Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski
Ale ofertę mają na ten rok ciekawą jak nigdy
znów zrobię listę koleżance
, konewka super
. Doniczki zawieszane widziała w nanu nana tylko ,że kolorowe żółte i pomarańczowe . Ja uwiellbiam ich świeczki , świeczniki itp na to wydaje najwięcej
. Gdybym ja miała godzinę drogi 
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Aguniu, muszę obejrzeć to, co ma Almi Decor, mam w razie czego komu zlecić zakup, ktoś z rodzinki mieszka bliziutko Arkadii
Edytko, pogadam z M. i pewnie coś wybierzemy, oczywiście mówię o mebelkach, a potem Agatka w minivana z dużym bagażnikiem i na zakupy
Cud się stał normalnie - przez jakiś czas była normalna pogoda i udało mi się posadzić wszystko, co miałam do posadzenia, uff
Pierwsza forsycja mi się rozwija
Tylko sekator nowy muszę kupić
, podejrzewam, że któryś z chłopców wypróbowywał jego działanie na czymś twardym, bo kiedy cięłam powojniki i hortensje był ok
.
Edytko, pogadam z M. i pewnie coś wybierzemy, oczywiście mówię o mebelkach, a potem Agatka w minivana z dużym bagażnikiem i na zakupy
Cud się stał normalnie - przez jakiś czas była normalna pogoda i udało mi się posadzić wszystko, co miałam do posadzenia, uff
Pierwsza forsycja mi się rozwija
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Agata, konewka super! I ja pobuszuję coś tak czuję po Ikei
Czy to znaczy ,że clemki też już posadzone? Ja ciągle nie wiem co z moimi zrobić, w nocy ma być -2. W ciągu dnia wystawiam je na dwór i ciągle boję się czy je wysadzić czy nie
Czy to znaczy ,że clemki też już posadzone? Ja ciągle nie wiem co z moimi zrobić, w nocy ma być -2. W ciągu dnia wystawiam je na dwór i ciągle boję się czy je wysadzić czy nie
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Cześć,
uprzejmie donoszę, ze przylaszczki najzwyklejsze kupowałam rok temu u Łapińskiego
jakoś nawet niezbyt drogo....
uprzejmie donoszę, ze przylaszczki najzwyklejsze kupowałam rok temu u Łapińskiego
Pozdrawiam
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Biało od wczoraj
Dobrze, że swoich powojników nie posadziłam, bo i lekki przymrozek się pojawił.
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Agatko ja moje clemki też już posadziłam , ale dla bezpieczeństwa nałożyłam worki z agrowłókniny 
Francesca, czy Twoje bocianki już przyleciały?
- Francesca

Witam gości
Kasiu, klemek nie posadzony; posadziłam to co miałam w planach
, a jego raczej trzeba będzie najpierw zahartować
Justynko, no właśnie do Łapińskiego się wybieram w tym celu, ma je w aktualnym cenniku; jakoś nigdy tam nie zajechałam choć przez KS przejeżdżam często (w sumie przejeżdżałam zanim zaczęli remont, teraz do SokP jeżdżę przez Kałuszyn
)
Ewo, u nas też rano było biało
Edytko, ale Szczecin to trochę inna strefa klimatyczna niż Mazowsze niestety, na pewno klemkom nic nie będzie w ubranku z agro
Linetko, do wczoraj nie
. Jak przylecą (w sumie przyleci bo najpierw zjawia się samiec) to zaraz dam znać 
Kasiu, klemek nie posadzony; posadziłam to co miałam w planach
Justynko, no właśnie do Łapińskiego się wybieram w tym celu, ma je w aktualnym cenniku; jakoś nigdy tam nie zajechałam choć przez KS przejeżdżam często (w sumie przejeżdżałam zanim zaczęli remont, teraz do SokP jeżdżę przez Kałuszyn
Ewo, u nas też rano było biało
Edytko, ale Szczecin to trochę inna strefa klimatyczna niż Mazowsze niestety, na pewno klemkom nic nie będzie w ubranku z agro
Linetko, do wczoraj nie
O, dziękuję. 
Pytam, bo czekam niecierpliwie, aż pojawi się pierwszy bociek w gnieździe w Przygodzicach. Nie wiem, czy znasz to przygodzickie bocianie gniazdo, z którego jest transmisja non stop w Internecie? No i już doczekać się nie mogę, zwłaszcza że w zeszłym roku przyleciały 31 marca. Jeśli nasza bieżąca pogoda je powstrzymuje, to pewnie przylot pierwszego z nich będzie dobrą wróżbą - że wreszcie koniec przenikliwych chłodów.
Pytam, bo czekam niecierpliwie, aż pojawi się pierwszy bociek w gnieździe w Przygodzicach. Nie wiem, czy znasz to przygodzickie bocianie gniazdo, z którego jest transmisja non stop w Internecie? No i już doczekać się nie mogę, zwłaszcza że w zeszłym roku przyleciały 31 marca. Jeśli nasza bieżąca pogoda je powstrzymuje, to pewnie przylot pierwszego z nich będzie dobrą wróżbą - że wreszcie koniec przenikliwych chłodów.
- Francesca

Gniazdo z Przygodzic znam, czasami tam zaglądałam
.
Co do dobrej pogody kiedy przylecą bociany - wprowadziliśmy się kilka lat temu pod koniec marca (w Wielkim Tygodniu z poniedziałku na wtorek
) a w Wielki Piątek przyleciał bocian; pogoda podczas Świąt była całkiem całkiem, a potem z wtorku na środę dowaliło tyle śniegu, ze krajobraz na kilka dni zrobił się całkiem zimowy.
Ale wtedy ogrodu nie było, to się tak nie martwiłam 
Co do dobrej pogody kiedy przylecą bociany - wprowadziliśmy się kilka lat temu pod koniec marca (w Wielkim Tygodniu z poniedziałku na wtorek
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj, też czekam na Twoje boćki, bo tego akurat u mnie nie ma w pobliżu
Kręcą się tylko ale gniazd nie widziałam. Za to żurawie są od tygodnia bardzo natarczywe, zagłuszają nawet tv 
O, Francesca, jak mi przykro, że nie mogę jednak zaufać instynktowi mądrych ptaków...
Ale, tak czy inaczej, strasznie się już stęskniłam za bocianami.
Ale, tak czy inaczej, strasznie się już stęskniłam za bocianami.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Ale fajnie, że masz bocianki
Podobno tam gdzie one, to i szczęście 
- Francesca

Linetko, tez się za nimi stęskniłam
.
Madziu, to gniazdo nie jest na naszej posesji, tylko kilkadziesiąt metrów dalej, u sąsiadów. I nawet się cieszę, bo sprzątania po takich bocianach jest niemało
.
Pewnie gdybyśmy chcieli to moglibyśmy mieć bociany. Pewni ludzie niedaleko postawili na granicy działki specjalny słup z platformą, następnej wiosny już było gniazdo
. Nam wystarczy sprzątanie po psie
.
Doszły przeoczone wcześniej przez pana Marka dwie rośliny - ekstra
Znowu mam trochę sadzenia dzisiaj
. Ponadto męczę się z pikowaniem tego, co posiałam kilka tygodni temu
.
Madziu, to gniazdo nie jest na naszej posesji, tylko kilkadziesiąt metrów dalej, u sąsiadów. I nawet się cieszę, bo sprzątania po takich bocianach jest niemało
Pewnie gdybyśmy chcieli to moglibyśmy mieć bociany. Pewni ludzie niedaleko postawili na granicy działki specjalny słup z platformą, następnej wiosny już było gniazdo
Doszły przeoczone wcześniej przez pana Marka dwie rośliny - ekstra
Franci, zazdroszczę pozytywnie sukcesów w siewkach... Ja chyba dzisiaj z całej kuwetki wyjmę max 10 roślinek i przesadzę do doniczek, wzamian wysiewając niezmodowane aksamitki (chyba niezmordowane, bo dotychczas siałam wprost do gruntu, więc tym razem mogę je uśmiercić). Nic mi się nie chce, a tu drzewa jeszcze trzeba posadzić
Nic to, udanego dnia i zdrowia dla Frania!
Nic to, udanego dnia i zdrowia dla Frania!