Badylki tawuły które ścięłam wczesną wiosną puściły juz korzonki.
Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
Agatko, a co pikujesz? ja pikowałam pomidorki miniturki i sałatę ozdobną. I lobelię ale to chyba porażka - zrobiłam kępkami tak jak mi pokazywałaś ale nie rośnie. No tyle że nie umiera
Czy bazylię też powinnam pikować? bo wyrosła na 1 cm i jakby przestała dalej rosnąć?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pogoda przygnębiająca
Mam ochotę zapaść w sen zimowy.
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Aguniu, mnie też nic się nie chce, Franek zasmarkany daje czadu
,; wiesz co, może się umówimy jakoś jakbyście później wracali z S. w święta to mam dobra od metra i mogę Ci dać siewek 
Jolu, popikowane pomidorki Koralik, dalie pomponowe i mieszanka półpełnych i pojedynczych, czekają: szałwia szkarłatna, mikołajek płaskoogonkowy, gailardia (chyba jednoroczna, informacja z obrazka i opisu sprzeczne), tytoń, kleoma. Gaura i chmiel japoński do przesadzenia w większe doniczki
. Wszystkiego oprócz chmielu mam nadmiar
.
Bazylię popikuj, po uszkodzeniu wierzchołków korzeni powinna ruszyć.
Ewuniu, u nas teraz pogoda jak marzenie, oby jak najdłużej
Jolu, popikowane pomidorki Koralik, dalie pomponowe i mieszanka półpełnych i pojedynczych, czekają: szałwia szkarłatna, mikołajek płaskoogonkowy, gailardia (chyba jednoroczna, informacja z obrazka i opisu sprzeczne), tytoń, kleoma. Gaura i chmiel japoński do przesadzenia w większe doniczki
Bazylię popikuj, po uszkodzeniu wierzchołków korzeni powinna ruszyć.
Ewuniu, u nas teraz pogoda jak marzenie, oby jak najdłużej
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Francesca, zazdroszczę pogody
U mnie dzisiaj deszczowo i zimno...brrr
Widzę, że wysiewy i pikowanie u Ciebie pełną parą! będziesz miała sporo sadzenia
Ja też posadzę pomidorki, ale raczej z sadzonek, wolnych parapetów tymczasowo brak
U mnie dzisiaj deszczowo i zimno...brrr
Widzę, że wysiewy i pikowanie u Ciebie pełną parą! będziesz miała sporo sadzenia
Ja też posadzę pomidorki, ale raczej z sadzonek, wolnych parapetów tymczasowo brak
Wpadłam się przywitać, na razie potem będę zgłębiać dokładnie
mój pies (suka własciwie) to wprawdzie nie ogar ani gończy ale tez tak sobie mówiłam jak skończył 3 lat, 4, 5, 6, .... teraz ma jedenaście i muszę stwierdzić, że zaczyna się statkować
więc i dla Was jest nadzieja
Jako psiara nie mogłam się powstrzymaćFrancesca pisze:
Jurku, pies (suka właściwie) (...)niedługo skończy cztery lata i chyba zaczyna się statkować![]()
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam słońce
Za oknem jeszcze biało po wczorajszych opadach, ale na pewno stopnieje. Posadzę dziś róże
Wysiałam sobie paprykę, pięknie wzeszła. Okazuje się, że niezwykle smakuje kotom
Pożarły liścienie na 7 siewkach
Nigdy nie obgryzały jeszcze roślin na parapetach, widocznie kwiatki nie są takie pyszne 
Wysiałam sobie paprykę, pięknie wzeszła. Okazuje się, że niezwykle smakuje kotom
- Francesca

Kasiu, trochę później jeszcze popadało, ale po południu i wieczorkiem pogoda była jak marzenie - ciepło i bezwietrznie. W ubiegłym roku nacięłam się na sadzonki - to nie była odmiana, którą zamierzałam kupić
- dlatego też w tym roku posiałam z nasion z pewnego źródła. Ja też nie mam parapetów - sadzonki stoją w dużej części na ikeowskich regałach przy oknach balkonowych na poddaszu
.
Kroma, nadzieja to wszystko co mi zostało, bo po tym wpisie, który zacytowałaś sadziłam byliny i okazało się, że suka nie może sama być na ogrodzie bo je namiętnie wykopuje
Ewuniu, kubki smakowe kotów są nieodgadnione
. W moim rodzinnym domu była smakoszka ogórków, podgryzała je na krzakach a zimą z upodobaniem jadła choćby obierki.
Ile jeszcze róż masz posadzić w tym roku, tak z grubsza?
Kroma, nadzieja to wszystko co mi zostało, bo po tym wpisie, który zacytowałaś sadziłam byliny i okazało się, że suka nie może sama być na ogrodzie bo je namiętnie wykopuje
Ewuniu, kubki smakowe kotów są nieodgadnione
Ile jeszcze róż masz posadzić w tym roku, tak z grubsza?
- Francesca

Może "kocia trawa" to kocimiętka?
Drodzy Odwiedzający, zupełnie jawnie i po cichu
, dziękuję wszystkim za bywanie w moim ogrodzie, za wszystkie miłe słowa i cenne rady i zapraszam do drugiej części moich ogrodowych zmagań
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53476

Drodzy Odwiedzający, zupełnie jawnie i po cichu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53476