Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Małgosiu, no nie mów, że różami Cię zaraziłam - ja skromny różany żuczek jestem :)
Żeby sadzenie się mogło odbyć, to muszę się jeszcze zgrać z chęciami M. - może zaproponuję mu zawczasu jakąś pyszną kolację :)
Lineto, dziękuję za wizytę i zapraszam Cię jak najczęściej... Szalenie mi miło, że Ci się u mnie spodobało... Z różami dopiero niedawno rozpoczęła się moja przygoda, chociaż uczuciem darzę je od dziecka... Upakowane kwiaty to jest to, co tygrysy lubią najbardziej :)
Franci, kochana jesteś naprawdę i nie dziwię się chwilom szału :D Adres znasz, daj tylko cynk że jedziesz ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już czekam na fotorelację ;:65
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agucha, ja też czekam na fotki nowych zdobyczy ;:138 Jak tylko przyjadą, to zabieraj się do focenia :D
Kurde...kiedy u mnie będzie tak zielono...równiutko i kwitnąco... ehhh... brawo pracowita ogrodniczko, będzie u Ciebie w tym sezonie bajecznie ;:138 :tan
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Nutka81 pisze:...kiedy u mnie będzie tak zielono...równiutko i kwitnąco... ehhh...

prawda, też tak wzdycham ;:196
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Z niecierpliwością czekam na fotki. ;:108 Ja dzisiaj przy okazji przedświątecznych zakupów kupiłam dwie róże.Do tej pory jakoś broniłam się przed nimi bo to podobno za dużo zachodu ;:202 Jednak od dziś pewnie to się zacznie powoli zmieniać :D Kupiłam róże rabatowe Fashion i Kristall.Jako ekspert różany powiedz mi czy to dobre zakupy ;:88
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu nie ma Cię na Forum, więc myślę, że sadziłaś róże, a teraz obiecana kolacja z Mężem. :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Nasza Agunia to wyjatkowa pedantka w kazdym calu.Sądząc po porządku w ogrodzie w domku masz pewnie jak w pudełeczku wszystko wymuskane,wyglancowane.
Wstawiłam u siebie zdjęcie katalpy z nasion,o które prosiłas.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, ślę buziaki ;:196 i czekam co tym razem wsadziłaś do gruntu. :heja
x-ag-a
---

Post »

Majeczko, i ja ślę buziaki - ukojenia potrzebuję... Bryła korzeniowa miłorzębu była ogromna, oby się przyjął bez problemu... Dostał dobrej ziemi, wodę, niedługo podsypię go nawozem... Przepiękne, ogromne drzewko!
Tajeczko, witaj kochana... wszystkie zaplanowane róże na ten sezon posadziłam wcześniej (chyba :D), teraz sadziliśmy miłorząb... Kto nam zrobi kolację? Chyba dziecię :)
Małgosiu, zawstydzasz mnie, naprawdę... Dziękuję za miłe słowa... Zaraz lecę zobaczyć catalpę :)
Aniu, witaj - proszę, nie nazywaj mnie różanym ekspertem, bo naprawdę nim nie jestem... Z tego, co wiem, róża Kristall jest przepiękna i warta posiadania - kupiła je ostatnio Jule, zapytaj ją o zdanie na jej temat, na pewno zgłębiła jej wymagania i zdrowotność :)
Ewa, Nutka, proszę - Wasze słowa są naprawdę na wyrost :oops:
Aga, zdjęcia są, ale...

... będziecie nimi zawiedzeni, ponieważ drzewka przywieźli nam późno i nie miałam czasu na fotografowanie - chcieliśmy koniecznie posadzić największe i najcięższe drzewo, czyli miłorząb... Jego zdjęcie będzie jutro...

Obrazek
od lewej klon Red Sunset, w środku wiąz Camperdownii i z prawej cyprys nutkajski...

Obrazek
kwiatuszki na wiązie

Obrazek
... i na klonie

Jestem zmęczona...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cyprysik piękny :D Chodzi za mną jakieś pendulowate cudo, tylko róże zawsze wyprzedzają inne pragnienia :roll: Posadziłam 5 z R., przyszły dzisiaj.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

No wcale się nie dziwię że jesteś zmęczona. Drzewa wielgaśne ;:oj nutkajski to pewnie niedługo mojego dogoni choć mój taki dawno temu sadziłam. ;:173
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu ja za Tobą nie nadążam. :)
Jak Ty się wyrabiasz z tym wszystkim. Cudne drzewka kupiliście, mają piękne, nie banalne kwiaty. ;:138
Odpoczywaj Kochana i już trochę przystopuj z pracami. ;:196 :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

O ten Twoj klonik, to takie porzadne drzewo bedzie ;:108 myslalam, ze moj duzy ale ten jeszcze wiekszy rosnie - poogladalam sobie, bo lubie kloniki - ladniusi bedzie.
A zdechlaka nutkajskiego u Gosi ostatnio podziwialam i za mna tez jak za Ewcia takie chodza. Piekne takie, jakby zaraz mialy kopnac w kalendarz ;:167 obwiesi sie to-to i udaje zdechlego :;230
x-ag-a
---

Post »

Dziewuszki, te drzewka na razie nie wyglądają - wiecie, bez liści to jak drapaki...
Klon sięga do podbitki, ale szczupak z niego... Wiąz trzeba ładnie przyciąć, żeby się zagęścił... Nutkajskiego zdechlaka musimy koniecznie jutro posadzić, bo z gruntu był kopany... Na szczęście miłorząb posadzony...
Dostałam ochrzan od M., że za dużo gadam, a kolacji jak nie było tak nie ma :lol:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

oj tam, oj tam, żadne drzewo bez lisci dobrze nie wyglada - no moze oprocz wierzby mandzurskiej, bo ta bez lisci chyba lepiej wyglada niz z liscmi :wink: Ale spoko, nam wyobraznia dziala i juz widzimy, takie piekne, wielkie, lisciaste 8-)
ps Agus powiedz M. ze za kolacje mozna jeszcze jednego chabazia kupic :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”