Wiejski eksperyment Pat
Re: Wiejski eksperyment Pat
Zobacz Pati masz duży dom, to i gości Ci się na kawkę zwaliło

- aleksandra2323
- 500p

- Od: 28 cze 2008, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Siadam z kawą przy kompie, a tu... już cała gromadka. Grunt to dobre towarzystwo
i smaczna ( gorąca! ) kawa 
Cieszę się, że jesteś na forum. Myślałam, że po przeprowadzce wpadniesz po uszy w sprawy domy i nie będziesz miała czasu na pisanie. A Ty nawet fotorelacje nam fundujesz!
Cieszę się, że jesteś na forum. Myślałam, że po przeprowadzce wpadniesz po uszy w sprawy domy i nie będziesz miała czasu na pisanie. A Ty nawet fotorelacje nam fundujesz!
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to widzę, że się świetnie beze mnie bawicie
Ja tylko wpadłam z nowym dzbankiem kawy, bo nadal zimno i ponuro, żebyście nie zmarzły, a sama lecę nadal rozpakowywać. Wiadomość dnia: mamy w końcu lodówkę! Wystarczy wynieść się z cywilizacji, a człowiek zaczyna czerpać dziką radość z takich drobiazgów
PS: Ksiązka się pisze w mojej głowie od paru lat...napisze się, obiecuję, w końcu dom pracy twórczej już mam, a w nim nawet zaplanowane miejsce na gabinet
PS: Ksiązka się pisze w mojej głowie od paru lat...napisze się, obiecuję, w końcu dom pracy twórczej już mam, a w nim nawet zaplanowane miejsce na gabinet
-
Jo37
- 500p

- Od: 20 sty 2009, o 10:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świetnie się czyta Twój wątek .Zaglądam codziennie z ciekawością co znajdziesz u siebie.
Czujesz się chyba jak okrywca?
Czujesz się chyba jak okrywca?
Pozdrawiam , Joanna
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
dobra gospodyni, to i goście się pchają. oprócz gabinetu poprosimy o pokoje gościnne ;-). dobranoc pracusiu

- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Joanno, Edyto witam u siebie! Znowu zdjęć nie mam, może dziś się uda, ale priorytetem jest rozpakowanie pudeł w końcu, bo zaczynają mnie dopadać przeczucia, że może wcześniej urodzę, a na razie łóżeczko małej Sary okupuje kot, materacyk został przypadkowo we Wrocławiu, wózek pokrywa się kurzem w kuźni, a jej wszystkie ubranka są w worku nr 86, który znajduje się w miejscu nieznanym
Wczoraj mieliśmy niespodziewanych gości, przyjaciół, którzy parę lat temu zainspirowali nas do kupna domu na wsi i którzy są naszym niedoścignionym wzorem, jeśli chodzi o adaptację i organizację zycia na wsi
Nawieźli domowego jadła, pocieszyli, że widzieli ludzi w gorszych ruinach żyjących i zmotywowali do dalszych starań
Dziś w naszym miasteczku powiatowym miał być jarmark wielkanocny, ale pewno nie będzie, bo duje tak, że czapki z głów porywa, więc bedziemy grzecznie siedzieć w domu i sprzątać oraz nadzorować elektryka, który pojawił się z zaledwie 3 dniowym opóźnieniem (fajnie, że w ogóle, bo nie zliczę razy w swoim zyciu, kiedy czekałam na zamawiane ekipy, które nigdy nie przychodziły
), ale na razie wygląda, że zamierza jednak ze zobowiązań się wywiązać 
Wczoraj mieliśmy niespodziewanych gości, przyjaciół, którzy parę lat temu zainspirowali nas do kupna domu na wsi i którzy są naszym niedoścignionym wzorem, jeśli chodzi o adaptację i organizację zycia na wsi
Dziś w naszym miasteczku powiatowym miał być jarmark wielkanocny, ale pewno nie będzie, bo duje tak, że czapki z głów porywa, więc bedziemy grzecznie siedzieć w domu i sprzątać oraz nadzorować elektryka, który pojawił się z zaledwie 3 dniowym opóźnieniem (fajnie, że w ogóle, bo nie zliczę razy w swoim zyciu, kiedy czekałam na zamawiane ekipy, które nigdy nie przychodziły
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ze zdjęciami zdążysz
Nie przemęczaj się zbytnio, bo dzidzia ma jeszcze czas. Jarmarku nie przekreślaj, coś na pewno będzie się działo 
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Witam w ostatnim dniu marca, często zaglądam do TWOJEGO WĄTKU nie piszę bo wszystko juz napisali inni.
Zyczę zdrowia i cierpliwosci. Rozumiem kłopoty z remontem. U mnie tzn w Zakopanem jakoś to się zmieniło i teraz wystarczy telefon i fachowcy zjawiają się punktualnie co jest dla mnie zaskakujące. POZDRAWIAM
Zyczę zdrowia i cierpliwosci. Rozumiem kłopoty z remontem. U mnie tzn w Zakopanem jakoś to się zmieniło i teraz wystarczy telefon i fachowcy zjawiają się punktualnie co jest dla mnie zaskakujące. POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Olga, nie zawsze wszystko można zlecić fachowcom - u nas na początku fachowcy kłębili się po domu, ale teraz to powolutku, powolutku sami dłubiemy, bo na fachowców nas już nie stać. Owszem, z fachowcami szło szybciej, ale jak już sobie poszli, to była dla mnie niewysłowiona wprost ulga.
Patysiu - Sara, jak ładnie
Patysiu - Sara, jak ładnie
Patuniu nie przemęczaj się.Przygotuj tylko Saruni pokoik i czekaj.Szkoda,że nie macie taniej siły do pomocy.Jednak pomalutku wszystko rozpakujesz.Jest jeszcze jeden sposób,który u mnie się sprawdził.Pudla poszły na strych i co potrzebowałam wyciągałam na bieżąco nawet nie wiem kiedy pudla zostały puste 
-
MaGorzatka
Patysiu, wysłałam Ci maila.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Nie było mnie u Ciebie od wczoraj a tu taki ruch i imię dla młodej dziedziczki już mamy. Pati trzymaj się i nie łudź się że kiedykolwiek skończysz remont swojego pięknego domu to jest niekończąca się opowieść (na parę tomów)
na kawę wpadnę jutro rano
na kawę wpadnę jutro rano
-
MaGorzatka
O, właśnie, święte słowa.Maska pisze: nie łudź się że kiedykolwiek skończysz remont swojego pięknego domu to jest niekończąca się opowieść
Poznałam kiedyś kobitkę z mojej wsi, która wyremontowała stary domek i mieszka tu z rodziną już od dawna. Domek śliczny, zielony, wykończony cegłami, widać, że z klimatem. "Ja mój dom remontowałam 15 lat - powiedziała - i teraz mogę wreszcie powiedzieć, że skończyłam".
No to mamy czas
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ja chyba nigdy nie powiem koniec no chyba że wreszcie padną moje liczby w lotto!
- momotkab
- 200p

- Od: 22 mar 2012, o 12:02
Witam ja dopiero teraz znalazlam chwile pogoda u mnie tez nie rozpieszcza wiec wzielam sie za porzadki, a mialam takie plany robot w ogrodzie. Chociaz jak widze u mnie ten snieg i nocne przymrozki to ciesze sie ze nic nie posadzialam. jeśli chodzi o fachowców to tez na poczatku korzystalismy z ich uslug ale czasem to trafialismy na takich partaczy ze rece opadaja. Powiem ci ze teraz maz wziol sie do roboty i duzo sam kombinuje lub pomagaja nam znajomi. 
BASIA