Przyjechały kolejne róże
Róże, róże, róże... - Asia - 2011
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże, róże, róże... - Asia - 2011
Majeczko u Sipa jej nie ma. A u tych drugich Czechów... chyba, że będą zbiorowe zakupy, na własną rękę bałabym się ściągać coś z zagranicy, poza tym większe koszta. Myślisz, że lepiej u Czechów? No tak, Schulteis ostatnio podpadł. Ale od Schmida krzewy było ok. To taka powierzchowna ocena.
Przyjechały kolejne róże
Teraz, o 19.55 myślałam, że listonosze już nie pracują, a tu taka niespodziana na sam wieczór. Idę rozpakować.
Przyjechały kolejne róże
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czekam na relacje co przyjechało. 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
O kolejne różyczki do podziwiania przyjechały, ależ będzie co podziwiać i w czym się 
Mme Triffle podobna do Maréchal Niel i można ją dostać u Hany V. oraz u Sipa 
- camellia

Majeczko i Majeczko - oto nowe różyczki, przyjechały od Ewy - dziękuję
Jak widać świetnie zapakowane, wilgotne
. Do tego dołączona "instrukcja obsługi" róż.

Gartenträume

Alchymist

Flammentanz

Tak bym chciała zobaczyć chociaż pojedyńczy kwiatek Alchymista i Flam. Ta ostatnia już rusza więc może jeszcze zdąży coś wydać
Jowito Mme Triffle też bardzo piękna, mi bardziej przypomina Gloire de Dijon - kolejną piękność. Ja się chyba jednak muszę ograniczyć do MN, tak naprawdę to nie są róże dla mojego klimatu, ale dla tej jednej zwariowałam
Jak widać okres przedświąteczny zapowiada się u mnie różanie - będę sadzić, może zacznę rozgarniać kopczyki. Z cięciem trzeba jeszcze będzie poczekać, w Warszawie jeszcze forsycje nie rozkwitły a co dopiero u mnie. W święta mogą być jeszcze przymrozki.

Gartenträume

Alchymist

Flammentanz

Tak bym chciała zobaczyć chociaż pojedyńczy kwiatek Alchymista i Flam. Ta ostatnia już rusza więc może jeszcze zdąży coś wydać
Jowito Mme Triffle też bardzo piękna, mi bardziej przypomina Gloire de Dijon - kolejną piękność. Ja się chyba jednak muszę ograniczyć do MN, tak naprawdę to nie są róże dla mojego klimatu, ale dla tej jednej zwariowałam
Jak widać okres przedświąteczny zapowiada się u mnie różanie - będę sadzić, może zacznę rozgarniać kopczyki. Z cięciem trzeba jeszcze będzie poczekać, w Warszawie jeszcze forsycje nie rozkwitły a co dopiero u mnie. W święta mogą być jeszcze przymrozki.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Asiu, ładne korzonki ma Gartenträume. Mam ta różę, podobno ślicznie pachnie.
W W-wie +14 C i cieplutko, gdzie tam do mrozów..... może na święta będzie ciepło.
W W-wie +14 C i cieplutko, gdzie tam do mrozów..... może na święta będzie ciepło.
- camellia

Majeczko bardzo mi się podoba ze zdjęć kwiat Gartenträume. O tym, że pachnie dowiedziałam się dopiero po złożeniu zamówienia - to jeszcze lepiej
W sobotę ma być u nas w nocy 0 stopni, nie wiem jak dalej ale trzeba się spodziewać przymrozków, jeszcze mogą wrócić.
Tymczasem dziś przyjechała kolejna różyczka - Virdiflora. Taka zielona ciekawostka.

Powoli zbliżam się do końca różanych dostaw.
W sobotę ma być u nas w nocy 0 stopni, nie wiem jak dalej ale trzeba się spodziewać przymrozków, jeszcze mogą wrócić.
Tymczasem dziś przyjechała kolejna różyczka - Virdiflora. Taka zielona ciekawostka.

Powoli zbliżam się do końca różanych dostaw.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gartentraume pachnie owocowo - piękny kwiat i duży - niestety nie radzi sobie z naszymi zimami. Od dwóch lat u mnie przemarza do kopczyka.
- camellia

Czyli mogę posadzić ją w rabatówkach
Właściwie wszystkie róże Tantau czy Kordesa u mnie przemarzają do kopczyka lub trochę wyżej , lepiej poradziła sobie tylko Orange Triumph - taka starsza już odmiana.
Właściwie wszystkie róże Tantau czy Kordesa u mnie przemarzają do kopczyka lub trochę wyżej , lepiej poradziła sobie tylko Orange Triumph - taka starsza już odmiana.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu - u AniJ miała do 200 cm wysokości, u mnie może 100 cm. Za to była szeroka.
Piano mi też podmarzło w tym roku tylko Ascot całe 180 cm zielone.
Piano mi też podmarzło w tym roku tylko Ascot całe 180 cm zielone.
- camellia

Mam dla Gartenträume taką miejscówkę, gdzie będzie mogła rosnąć jak jej się podoba.
Piano i Ascot miałam dodatkowo okryte, chyba mają trochę więcej zielonego ale też podmarzły. Nie wiem jak teraz wyglądają, jutro jadę do domu i wszystkie obejrzę.
Piano i Ascot miałam dodatkowo okryte, chyba mają trochę więcej zielonego ale też podmarzły. Nie wiem jak teraz wyglądają, jutro jadę do domu i wszystkie obejrzę.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Asiu ale śliczne te różyczki od Ewy, takie wypasione ja też dostałam od Ewci.
Z tym wymarzaniem do kopczyków pnących róż to obłęd, tak by się chciało mieć takiego ślicznego potwora a tu nie da rady.
Z tym wymarzaniem do kopczyków pnących róż to obłęd, tak by się chciało mieć takiego ślicznego potwora a tu nie da rady.
- camellia

Majeczko właśnie dlatego postanowiłam zaopatrzyć się trochę w Geschwindy i inne podobne np. Aurelia Liffa, Geschwinds Orden, Baltimore Belle, Himmelsauge - wszystkie 4b, choć nie zdziwiłabym się jakby i one mi pomarzły. Alchymist też ma strefę 4b na helpie a czytałam na forum, że przemarza. Nawet mój był cięty na granicy przemarznięcia. Ale ma fantastyczne kwiaty, nie mogłam go nie mieć. Będzie trzeba go okrywać, tak samo jak Flammen.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja do takich wątków jak twój to w ogóle nie powinnam zaglądać.
Po kilku stronach mózg zaczyna mi się lasować......
A nowego zeszytu chciejstw już w tym roku nie będę zakładać.
Choćby nie wiem co.....
Po kilku stronach mózg zaczyna mi się lasować......
A nowego zeszytu chciejstw już w tym roku nie będę zakładać.
Choćby nie wiem co.....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- camellia

Grażynko mój wątek to... pikuś
zajrzyj do innych.
A rok jeszcze długi i myślę, że do tego czasu zeszyt chciejstw powstanie... i dobrze
Bo co lepiej poprawia nastrój jak nie nowe zakupy ogrodowe? I ta myśl - co to będzie jak zakwitną 
A rok jeszcze długi i myślę, że do tego czasu zeszyt chciejstw powstanie... i dobrze