jutro coś pokażę, bo na razie maszynę okupuje właśnie M.
Jule, już wszystkie róże posadzone i przesadzone te, które musiały zmienić miejsce. Taka byłam zagoniona, że nie zauważyłam dodatkowej pracy
Ida, okna były wczoraj, dziś trochę ogarniania i ogród, jutro gotowanie. Pogoda ma się zepsuć
Majka, moje jesienne idealne, lepsze niż stare krzaki
Grażyna, już nic nie planuję z powodu szlabanu, przenoszę to na jesienne i zimowe miesiące
An-ka, każdy kombinuje, jak może
Oliwko, podobnie myślę o różach
Ewa, w której części wątku szukałaś? Zdjęcia róż są na pewno, bo przez jakiś czas tylko im robiłam fotki
Ewa, dziś dzień ogrodu, nie gotowania
Dyshia, zapłacone paczki są według M w porządku
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ewciu cieszę się że udało się Wam wykonać wszystko co zaplanowane było, jutro to już tylko relaks przedświąteczny.