Ogród Ewy - początki
Re: Ogród Ewy - początki
Tak Dorotko róbmy swoje jak śpiewał Młynarski
Zaraz pójdę przykryć moje nowo posadzone różyczki .Mają już młodziutkie listeczki,a ma być -3.Szkoda mi ich.Kupiłam na tę okazję agrowłókninę może pomoże 
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pod tym co napisałyście, podpisuję się obiema rekami.
Lubię ogród, kwiaty i pracę w ogrodzie.
To moja pasja i odskocznia. Na szczęście M rozumie i podziela. Pomaga, choć nie znosi przesadzania
Inni maja swoje zabawki... i ja to szanuję. Nie każdy jest stworzony do 'grzebania się w ziemi'
Lubię ogród, kwiaty i pracę w ogrodzie.
To moja pasja i odskocznia. Na szczęście M rozumie i podziela. Pomaga, choć nie znosi przesadzania
Inni maja swoje zabawki... i ja to szanuję. Nie każdy jest stworzony do 'grzebania się w ziemi'
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- gosiakmala
- 500p

- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Mój mąż tez uważa że jestem "zakręcona", ale mi pomaga, ogródek skopał, pookrywał krzaczki, przykrył truskawki, nawet podlewa mi ogródek. Wraca do domu i powiada: kochanie doceń męża...podlałem twój ogródek
.Nawet dał sie przekonać na dwa Clematski w Lidlu, cięzko ale poszło jakoś
.
A w pracy...też nie mam z kim pogadać, tak tylko pobieżnie, ale nie szczegółowo...dziwny jest ten świat!
A w pracy...też nie mam z kim pogadać, tak tylko pobieżnie, ale nie szczegółowo...dziwny jest ten świat!
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Justynko,Gosiu mamy wyrozumiałych i pomocnych M
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadłam z rewizytką. Ciekawie się zapowiada Twój ogród. Taki obszar do zagospodarowania. Będę wpadać jeśli pozwolisz, bo dużo się będzie działo. Pozdrawiam Jola
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
EWO.......jak to dobrze mieć ogród na wyciągniecie ręki....zapewne agrowłóknina już otula narażone różyczki, nie odczują marcowych zachwiań pogody....moje mogą narzekać, że im zimno.......
....może będzie lepiej......
....może będzie lepiej......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Jolu wpadaj często zapraszam
Na razie u mnie pusto. Postaram się jednak,aby od tego roku ogród ożył i wtedy dopiero będzie się coś działo
Krystynko różyczki okryłam, chociaż było ciężko.Wiało,że rąk agrowłókninę wyrywało.Może im ten powrót zimy nie zaszkodzi.Przyszła macocha w nocy i wszystko pod śniegiem
Krystynko różyczki okryłam, chociaż było ciężko.Wiało,że rąk agrowłókninę wyrywało.Może im ten powrót zimy nie zaszkodzi.Przyszła macocha w nocy i wszystko pod śniegiem
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie noc bezmroźna, spadło trochę śniegu, a teraz zdradziecko świeci słońce. Zdradziecko, bo w nocy ma być znów zimno, a tu takie złudzenie wiosny 
Ewuniu u mnie sypie śnieg wielkimi płatami i jest -1
Nasypało go już trochę. Ja martwię się o moje różyczki, innych kwiatów jeszcze nie posiadam
to mi różyczek szkoda.Moja choroba postępuje.Dawniej z domu ciężko mnie było wyciągnąć,a kto by mi kazał w ziemi grzebać,a teraz mogę robić na ogrodzie od świtu do nocy
,żebym jeszcze miała co wsadzać
Początkowo myślałam o ogrodzie rustykalnym,jednak po przemyśleniu będzie różanka z towarzystwem 
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ewa witaj w klubie , u mnie też biało , ale mam słoneczko i jest +
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Róże nie powinny ucierpieć przy takiej temperaturze. Swoje sadzone wiosną zawsze lekko obsypuję ziemią i o te w ogóle się nie martwię. Gorzej, że starszym rozgarnęłam kopce, ale mam nadzieję, że się już zahartowały.
Róże,które sadziłam wcześniej też by przetrwały,ale te od Ewuni posadzone w piątek miały już malutkie listeczki i o nie się boję.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Widzę jednak, że dzięki pogodzie wszyscy podnieceni nie spracowani . Śnieg wszędzie, ale temperatura różna u mnie chyba było najzimniej wieczorem -5.

Marysiu pamiętasz jak się mieszkało w mieście to pogoda nie odgrywała roli
Nawet w tamtym roku u mnie nie miała żadnego znaczenia.Natomiast teraz tylko prognozy i biadolenie ,że zimno
Oj ta nasza natura