Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Tydzień bez forum :? Myślami jednak nie sposób tu nie bywać. I jeżeli cokolwiek robiłam w ogrodzie, to zastanawiałam się,co też wy teraz robicie :) Robiłam mało,odwiedzałam dochtorów raczej,ale i pogoda nie nastrajała do prac ogrodowych ;:131 Biedne cebulowe nie mogą pokazać w pełni swego piękna ;:174 Witam wszystkich bardzo ciepło w ten pokręcony dzień;śnieg,deszcz i słońce a wszystko okraszone wiatrem :evil: akl62,leśne maliny słodziutkie,ale nie można się zatracić do końca w smakowaniu,bo często są "nadziewane" mięskiem ;:202
Ewo,szacun za skalę wartości ;:180 I jak to mądrze powiedziałaś ;:108 "Wartość pracy przerasta wartość prac" ;:333 Ale czy jedno nie mogłoby iść w parze z drugim? :;230 akl62,te ostrzeżenia przy droższych nabytkach jak najbardziej uzasadnione :wink: Stosujesz u siebie? :wink:
Stokrotko77 bardzo miło mi gościć Cię ;:196 Zapraszam serdecznie częściej .Grażynko,ja na wszelki wypadek swoją posadziłam w miejscu,w którym na pewno nie będę mieć jej za złe,że się troszkę przemieści,ale,jak zauważyła Bernadetka,różnie to bywa ;:131 Podobno niektórym na potęgę rozsiewają się sasanki,a ja co roku kupuję i nic ;:174 Tak to bywa :?
Ewo w,teraz to Twoja już pewnie w ogrodzie na miejscu stałym? :)
Jolu,nie cięłam jeszcze bukszpanów,nowe przyrosty dopiero zamierzam.A tak w ogóle to muszę przypomnieć sobie,jak to fachowo powinno wyglądać. Ave,znalazłaś? :uszy Marto,witaj i zaglądaj ;:173 Masz swój wątek?Romciu,no właśnie.Aż się prosi to miejsce o uzupełnienie,ale czym ;:218
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Zakwitła mi Palczycha,jak widać wylądowała na schodach i w domu miejsca już mieć nie będzie z wiadomych powodów :;230 Ale czy ten kwitnący ogon nie powinien stać,jestem trochę zawiedziona ;:131 Może z wiekiem będzie okazalsza,bo spodziewałam się większego kwiatka :roll:
Obrazek
Cesarska korona wyskoczyła dobrze ,ale w miejscu,gdzie były najmniejsze cebule a gdzie reszta? :cry: Czy Wasze już wszystkie wyszły?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Palczycha rewelacyjna, a cesarskie korony imponujące. Mnie z pięciu wzeszły tylko 3 i mają zaledwie do 10 cm wyskości. Zapraszam do mnie, ostatnio wstawiłam ich fotkę. Moje korony są mizerniutkie :(
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Kto raz zaprosił niecierpka do ogrodu,ten ma takie widoki.Nie ma co panikować jednak,wystarczy dziennie wyrwać ze...150000 :;230

Obrazek
Obrazek
Zatrzymany przez pogodę orszak Pani Wiosny ;:222
Stokrotko z przyjemnością zajrzę .I tak miałam w planie :)
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p

Post »

Ja i tulipany mam jeszcze w powijakach. Jednak trochę bardziej na południe i wiosna leniwa. Teraz zresztą, jak posypało śniegiem, to znowu się wszystko odwlecze. :(
A tulipanek śliczniutki :D
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie,pogoda spowalnia :( Obrazek

Obrazek
W moim zamyśle pas przed kamieniami miał kipieć wiosną od kolorów.No nie do końca w tym roku tak jest.Przy słonecznej pogodzie jest bardziej kwitnąco.
Obrazek
Nadrabiają domowe.Przestawiłam go w bardziej eksponowane miejsce,mam nadzieję,że nie zrzuci kwiatów.Podobno tak reagują ;:131 Obrazek
Nowo posadzone róże super ruszają(na razie) Obrazek
Zachwycam się różnorodnością kolorów iglaków.Muszę ubogacić ogród,tylko na ile funduszy starczy w tym roku :roll:
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :D Zapowiadali deszczowy dzień, a tu słoneczko zachęciło roślinki do większej aktywności.Na odzew nie musiało długo czekać ;:oj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mirko twoje tulipanki już takie rozkwitnięte.
U mnie dopiero zaczerwieniły się pąki. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie słońce nie pokazało się nawet na minutę, tylko śnieg i wiatr :evil: Siedzę w domu i marudzę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Magnolia z tych niezawodnych,warto by poszukać jej krewniaczkę jakąś :roll:

Obrazek
Cesarskie korony na południowej ścianie idą jak burza.Niestety,tu posadziłam najmniejsze cebule,reszta dostała inne miejsca i już dzisiaj znalazłam całe gniazdo zgniłych cebul.Pewnie przemarzły w bezśnieżną zimę :(

Obrazek
Pączki,które rozwijać się będą lada moment,tylko adoracji słoneczka im trzeba ;:108
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p

Post »

U mnie też dziś było słonecznie. Jednak na tulipanki muszę poczekać. U Ciebie pięknie zakwitły ;:138. A magnolia na podobnym etapie, u mnie za chwilkę zrzuci czapeczki :D. I korony masz okazałe, moje nadal dużo mniejsze.
Pozdrawiam Stokrotka
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj,dziewczyny,to bardzo Wam współczuję ;:131 Dużo pracuję ostatnio,więc nie mogę wiele zrobić,ale dzisiaj choć godzinkę musiałam pogrzebać.Aż szkoda wychodzić z ogrodu,jeszcze to by zrobić,jeszcze tu wypielić ;:223 Ach,żeby te dni powyciągać ;:7

-- 4 kwi 2012, o 22:04 --

Stokrotko,to pewnie coś zrobiłaś.Wyruszam na Wasze włości,muszę pooglądać wiosnę u Was :uszy
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jakie piękne tulipany Ci zakwitły! ;:138 Moje jeszcze w ciasnych pąkach.
A korony cesarskie to rzeczywiście masz niesamowite! Myślałam, ze moje są już duże,
ale przy twoich to mikrusy :;230
U mnie było dziś tak ciepło, że pracowałam w bluzeczce z krótkim rękawkiem. Żeby już tak zostało ...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Miriam :wit
Piękna wiosenka u Ciebie ;:138 Różyczki wypuszczają listki, a carskie korony szaleją :tan
Będę je podziwiać u Ciebie, u siebie nie posadziłam ;:218 ;:145
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Czasu kochana zawsze nam mało ma ogród, jakoś mi też ciężko wszystko ogarnąć, a pielić już muszę, bo trawsko się wrasta i wybija wszędzie. Za to u ciebie cudna wiosna ! Te korony cesarskie rosną jak szalone, wspaniale :) Te różyczki widać,że ładnie się rozrosną. Ach wiosna ;:3
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”