Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Kasiu pytasz o tulipanki, a ja jeszcze czekam na krokusy :lol:
To niesamowite, jaką piękną i kolorową masz wiosnę ;:oj Te hiacynty to naprawdę tegoroczne :shock:
Cudownie wyglądają w większej ilości. Chyba muszę pomyśleć o komasacji swoich, bo w tej chwili rosną w prawie każdej części ogrodu.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje tulipany to spryciarki-wcale nie pokazały się w styczniu, tylko dopiero teraz wychodzą :D
Powiem Ci tak, najladniej wyglądałaby jedna lub dwie odmiany róż, ale ja przez swoją pazerność posadziłabym cztery ;:oj Spytaj jeszcze Aguniadę i Jule, co o tym myślą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusia, Asia - dajmy im szansę i bądźmy dobrej myśli, może jeszcze tulipanki się rozbujają.. :uszy
Iwonko, hiacynty tegoroczne, to żaden photoshop ;:333 Mi też się podobają grupowe nasadzenia, cały ich urok widać wtedy ze zdwojoną mocą :lol:
Ewa, ja też mam dylemat, bo zbyt wiele odmian mi się podoba :;230 Ponieważ na rabatach przy ścieżce są róże drobnokwiatowe, białe i różowe - na pergoli widzę miejsce dla drobnokwiatowych ramblerów, najlepiej szybkorosnących..
Myślę o białym Bobbie James i różowej Excelsea albo Super Dorothy, które będą kwitły w kiściach. To ukłon w stronę M - jemu się takie podobają najbardziej.. ;:170
Oprócz tego Edenek, bo już tam jest..i co, zbyt pstrokato? Kilka powojników też musi być, zanim rozbujają się róże, żebym nie patrzyła tylko na łysą klatkę... :;230

Wszystkie Różanki proszę o pomoc ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kasiu, 2 tygodnie to, jak piszesz, szmat czasu i tulipanów będzie już dużo. A obecne masz naprawdę ładne. 'Giuseppe Verdi' - piękna odmiana :!: U mnie podobna i też muzyczna z nazwy - 'Johann Strauss' 8-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem, jak u Ciebie rośnie Eden, u mnie byłaby chyba rabatowa :wink: Dwie odmiany to chyba dość. Tylko wybierz powtarzające. Chyba :wink: Sama mam kilka raz kwitnących, ale ja szukam przede wszystkim takich, które przeżyją moje zimy.
To chyba Gloriadei miała Eden i Rosarium Uetersen? Wyjątkowo mi się podobały :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku, Strauss też fajny ;:108 Wahałam się przy wyborze odmiany, w końcu wzięłam Verdi i Stressa - są bardzo urokliwe i wcześnie kwitną :uszy
Ewa, u RU z Edenem to chyba sztandarowy duet u Ewy, Jej ulubiony i nasz też ;:180
U mnie RU już posadzone, przy parawanie ;:108 A Eden posadzony już koło ławki i docelowo - altany, natomiast poniżej jest Pomponella ;:173 Mam nadzieję, że miejsce spodoba się Edenowi, będzie od frontu - z tyłu koło brzozy chciałam Bobbiego, będzie tam miał dużo miejsca, może nawet wejść na drzewo, bo ponoć wyrasta do 7 metrów ;:oj , a po drugiej stronie Excelsea dla kontrastu... Mam nadzieję, że to udany duet.. ;:224 Jutro będę konsultować z Ewą :tan
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj wiatr trochę mniejszy,ale szału nie ma, zimno... spędziłam chwilkę w ogrodzie po południu, ale szybko wróciłam do domku. Rozpaliłam w kominku i wygrzewam się teraz z kaweczką w dłoni, pochłonięta różanymi planami na altanę.. ;:224
Byłam dzisiaj na chwilkę u Ewy, pomogła mi dokonać wyboru ;:196
Będzie Bobbie James na dwóch filarach, a przy pozostałych Perennial Blue i Paul's Himalayan Musk, jeśli uda mi się je gdzieś jeszcze namierzyć... ;:224 Jeśli nie będą dostępne, to posadzę niższe, np. Rosarium Uetersen i poczekam z ramblerami do jesieni :uszy
Miłego wieczoru :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

No, no 500 sztuk to cała armia. ;:224 ;:oj

Moje też niektóre mają jeszcze króciutkie liście i pąki kwiatowe wewnątrz. :wink:
Kiedyś na innym forum, pewna dziewczyna, Polka z Kaliforni pokazywała, jak jej tam rosły tulipany.
Kwiaty miały już rozwinięte przy samej ziemi i dopiero z czasem wyciągały się łodygi z kwiatem i liście.
:wit
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasia,a wykopałaś tulipany w zeszłym roku i wsadzałaś na nowo cebulki we wrześniu?
Ja w pierwszym roku po posadzeniu miałam piękne duże tulipany ,nie wykopałam ich jednak i w zeszłym roku miałam nie dosyć ,że mniej ich to o połowę mniejsze ,a w tym roku wychodzą dosłownie pojedyńcze.
Czytałam , że tulipany powinno się w czerwcu wykopać ,wysuszyć cebule i na jesień wsadzić ponownie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno będzie wspaniale wyglądać taka zaróżowiona altanka :D Może jeszcze nie w tym roku, ale u Ciebie róże nie przemarzną i będą duże.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu.. oby chociaż połowa zakwitła to i tak będzie pięknie :uszy
Oluniu, część wykopywaam, część zostało, sporo dosadziłam..a problem dotyczy wszystkich..jakieś takie pokręcone.. ;:224 Wiem, że powinno się wykopywać w czerwcu, ale przy takiej ilości byłoby mi ciężko...tydzień urlopu na wykopywanie i tydzień na sadzenie :;230 Postanowiłam więc, że będę robić roszady do 2 lata i wykopywać je partiami
Ewa, dzięki ;:196 Mam nadzieję, że będą już ładnie rosły w tym roku, ale do optymalnego efektu pewnie potrzeba 3-4 lata..pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać ;:65 Ewa mówiła, że Bobbie rośnie nawet 3 metry rocznie ;:oj Mam nadzieję, że mu się u mnie spodoba, choć miejscówka koło żarłocznej brzozy, więc będę musiała go dokarmiać ;:108
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, że już za rok będzie widać, co trzeba :D Teraz się ukorzenią, a potem poszaleją.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu , gratuluje złotka ;:196 , dopiero zauważyłam :oops:
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36

Post »

Witam
Zdjęcia z tulipanami dodane 1 kwietnia, więc pewna byłam, ze to kawał na pryma aprylis, ale doczytałam Kasiu, doczytałam...
A swoją drogą bardzo ładna kompozycja wiosenna.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, gratuluje złotka ;:196
Widze jakieś nawe plany......zakup nowych róż.....
W którymś wątku czytałam o twojej pierwszej wizycie w R. ubawiłam się :;230
Miłego!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”