Powrót na główną stronę Forum.

Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
Opryskiwacz
* Rejestracja    * Pomoc   * Wyszukiwarka    * Zaloguj 
   ::  Koronawirus - Licznik ::     ::  Koronawirus (bez Chin) ::    

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie  [ Posty: 757 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 55  
Autor Wiadomość
ewa2204
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 1 kwi 2012, o 23:49 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 1519
Skąd: Łódź

 0 szt.
jak tu pysznie, nie tylko będę zaglądać ale i co nieco robić mniam mniam

_________________
Ewa
Coś Wam opowiem


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
krzysztofkhn
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 2 kwi 2012, o 00:00 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 2037
Skąd: Łódź

 1 szt.
Fajne przepisy !

_________________
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.


Góra   
  Zobacz profil      
 
ElleBelle
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 2 kwi 2012, o 00:03 
Offline
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Avatar użytkownika
Postów: 7430
Skąd: Łódź

 0 szt.
No nareszcie ożyłaś bo zaglądałam kilka dni temu i nic się nie działo ale szacun dla Ciebie ;:138

_________________
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...


Góra   
  Zobacz profil      
 
RomciaW
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 2 kwi 2012, o 01:29 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 5461
Skąd: Łódź

 więcej niż 1 szt.
Ja jednak nadziewam skórę z kurczaka- odkrawam po ugotowaniu kilka plastrów i robię w galarecie i dużo zielonej pietruszki ;:138 Kasiu ja parzę 45min. ;:108 Przepraszam że się wcinam ;:180

_________________
POZDRAWIAM Romcia
Spis moich wątków. Działka Romy wśród jezior-wspomnienie lata cz.6


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
kasik 69
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 21:46 
Online
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3843
Skąd: lubelskie

 0 szt.
Iwcia zrób te śliwki,nie pożałujesz.
Ja upiekę sernik z brzoskwinią,placek z galaretką i babkę,nie będę się zbytnio wysilać.
A swojego chrzanu nikt nie robi :?: ,u mnie ci go dostatek,ale nie umiem go zrobić :oops: .

_________________
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
iwciach
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 21:54 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 1493
Skąd: Głogów

 więcej niż 1 szt.
Właśnie przed chwilą zamoczyłam śliwki :wink: . Trochę późno, ale 3 dni moczenia musi wystarczyć :wink: A ile wlewacie tej wódeczki? Bo ja wlałam tak 150 gram. Wystarczy?

_________________
Iwona
Moja wizytówka
Mój ogród


Góra   
  Zobacz profil      
 
kasik 69
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 21:57 
Online
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3843
Skąd: lubelskie

 0 szt.
3 dni wystarczą.Myślę,że wódeczki tyle ,żeby były zalane,a ja kupiłam pół kg śliwek,i wlałam prawie pół litra wódki,ale ona później do wypicia,po kieliszeczku,smak specyficzny.A pół kg. śliwek na 2 placki :wink:

_________________
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
iwciach
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 22:04 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 1493
Skąd: Głogów

 więcej niż 1 szt.
Kasiu, to 0,5 kg śliwek wykorzystujesz do 2 placków?

_________________
Iwona
Moja wizytówka
Mój ogród


Góra   
  Zobacz profil      
 
kasik 69
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 22:09 
Online
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3843
Skąd: lubelskie

 0 szt.
Tak,Aldonce wkradł się błąd,ale one śmiało mogą stać długo w tym alkoholu.
Właśni myślę co tu jeszcze zrobić na święta,na pewno tradycyjną sałatkę,galarcik drobiowy,no i domowy sos tatarski i ćwikła,a no i żurek.A czy ktoś robił białą kiełbasę pieczoną z cebulą,kusi mnie już od dawna,może macie sprawdzony przepis?

_________________
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
ElleBelle
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 22:32 
Offline
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Avatar użytkownika
Postów: 7430
Skąd: Łódź

 0 szt.
Tak ja robiłam ale jakoś mojej rodzince nie przypadło do gustu wolą jak kiełbaskę biało włożę do mieska piczonego pod koniec piczenia jest lepsza dla mnie też :heja

_________________
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...


Góra   
  Zobacz profil      
 
kasik 69
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 22:36 
Online
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3843
Skąd: lubelskie

 0 szt.
Elu tak jak ty nie robiłam,może spróbuję.Ale to mięsko robisz w piekarniku,czy na patelni? Jutro mam w planach upiec pasztet,może trochę wcześnie,ale u mnie czwartek,piątek to szał w pracy,pewnikiem 12 godzin będę jak nie dłużej,a nie mam zamiaru w święta paść na pysio.

_________________
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
RomciaW
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 22:43 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 5461
Skąd: Łódź

 więcej niż 1 szt.
Kasiu zawijaną w plastry boczku ,można też dodać żółty ser ;:138 Chrzanik proszę .......
korzeń chrzanu
łyżka masła
sok z małej cytryny
surowe żółtko
1/4 szkl. śmietany
szczypta soli
szczypta cukru
Korzeń ścieramy na drobnej tartce ,przekładamy do sita i przelewamy wrzątkiem .W niewielkim rondlu topimy łyżkę masła dokładamy starty chrzan ,dobrze mieszamy a potem rozprowadzamy śmietanę tak, aby powstał gęsty krem. gdy uzyskamy pożądaną konsystencję dodajemy sól, cukier ,sok z cytryny do smaku . Na koniec zaciągamy surowym żółtkiem .Pycha ;:138

_________________
POZDRAWIAM Romcia
Spis moich wątków. Działka Romy wśród jezior-wspomnienie lata cz.6


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
kasik 69
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 22:45 
Online
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3843
Skąd: lubelskie

 0 szt.
Romciu robiłam prawie tak samo,ale nie przelewałam wrzątkiem,i pewnie w tym tkwi sekret ;:196

_________________
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
RomciaW
 Tytuł: Re: Kuchnia Kaśki
PostNapisane: 3 kwi 2012, o 22:47 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 5461
Skąd: Łódź

 więcej niż 1 szt.
Tak- bo nie sinieje ;:108 Jest bielutki ;:138

_________________
POZDRAWIAM Romcia
Spis moich wątków. Działka Romy wśród jezior-wspomnienie lata cz.6


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w temacie           [ Posty: 757 ]  Idź do strony nr...        1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 55  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


    |    Kto przegląda ten dział ?

Przeglądają dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
| Polityka cookies. |  Polityka prywatności. |  * Witryna używa cookies.    Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *