JPII na zdjęciach bywa aż śnieżnobiały z różową pręgą, mnie się udało zobaczyć brudnofioletową. Może ziemia mu nie odpowiada. Kwitnie faktycznie wysoko, przewiesza się przez pergolę.
Majka 411 - róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka 411 ? róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)
Ale mrozu nie było
JPII na zdjęciach bywa aż śnieżnobiały z różową pręgą, mnie się udało zobaczyć brudnofioletową. Może ziemia mu nie odpowiada. Kwitnie faktycznie wysoko, przewiesza się przez pergolę.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne. Od razu lepiej.
Musze sobie jeszcze kupić ASL i Chipka - baaaardzo mi się podobają.
Pirouette już mam.
Musze sobie jeszcze kupić ASL i Chipka - baaaardzo mi się podobają.
Pirouette już mam.
Pozdrawiam Ida
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Maju od razu cieplej jak zagląda się z rana do Ciebie
Concerto wow jakie piękne,ile kwiatów,jesteś zadowolona z niej?
Pogoda u mnie okropna i dziś w radiu mówili,że w święta ma być podobnie brrrrr...
Concerto wow jakie piękne,ile kwiatów,jesteś zadowolona z niej?
Pogoda u mnie okropna i dziś w radiu mówili,że w święta ma być podobnie brrrrr...
- majka411

Ania, Concerto miałam pierwszy sezon. Deszcz padający prawie przez trzy miesiące niszczył mi ją bardzo, ona chyba potrzebuje dużo słonka. Jestem zadowolona, ma piękne kolory, ta tutaj , to już przed samooczyszczeniem się.
Te święta zawsze mi się kojarzą z brzydka pogodą.
Pastellka

Lady Emma Hamilton

Golden Celebriation

A Shropshire Lad - moja ulubienica sezonu 2011

Te święta zawsze mi się kojarzą z brzydka pogodą.
Pastellka

Lady Emma Hamilton

Golden Celebriation

A Shropshire Lad - moja ulubienica sezonu 2011

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Majeczko wspaniałe damy prezentujesz....na cieszenie się nimi w realu musimy poczekać jeszcze ze 3 miesiące. Dobrze, że możemy na fotkach powspominać i cieszyć się nimi.....a kajety z chciejstwami puchną w szwach

- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Czytam ze bylas dzielna i posadzilas co tam lodowka zapodala
U mnie paskudnie ale przymrozki omijaja moja okolice i z tego trzeba sie cieszyc.
U mnie paskudnie ale przymrozki omijaja moja okolice i z tego trzeba sie cieszyc.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Majeczko, u mnie pojawiły się rozetki orlików. I co na nie spojrzę, to od razu myślę o tobie
To znaczy spoglądałam parę dni temu, bo w tej chwili nawet nosa nie chce mi się wystawić na dwór i powoli popadam w depresję 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Dzielna dziewczyno gratuluję opróżnienia lodówki, to się nazywa samozaparcie, żeby mnie się tak chciało.
Czekam na nowe powojniki ale na wielkokwiatowe jakoś nie mam ochoty choć mam aż dwa. Reszta to Viticella , bylinowe i botaniczne.
U mnie też orliki wyglądają na potęgę a ciągle mam nie przesadzone nowe siewki zeszłoroczne.
Czekam na nowe powojniki ale na wielkokwiatowe jakoś nie mam ochoty choć mam aż dwa. Reszta to Viticella , bylinowe i botaniczne.
U mnie też orliki wyglądają na potęgę a ciągle mam nie przesadzone nowe siewki zeszłoroczne.
Maju mój Papa Meilland zresztą jak i pozostałe Meilladki rośnie w donicy i maja już po dwa sezony ale tylko Papa jest marny.Powiedz Maju jak sprawuje Ci się Amber Queen jest na mojej liście i chciałam się coś więcej o nie dowiedzieć.
- majka411

Aga , to jeszcze tylko 2,5 miesiąca hi hi..hi Teraz musi wystarczyć to co było ?.
Jula, jak zaplanowałam, to zrobiłam. Tylko już mi się nie chciało przesadzać trzech wielkich krzaczków lawendy.
Jak ziemia mokra, to i ciążka. Zdążę jeszcze. U mnie też nie było mrozów. Wiatr wszystko przegonił.
Wandeczko, napisałam u Ciebie. Dawaj na dwór do ogrodu.
Popatrz jak przyroda sobie poczyna, a żadnej depresji nie będzie.
Majeczko, no wiesz , to Ty jesteś przykładem tytana pracy. Ja jestem tylko zdyscyplinowana.
Jestem ciekawa jak w przyszłym roku będą mi wyłazić na wiosnę z ziemi te kępki orlików.
Te kwiaty mam po raz pierwszy.
Danusiu może wysadź Papę z donicy. To może być przyczyna, że on słaby. Wiesz jakie ta róża ma korzenie.
Amber Queen, kwitnie ciągle, całe lato. Zawsze ociepla mi rabatkę różaną. Wiesz mnie nie przeszkadzają połączenia różowego i żółtego czy pomarańczowego. To jest samo w sobie piękne.
Róża ? rabatówka, ma kolce owszem sobie, kwitnie jak u mnie na zdjęciach widać raczej po kilka na pędzie. Kolor taki jak na fotkach, dość długo się utrzymują kwiaty. Również dość zdrowa, nie miałam z nimi kłopotu (mam 5 sztuk) Ładne liście, rosną mi na słońcu.
Ta Roza to medalistka, ma dużo nagród. Może o czymś zapomniałam, to pytaj.
Jula, jak zaplanowałam, to zrobiłam. Tylko już mi się nie chciało przesadzać trzech wielkich krzaczków lawendy.
Wandeczko, napisałam u Ciebie. Dawaj na dwór do ogrodu.
Majeczko, no wiesz , to Ty jesteś przykładem tytana pracy. Ja jestem tylko zdyscyplinowana.
Jestem ciekawa jak w przyszłym roku będą mi wyłazić na wiosnę z ziemi te kępki orlików.
Te kwiaty mam po raz pierwszy.
Danusiu może wysadź Papę z donicy. To może być przyczyna, że on słaby. Wiesz jakie ta róża ma korzenie.
Amber Queen, kwitnie ciągle, całe lato. Zawsze ociepla mi rabatkę różaną. Wiesz mnie nie przeszkadzają połączenia różowego i żółtego czy pomarańczowego. To jest samo w sobie piękne.
Róża ? rabatówka, ma kolce owszem sobie, kwitnie jak u mnie na zdjęciach widać raczej po kilka na pędzie. Kolor taki jak na fotkach, dość długo się utrzymują kwiaty. Również dość zdrowa, nie miałam z nimi kłopotu (mam 5 sztuk) Ładne liście, rosną mi na słońcu.
Ta Roza to medalistka, ma dużo nagród. Może o czymś zapomniałam, to pytaj.
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
ASL to Twoja ulubienica? Czym się wykazała? Bo moja wydała 2, może 3 kwiatki. jak długo ją masz?
- majka411

Asiu, tak? A Shropshire Lad, to moja ulubienica. Kupiłam chyba w czerwcu w donicy, po posadzeniu ruszyła bardzo i zaczęła kwitnąć. Praktycznie jak zaczęła to w październiku skończyła. Jak dla mnie, to ona ma piękne kwiaty.
Myślę, że ma tu znaczenie podkładka na której ta róża była szczepiona. Spotkałam się, że ta roża ma również inny kolor bardziej pomarańczowy. Też piękna. Ja
wszystkie angielki 

Myślę, że ma tu znaczenie podkładka na której ta róża była szczepiona. Spotkałam się, że ta roża ma również inny kolor bardziej pomarańczowy. Też piękna. Ja

-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko, super się czyta te Twoje informacje - takie konkrety, oparte na własnych doświadczeniach są dla mnie bardzo pouczające. Dzięki i proszę o jeszcze 
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Może faktycznie to podkładka zadecydowała. Twoja jest na multiflorze, ja się trochę obawiam multiflory, a właściwie to chlorozy liści.