Skrętniki i fiołki -renatas
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skrętniki i fiołki -renatas
Renatko Twój skrętnikowy parapet podobny do mojego też zastawiony prawie piętrowo.Ja w domu mam dwa parapety na których pięknie rosną skrętniki, jeden jest w kuchni a drugi w pokoju młodszego syna ale on mi tylko wypożycza na podchodowanie młodych sadzonek.Ten kuchenny jest od wschodu a u syna jest od północnego zachodu, na obydwóch dużo światła ale mało słońca.
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Niunia,mniodkowa....ze mną było tak samo
Jolu
u mnie skrętniki kwitnące na razie mieszczą się na 1 parapecie (południowym)...ale chyba już niedługo.
Sadzonki umieściłam w pokoju synka (zachodnie okno), na szczęście dziecko małe i się nie buntuje
listki w trakcie ukorzeniania są w kuchni...
wszędzie skrętniki i skrętniki
i jakby było mi mało ,to...

...niedawno kupiłam listki 8 nowych odmian

Dzisiaj na dobranoc
GEROMINO
który na razie wygrywa u mnie konkurs na największą ilość kwiatów

Jolu
u mnie skrętniki kwitnące na razie mieszczą się na 1 parapecie (południowym)...ale chyba już niedługo.
Sadzonki umieściłam w pokoju synka (zachodnie okno), na szczęście dziecko małe i się nie buntuje
listki w trakcie ukorzeniania są w kuchni...
wszędzie skrętniki i skrętniki
i jakby było mi mało ,to...

...niedawno kupiłam listki 8 nowych odmian
Dzisiaj na dobranoc
GEROMINO
który na razie wygrywa u mnie konkurs na największą ilość kwiatów

Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Witaj
trafiam tutaj dopiero wczoraj, ale chciałam przeczytać cały wątek zanim coś napiszę
Wydaje mi się, że ostatnio zamawiałam u Ciebie sadzonkę fioletowego skrętnika na allegro (identycznego załatwili mi rodzice na chrupiąco ...
) i fiołka golden rubies - ale mogę się mylić... chociaż zbieżność nicków i zdjęć jednocześnie byłaby dość podejrzana.
W każdym razie wpadłam podziwiać skrętniki, bo nawet nie wiedziałam, że istnieje ich aż tyle! Przepiękną masz tę kolekcję!
fiołki też śliczne
biję pokłony - ja drżę na razie nad moimi sadzonkami i listeczkiem bo nie mam doświadczenia i mam wobec nich wieeelki respekt 
Obawiam się, że jak się naoglądam to niedługo braknie mi parapetu na zrealizowanie mojej kosmicznej listy chciejstw
a mam niestety tylko 1 do dyspozycji i to już mocno zajęty:D
Będę zaglądać i pewnie poszerzać swoją listę
trafiam tutaj dopiero wczoraj, ale chciałam przeczytać cały wątek zanim coś napiszę
Wydaje mi się, że ostatnio zamawiałam u Ciebie sadzonkę fioletowego skrętnika na allegro (identycznego załatwili mi rodzice na chrupiąco ...
W każdym razie wpadłam podziwiać skrętniki, bo nawet nie wiedziałam, że istnieje ich aż tyle! Przepiękną masz tę kolekcję!
fiołki też śliczne
Obawiam się, że jak się naoglądam to niedługo braknie mi parapetu na zrealizowanie mojej kosmicznej listy chciejstw
pozdrawiam
Karolina
Karolina
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Renatko masz rację - Geronimo cudo!
A pochwal sie jakie odmiany skrętniczków moczą nózki ??
A pochwal sie jakie odmiany skrętniczków moczą nózki ??
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Reniu rozmnażaj, rozmnażaj.
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renatko ależ cudne fiołki i skrętniczki 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Renatko- czyżby to byl moja sadzonka Ma's melody girl? Już kwitnie u Ciebie? Bo moja w ogóle nie ma pączków...już jej zagroziłam, że jak nie zakwitnie...to ja sprzedam. Może groźba zadziała 
Cudnie Ci kwitną skrętniczki.. hoho...nowe odmiany i to aż 8. Ciekawe, jakie kolorki będą
Cudnie Ci kwitną skrętniczki.. hoho...nowe odmiany i to aż 8. Ciekawe, jakie kolorki będą
- Monik27
- 500p

- Od: 23 sty 2012, o 08:55
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Ranatko co to za skrętniczek rośnie obok Geronimo?
Zobacz moją Kahintę troche podobna do Geronimo,a może zdjęcia przekłamują kolor?
Fiołaski urocze i śliczne kwitnienia (Dumplin jest uroczy jego kwiaty wygladaja tak cieżko na tle tych delikatnych prawie niewidocznych łodyżek)
-
Abadon
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 11 mar 2012, o 15:25
Piękne masz te skrętniki ,szukam Andreika ,SASHENKA oraz Tango.Może posiadasz? Pozdrawiam.
- renatas

Karolino/karcias witaj w moim wątku
Skrętników jest o wieeeeeeeeeeeeele więcej...a ja coraz więcej odmian wpisuję na moją listę marzeń
tylko gdzie ja je pomieszczę?...
Spokojnie,Twoje sadzonki na pewno przetrwają Twoje małe doświadczenie-one są naprawdę łatwe w uprawie.
Bardziej bym się obawiała o to miejsce na parapetach
Zaglądaj ,zaglądaj....zaraz wrzucę więcej zdjęć.
Niunia
nie mogę ... to tajemnica,jeszcze się obrażą i nie wypuszczą...
Jolu
staram się ,staram
oksi,mis
justus
tak,to od Ciebie ta sadzonka Ma's melody girl
ja mojej wcale nie groziłam, a ma mnóstwo pączków!
Nowe skrętniczki?...cudne będą
...jak zakwitną.
Monik
Dzięki, ale ...bez przesady,są lepsi ....w sumie robię niewiele...może warunki im sprzyjają?
Basiu
obok Geromino był Bridie i Gina -aczkolwiek ekspert twierdzi,że ta moja Gina jest trochę zmutowana...ale i tak piękna
Tak,Geromino i Kahinta wydają się być podobne.
A kwiatki Dumplina są jak małe różyczki .
Abadon
witaj
, Mam Tango,pozostałych dwóch niestety nie posiadam.
To nie przypadek -wszystko się zgadzakarcias pisze:Wydaje mi się, że ostatnio zamawiałam u Ciebie sadzonkę fioletowego skrętnika na allegrooo (identycznego załatwili mi rodzice na chrupiąco ...) i fiołka golden rubies - ale mogę się mylić... chociaż zbieżność nicków i zdjęć jednocześnie byłaby dość podejrzana.
![]()
W każdym razie wpadłam podziwiać skrętniki, bo nawet nie wiedziałam, że istnieje ich aż tyle! Przepiękną masz tę kolekcję!![]()
fiołki też ślicznebiję pokłony - ja drżę na razie nad moimi sadzonkami i listeczkiem bo nie mam doświadczenia i mam wobec nich wieeelki respekt
Obawiam się, że jak się naoglądam to niedługo braknie mi parapetu na zrealizowanie mojej kosmicznej listy chciejstwa mam niestety tylko 1 do dyspozycji i to już mocno zajęty:D
Skrętników jest o wieeeeeeeeeeeeele więcej...a ja coraz więcej odmian wpisuję na moją listę marzeń
Spokojnie,Twoje sadzonki na pewno przetrwają Twoje małe doświadczenie-one są naprawdę łatwe w uprawie.
Bardziej bym się obawiała o to miejsce na parapetach
Zaglądaj ,zaglądaj....zaraz wrzucę więcej zdjęć.
Niunia
nie mogę ... to tajemnica,jeszcze się obrażą i nie wypuszczą...
Jolu
staram się ,staram
oksi,mis
justus
tak,to od Ciebie ta sadzonka Ma's melody girl
Nowe skrętniczki?...cudne będą
Monik
Dzięki, ale ...bez przesady,są lepsi ....w sumie robię niewiele...może warunki im sprzyjają?
Basiu
obok Geromino był Bridie i Gina -aczkolwiek ekspert twierdzi,że ta moja Gina jest trochę zmutowana...ale i tak piękna
Tak,Geromino i Kahinta wydają się być podobne.
A kwiatki Dumplina są jak małe różyczki .
Abadon
witaj
Pozdrawiam, Renata
Ha no z miejscem już krucho - bo w wielkiej misie na parapecie reanimuje się storczyk
Na moją listę dzięki Tobie wpisałam 2 pozycje (chciałabym wszystko naraz ale to są takie 2 które absolutnie muszę mieć!
) - skrętnik Tango i fiołek Dumplin!
Są po prostu przepiękne!
Ale chyba poczekam z bieganiem za nimi na jakąś reakcję ze strony biednego storczyka...
To czekam na więcej zdjęć - jak uzbieram kilometrową listę to zgłoszę się znowu do Ciebie
Wydaje mi się, że skrętnik którego mam od Ciebie ma już ma pączek!!
Chucham dmucham, chodzę koło niego na paluszkach i co chwilę oglądam, ale ten malutki zalążek koło listka coraz bardziej przypomina pączek
nie wierzę, że tak szybko!
Na moją listę dzięki Tobie wpisałam 2 pozycje (chciałabym wszystko naraz ale to są takie 2 które absolutnie muszę mieć!
Są po prostu przepiękne!
Ale chyba poczekam z bieganiem za nimi na jakąś reakcję ze strony biednego storczyka...
To czekam na więcej zdjęć - jak uzbieram kilometrową listę to zgłoszę się znowu do Ciebie
Wydaje mi się, że skrętnik którego mam od Ciebie ma już ma pączek!!
pozdrawiam
Karolina
Karolina
- renatas

A oto odpowiedź na pytanie Basi/fiskomp
.
Kwitnie mi skrętnik ANNA oraz zakwitła pierwszym kwiatem mała sadzonka Anny
Teraz widać wyraźnie tę różnicę w wielkości kwiatów.Pierwsze kwiaty są zdecydowanie mniejsze

Basiu,wtedy-nie,ale teraz wiem na pewno,że masz racjęfiskomp pisze:Reniu
Skrętnik Anna przepiękny, pierwsze kwitnienie jest zawsze niespodzianką, podobno pierwsze kwiaty są trochę mniejsze od następnych, zaoberwowałaś to zjawisko?
Kwitnie mi skrętnik ANNA oraz zakwitła pierwszym kwiatem mała sadzonka Anny
Teraz widać wyraźnie tę różnicę w wielkości kwiatów.Pierwsze kwiaty są zdecydowanie mniejsze

Pozdrawiam, Renata
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renatko ale cuda
Na tym pierwszym zdjeciu na dole po lewej jaki to skretnik? Cudo
Na tym pierwszym zdjeciu na dole po lewej jaki to skretnik? Cudo